טאו שוב חולה

Alleycat74

New member
טאו שוב חולה ../images/Emo10.gif

אם אתם זוכרים טאו - החתול שלי בן ה- 10 וחצי - היה לאחרונה מאוד חולה. לא אכל ולא שתה ורעד כל הזמן... הוטרינר מצא לו מן כוויה על הלשון (אלוהים יודע מאיפה זה הגיע) וניקה לו את השיניים מאבנית ורשם לו אנטיביוטיקה ל- 10 ימים. אחרי סבל רב ומאמצים רבים ובמחיר של חתכים עמוקים לי ולוטרינר הצלחנו לתת לו את הכדור הראשון ואחרי זה הוא התחיל לאכול לאט לאט ואז כבר ריסקתי לו את הכדורים וערבבתי עם משחת ויטמין שהוטרינר נתן לי (הייתי מורחת לו את זה האף עם הכדור המרוסק והוא היה מלקק את זה בלית ברירה ותוך תלונות רבות). הוא החלים לגמרי וחזר לאכול ולשתות כרגיל ולשחק ולהיות מקסים כתמיד. הבעיה היא שבשלושת הימים האחרונים הוא שוב לא אוכל. הוא כן שותה (בניגוד לפעם הקודמת) והוא לא רועד ואין לו את הפצע על הלשון (בדקתי). יחד עם זאת הוא לא נותן לי להרים אותו והוא מסתובב בבית וצורח ומגרד כל הזמן את הרצפה והקירות. מאתמול הוא גם משתעל ומקיא ליחה (זה היה גם בפעם הקודמת). השאלה שלי היא - לאור העובדה שעבר פחות מחודש מהמחלה הקודמת וממנת האנטיביוטיקה שקיבל ולאור העובדה שהסימפטומים לא ממש זהים - האם יכול להיות שהוא פשוט התקרר? האם חתול יכול להידבק מבני אדם (גם אני וגם בעלי היינו חולים לפני שבוע - אני בברונכיט והוא בשפעת)? מה אני עושה איתו עכשיו? אני יכולה לרוץ איתו לוטרינר שוב אבל זו בעיה כי הוא אגרסיבי ואי אפשר לקחת אותו בכלוב וחייבים להרדים אותו כדי לבדוק/ לטפל בו. בפעם הקודמת הוא היה אפאתי לגמרי - הפעם הוא פעיל... והוטרינר אמר שלא כדאי להרדים אותו שוב בטווח כל כך קצר כי הוא בכל זאת בן 10 וחצי כבר... אבל ללא הרדמה אין כל אפשרות לטפל בו. שאלה נוספת - מאחר שהחתול הזה איתי כבר 10 וחצי שנים ומעולם לא חלה ככה ובטח לא בתדירות כזו - הדבר היחיד שאני יכולה לחשוב עליו שהשתנה בחיי בשלושת החודשים האחרונים הוא שבעלי עבר מחו"ל לגור פה איתנו והוא מעשן... האם יכול להיות שהעישון שלו גורם לחתול להיות חולה?!

מחלות חוזרות בחתול מבוגר

הי אני מבין את התסכול, אבל אין ממש אפשרות לקיצורי דרך ואם תחכי עד שהחתול שוב יהיה שפוך - זה יכול להחמיר את מצב. אני כן מציע לקחת אותו שוב לוטרינר. איזה בדיקות נעשו בפעם שעברה? נראה לי שיש כאן צורך בבדיקת שתן ודם בסיסית, ולשקול גם בדיקה לאיידס של חתולים. מחלות של אנשים לא מדביקות חתולים ויכול להיות שיש לו בעיה אחרת שגורמת לו לחלות כל פעם מחדש

Alleycat74

New member
בפעם הקודמת נעשו

צילומי רנטגן ובדיקה גופנית (מישוש) על מנת לשלול חסימות ולראות שהכל בסדר. הוטרינר אמר שאם לא הייתי מספרת לו שהחתול בן 10 וחצי - כמו שהוא נראה ומצילומי הרנטגן שלו ניתן לחשוב שהוא בן 3 או 4! לא נעשו בדיקות דם ושתן כי ממש קשה לרסן אותו. כן בוצע - כמו שאמרתי - ניקוי שיניים מקיף בהרדמה. כרגע בעלי סיפר לי שהחתול שותה ומשתין ובעיקרון הרבה יותר פעיל ממה שהוא היה בפעם הקודמת. אני בכל מקרה מתכוונת לקחת אותו לוטרינר אבל חשבתי - בגלל שהוא פתאום חולה כל הזמן שמשהו לא בסדר. כמו שאמרתי התנאים של הבית השתנו בחודשים האחרונים ומכיוון שבעלי גם עובד בבית אז הוא כל היום שם - משמע הבית סגור ומחומם (אולי המזגן מייבש את החתול?) והוא גם מעשן....

Alleycat74

New member
שאלה נוספת

ממה נגרם איידס חתולים? החתול שלי לא יוצא מהבית ולא בא במגע עם חתולים אחרים. הוא כמובן מסורס... כלומר אם חלילה זו הבעיה - ממה היא נגרמת ומה דרכי הטיפול? פשוט נראה לי מוזר כי היה לנו חתול שחלה לראשונה בחייו בגיל 17 ונפטר חצי שנה אחר כך (כשל כלייתי). האבא של אותו חתול מת בגיל 6 מחסימה בדרכי השתן לצערינו. כך שמבחינתי 10 וחצי למרות שזה נחשב מבוגר - לחתול כמו שלי שלא יוצא מהבית וכל הזמן נקי ומטופל זה נראה לא כל כך "מבוגר". כלומר - אין סיבה שיחלה....

האם הוא שותה כרגיל?

או יותר מהרגיל? האם יש סיכוי שהוא עלה בכמות השתיה וההשתנה? בהרדמה של חתול בגיל כזה, אני תמיד עושה בדיקות דם בסיסיות, שכוללות גם בדיקה לתפקוד כליות. נקודה נוספת היא שמאד שכיח שבעיות כליה גורמות לבעיות בפה, כמו כיבים ודלקות חניכיים קשות, לכן אני מאד ממליץ לבדוק את הנושא כרגע.

Alleycat74

New member
שותה רגיל...

משתין רגיל וגם הצואה רגילה. הוא עדיין לא אכל אבל הוא נראה עירני ופעיל... הוא גם מבקש תשומת לב כל הזמן. נתתי לו טיפה (ממש גודל אפונה) מהויטמין הזה והוא אכל את זה (פשוט מרחתי לו על הפה והוא ליקק). הוא לא נראה בכלל כמו בפעם הקודמת. מחר בבוקר אנחנו כנראה נלך לרופא איתו.

Alleycat74

New member
עדכון

אתמול בלילה (כן שבת...) טאו ביקר את הרופא שלו. הוא הורדם שוב ונלקח דם מהצוואר. כמו כן בדקנו שתן (בכוח הוצאנו לו את המעט שהיה). היה ממש מעט כך שהתברר שלמרות שהוא מבקש מים הוא כנראה לא ממש מכניס אותם לפה... (הוא שותה מהברז כך שקשה לראות). יש לו דלקת בדרכי השתן ואת זה ראינו כבר מבדיקת השתן. חסימה אין כי מה שהיה יצא בקלות ובזרם טוב. התשובות של בדיקות הדם הולכות הבוקר למעבדה ועד הצהריים כבר תהיה תשובה של ספירה וכן תפקודי כבד וכליות. בערב או מחר תהיה תשובה מקיפה יותר ואז נתחיל טיפול. בינתיים הוא באותו מצב אבל לפחות נרגעתי שזו לא חסימה! (איבדתי בעבר חתול פרסי מחסימה בדרכי השתן והסיפור היה נורא מהיר יום אחרי ששמנו לב שהוא לא משתין הוא מת לאמא שלי בידיים בדרך לוטרינר
)

Alleycat74

New member
חייבת לעדכן!! קיבלתי נשיקה

מטאו שלי
היום בבוקר סוף סוף הוא נתן לי "נשיקה". ולמה זה כל כך חשוב? כל בוקר אני מבקשת ממנו נשיקה לפני שאני הולכת לעבודה. הוא מצמיד את האף והפה שלו לפנים שלי ואז מתחכך עם המצח שלו. זו "נשיקה". אבל מאז שחלה הוא רק ישב מכווץ בפינה אחת ולא זז, לא דיבר, לא אכל ולא שתה.... כרגע הוא מקבל אנטיביוטיקה חזקה לדלקת שלו בשתן מאז יום ראשון בערב. והיום בבוקר בפעם הראשונה מאז שחלה הוא נתן לי נשיקה
אחר כך בעלי עדכן שהוא קיפץ לו בבית ורדף בשמחה אחרי השתקפות של אור מהחלון....הוא חוזר לחיים התינוק הפרווני שלי
אתמול בערב גם התחלנו לתת לו מזון רפואי (Hills k/d) אבל הוא לא רצה להתקרב אליו. בלילה בעלי העיר אותי כי שמע רשרוש מהמטבח וללא ספק.... אלה היו קולות ה"פיצוח" של המזון היבש. אז לא הוא לא ממש אכל - אולי שני ביסים אבל זו התקדמות ענקית בשבילו! את הנשיקה בבוקר הוא נתן לי כמובן לפני שדחפתי לו את מנת התרופה שלו....אחרי זה הוא כבר עשה פרצופים כועסים ורץ למיטה לאבא להתחבא איתו מתחת לשמיכה!
חתול מצחיקול.... ואני מעדכנת פה כי אני מתייעצת פה מדי פעם וחשוב היה לי לעדכן אתכם שהוא משתפר
תודה על התמיכה שאתם נותנים פה!!

למעלה