טאיקוואנדו שאלה

BlackJack16

New member
טאיקוואנדו שאלה

תוכלו לתת לי קצת פרטים וסרטונים של טאיקוואנדו . תודה .

Pyongwon

New member
טאקוונדו - אומנות קוריאנית אולימפית

דגש על בעיטות, כושר, ריכוז, גמישות, כוח, דיוק. אחלה אומנות לחימה! :) ג'ס.

Defuse

New member
מה שהתכוונתי לומר...

זה שהיא דורשת גם חשיבה מהירה כדי לראות איך היריב מגיב למכות שלך...

Defuse

New member
האם הטאיקוון דו היא אומנות שטחית??

אני מתאמן בה בער חודש.. ואני לא כל כך מרוצה.. כמובן שאני מכבד אותה והיא עזרה לי המון עם הגמישות!! אבל אחרי חודש כבר הייתי אמור להתאמן גם בהפקידו לא? בקיצר מה שאני בא לאמר.. זה שטאי קוון דו משתמשת רק ברגליים וזה שטחי מדי קראתי קצת על האומנות קאזה ריו או משהו כזה שמשתמשת בבריחים ובנקודות תורפה.. וטאי קוון דו משתמשת רק ברגליים בלי אגרופים או משהו או נקודות תורפה.. כאילו אין משהו יותר עמוק שינסה להביס את היריב.. ובקרבות רחוב לא נראה לי שנתחיל מרחוק את הקרב.. ולא נראה לי שבאטרף שלו אני יצליח להרחיק אותו מקרוב עם בעיטה.. מה שאני מחפש זאת אומנות שתיתן לי להרגיש בטוח אם מישהו תוקף אותי (לא שיש סיבה..) וטאי קוון דו פשוט נראית לי שטחית מדי בגלל השיטות שלה והמחשבה שהיא תצליח להביס מישהו עם בעיטה גם אם הוא קרוב.. עם כל הכבוד לג'ס ולכל שאר מתאמני הטאי קוון דו.. אני רק מחפש תשובות אני לא בא לזלזל.. והשאלה השנייה שלי יש מצב שבטאי קוון דו לא ילמדו גם הפקידו? ואם כן אז מה לומדים במקום? מתן.

crane

New member
חודש זה מעט מאוד זמן

קשה לי להאמין שאתה יכול להכיר את צורת הלחימה והאסטרטגיה של אומנות מסוימת אחרי חודש. אולי אחרי שנה תוכל לגבש דעה על בסיס קצת יותר מוצק. בכל מקרה, אם יש לך ספקות בנושא, שאל את המורה שלך, הוא יודע הכי טוב מה הוא מלמד.

Pyongwon

New member
זה כמו שאתה אומר שכדי ללמוד קראטה

צריכים ללמוד גם ג'ודו. טאקוונדו והפקידו הם שני דברים שונים. יש כאלה שמכניסים הפקידו לאימונים, יש כאלה שלא. מה לגבי פומסה? גם שם יש עבודה על אגרופים ובעיטות. עבודה על שק - כנ"ל. תלוי איפה ומה הדרישות שלך. לא חושבת שטאקוונדו היא אומנות שטחית כי יש כל כך הרבה מה ללמוד שם! כל אחד - והדברים שמעניינים אותו. אותי, אישית, לא מעניינים חניקות, אז אלמד אותם פחות. אבל כן מעניין אותי שחרורים, אז אלמד אותם יותר. אבל מה שבטוח - כאשר החברה ניגשים לדרגה או למבחן - הם ידעו את מה שהם צריכים לדעת. בגדול, יש לך עבודה קרבית ועבודה טכנית. רוב המאמנים מלמדים טכני איזה לפני בחינה וזהו. כל מאמן - והדרך שלו. ג'ס.

Absolut3sbk

New member
למה אתה חושב שאין אגרופים?

בטאיקוונדו יש אגרופים, יש מרפקים ואפילו ברכיות, אומנם הדגש באומנות זאת היא על הרגליים אבל בהחלט משתמשים והרבה באגרופים, אתה לא יכול לנצח קרב נגד מישהו מיומן בלי ידיים. והבעיטות בטאיקוונדו הן רובן בעיטות קטלניות שלא סתם זורקים אותם לכל מקום בגוף של היריב, יש הסבר מדויק לכל בעיטה, כך שאפקט הפגיעה והשבירה שלהן הוא מקסימלי.

Pyongwon

New member
וללאה - אתמול ראיתי אחלה נקודה עם

אגרוף - ממש יפה! חבל שלא צילמתי... הייתי שולחת לכם! :) וכן, זה היה באימון טאקוונדו! ממש יפה! מאוד מוזר, כי בדר"כ האגרופים לא חודרים דרך המגנים - זה חדר. חבל"ז! ג'ס.

למעלה