טאיזו - בעסה

spur

New member
טאיזו - בעסה

3 בנות משפחה שסוף סוף מצליחות להפגש- תכננו ערב ארוך וטעים.
אז באמת היה טעים, היה מגניב, א-ב-ל
לאחר שעה ו40, הגיעה אלינו המארחת והודיעה לנו שהשולחן מוזמן לעוד רבע שעה בערך ושנשקול מחדש את בקשתנו לחכות עם הקינוח.
לא הודיעו לנו במעמד ההזמנה בטלפון שהשולחן מוגבל בזמן ומכיוון שהגענו מחוץ לתל אביב ולקח לנו זמן לתאם ערב שנוכל להפגש בו, התבעסנו מאוד. אני משערת שלו ידענו שהשולחן מוגבל בזמן, היינו נערכות אחרת.
בכל מקרה, בתור פשרה הציעו לנו לצאת לשבת במרפסת (קר!!! רוח!!!)- מבעס. בעודנו יושבות בחוץ קיבלנו על חשבון הבית 3 טעימות קוקטייל כלשהו.
התקפלנו די מהר בגלל הרוח והבעסה.

חייבת לציין שחוץ מהעניין הזה, השירות היה מעולה- מחויך, מדויק, לא מציק. מעולה.
ועדיין, לא מבעס?

Noeett

New member
איזה חוצפה! לא הייתי קמה בחיים

טוב שלא אמרה רבע שעה זוז....

למה הסכמתן לקום? מה אתן חייבות לה או למסעדה?
מילא אמרו מראש והסכמתן, אבל גם לא אמרו וגם תתקפלו ברבע שעה? סליחה את לא עובדת אצלם...

איזו חוצפה!!אני מסכימה עם NOEETT...

גם אני לא הייתי קמה...
אם היו אומרים בזמן ההזמנה כי השולחן מוגבל בזמן הייתי מבינה...אבל להגיד לך אחרי שעה וארבעים שיש לכן רק רבע שעה...
פשוט חוצפה!

spur

New member
בכל זאת

לא נעים לשבת במקום שבו נרגיש שרוצים שנלך
משערת שלא היינו מצליחות להתעלם מהתחושה והכיף היה נעלם.

spur

New member
אני רק אמרתי למלצר המקסים

שלא הודיעו על הגבלת הזמן והוא הסכים איתי שזה לא נחמד אבל לא היה לו הרבה מה לעשות....

שקדייה

New member
והנה עוד מסעדה שהולכת בדרך כל בשר

תרתי משמע....

אני טיפה בשוק מעזות המצח.

אני חושבת שגם אני הייתי מסבירה למארחת בנימוס פאסיב אגרסיבי שהיא כנראה מבלבלת אותנו עם שולחן שהודיעו לו את זה מראש וסוגרת את השיחה.

נכון שמקומות בעיר הזו פיתחו כישרון רב בלתפוס תחת, אבל גם לי יש חתיכת תחת , וממש אין לי בעיה להתנשא על חבורת ילדות בנות 22 שחושבות שהן כבשו את העולם רק כי מישהו שכר אותן להגיש אוכל או לענות לטלפון במסעדה.....

(עכשיו יבוא בעל המסעדה, שחבר לחש לו שיש דיבור, ויסביר איך מצב המסעדנות בארץ פשוט לא משאיר ברירה אלא לבעוט סועדים החוצה אחרי שעה...)

Noeett

New member
לגמרי
אני אלופה בנימוס פאסיב אגרסיב....

החתולית

New member
לדעתי טעות של המארחת

ושל מנהל/ת המשמרת. אם לא הודיעו לכן במעמד ההזמנה שהשולחן מוגבל בזמן, לא היו צריכים לדחוק בכן לסיים את הארוחה.

אני מבינה מדוע היה לכן לא נעים, וכן, בהחלט מבעס.

אושר מ

New member
לנו היה משהו דומה שם

בעת ההזמנה נתנו לנו הגבלה של שעתיים וחצי, ובזמן שחיכינו (כלומר הם חיכו לשולחן ולי...) שהשולחן שלנו יהיה מוכן אמרו לנו שהשולחן הוא רק לשעתיים.
אנחנו החלטנו לאכול קינוח במקום אחר.

salo22

New member
יש פיתרון מאוד פשוט לסיטואציות כאלו

כשהפרטים לא ידועים מראש, מביאים קינוח או שניים על חשבון המסעדה ומגישים אותם עם חיוך והתנצלות, שקרתה אי הבנה מסויימת והם ממש צריכים השולחן כי כמובן זו פרנסתם אבל הם ממש ממש מתנצלים.. אני הייתי סולח וככה עושות מסעדות שממש מחזיקות רציניות ויוקרתיות שממש מחזיקות מעצמן ומכבדות את הלקוחות שלהם.

spur

New member
אולי

התנצלות כנה הייתה עוזרת, אבל לא קרתה במקרה הזה..

שקדייה

New member
מה מכבד בזה?

אני באמת מנסה, אבל לא כל כך מצליחה להבין מה ההתלהבות שעולה פה כמעט בכל הקשר מלקבל מנה כזו או אחרת בחינם.
פיצויים.
כל דבר פה נפתר ב"אם היו רצינים ומקצועיים- היו נותנים קינוח על חשבון הבית ביחד עם ההתנצלות".
ואני לא מבינה את זה....

אם קרתה טעות או היתה בעיה שהיא לא משהו נורא אקוטי , אז אני לגמרי מסתפקת בהתנצלות ,
ואם מנסים להעיף אותי מהשולחן אחרי שעה וחצי בלי תאום מראש, אז שום קינוח לא "סוגר את הפינה" מבחינתי.... ומה זה "זו פרנסתם"? גם הסועדות שכתבו את הפוסט הזה הן פרנסתם.... יש איזשהו גבול עד איפה אפשר למתוח את קטע של ה"זו פרנסה" הזה...
הסועדים במסעדה משאירים בה את מיטב כספם, ויקר מזה- את מיטב זמנם.... כשאני יוצאת למסעדה זה אחרי ששריינתי סבתא/ בייביסיטר, אחרי שהתפנתי מעבודה וכו'.... אי אפשר לקנות את הזמן שלי ואת הערב שלי בקרם ברולה OTH....

אגב, את הקינוח חינם היו וודאי נותנים להן בטייק אווי.... רק שיעופו כבר...

salo22

New member
לא הבנתי את עניין ההתלהבות מלקבל פיצוי

ואני לא רואה בזה פיצוי, סתם ניסיון של מסעדה רצינית למזער נזקים מאי הבנה זו.

sweetdreams

New member
הנה הצעה

שיפצו את הזוג הממתין לשולחן בקוקטייל OTH בזמן שהם מחכים.
להעיף משם את הלקוחות היושבים, ושכבר התחייבו לשלם ארוחה מלאה פחות קינוח אז לא צריך אותם יותר, זה אכן מזעור הנזקים מצד המסעדה, אבל רחוק מלהיות אי הבנה בעיניי. לפי דעתי הם מבינים היטב מי מבין שני הזוגות שווה להם יותר כסף בשלב זה, ופועלים בהתאם.
ואני גם כן, כמו שקדייה, לא הייתי מקבלת קינוח OTH (וTO GO כמובן) כפתרון מתקבל על הדעת.

salo22

New member
אני כן, בשמחה רבה

אני בכל מקרה לא אוהב לשבת במסעדות יותר משעתיים, קוצים בישבן.. אבל לא כל אחד ככה..

החתולית

New member
התייחסות עניינית אמיתית היא מכבדת

כולנו יודעים שטעויות ותקלות יכולות לקרות, ובדרך כלל הטיפול בלקוח, אחרי שהן כבר קורות, עושה את כל ההבדל.

יש הבדל מהותי בין מה ש- SPUR תיארה, לבין מארחת שמגיעה אחרי שעה וחצי (כן, 10 דקות משנות), מסבירה בנימוס שקרתה תקלה, ולמרות שלא הודיעו להן במעמד ההזמנה, השולחן מוזמן. מסבירה שישמחו להזמין אותן לקינוחים ע"ח הבית, ושוב מתנצלת.
במקביל, אם הלקוחות המזמינים הגיעו כבר, מציעים להם משקה ע"ח הבית, ומנסים לשמור על כולם מרוצים.

כאן נראה שזה לא נעשה כך.

Noeett

New member
לגמרי איתך

לא רואה שום הצדקה לעניין הפרנסה, המסעדות מפוצצות המחירים בשמיים, אי אפשר ממש לטעון לבעיות פרנסה.
וגם לדעתי זו הנהלות מאד לא מכבדת לא את הסועד ולא את המקום.

ולחלוטין מסכימה שעד שאני יוצאת למסעדה, בייביסיטר, חניה, וכו' ומסלקים אותי אחרי שעה וחצי כי הם עשו טעות
שום קינוח בעולם (ואני בכלל לא אוהבת מתוק) לא היה משכנע אותי לקום וללכת כי לא נעים.
שיעשו פרצופים, שיעמדו על הראש, מה שבא להם, אני לא משלמת על טעויות שנעשו ע"י מישהו אחר, בוודאי שמדובר על מקום במסעדה (הלוווו) ולא על מקרה מצוקה מציל חיים.

הזמינו? לא יידעו? לגמרי בעיה שלהם ובטח שלא שלי.

בטח שמבאס

ואני מודה שלא הייתי קמה. אני עובדת במסעדה יחסית פופולרית שעמוסה במרבית שעות היממה שלה ומתבססת מאוד על הזמנות ועל זמנים קצובים, אבל בדיוק בגלל זה עובדים עם המארחות שלנו על להגדיר בדיוק זמנים ותמיד להודיע מראש, ובמידה והלקוח יודע שלא יספיק לו ומבקש(מראש כמובן), הוא תמיד יקבל את מבוקשו. בתור מלצרית, במקרים כאלה, אין סיכוי שלא אזדהה עם המצב ואדאג לפיצוי נעים יותר מ-3 טעימות קוקטייל, בטח כשזה משהו שתוכנן מראש ולא סתם הזדמנתן למקום.

למעלה