טאבלט לילד - כדאי?

טאבלט לילד - כדאי?

הקדמה:
הבחור עולה לי"ב בכיתת תקשורת, משולב בחלק מהמקצועות.
הוא בחור חכם מאוד, עם זכרון מדהים. למשל, קיבל 100 בבגרות בהיסטוריה.
יש לו כמה קשיים, קשיי התארגנות וקשיי כתיבה. הכתב שלו לא מובן לגמרי.
באבחון שעשינו לו לפני כמה שנים, רשמו התאמות שמגיעות לו, כמו הקראת שאלות, מבחן בעל פה ותמלול מבחנים.
באיזה שלב עלה רעיון מצד בית הספר, שהם ירכשו עבורו מחשב. זה לא קרה. הם אמרו שאין להם שום בעיה לתמלל עבורו מבחנים וכו', ולכן בעצם אין צורך.
המבחן בהיסטוריה, למשל, היה בעל פה, ולא בטוח שהיה מגיע לציון כזה בלי מבחן בעל פה. הוא זוכר הכל, אבל לא תמיד יודע להתמקד.

בקיץ ראיתי שמוכרים טבלטים עם מקלדת יחסית בזול, אפילו ב-400 ש"ח.
כך שזה דבר שאפשר לעמוד בו.

השאלה שלי היא:
האם לדעתכם הוא יוכל להשתמש בזה, כי זה נראה לי קצת קטן? יש למישהו פה נסיון עם טאבלטים? האם אפשר בכלל לראות מה כתוב על מסך כל כך קטן והאם אפשר בכלל להקליד על מקלדת כה קטנה, עם אצבעות גדולות? (הוא גם נראה גדול ויש לו אצבעות גדולות).

האם יהיה לו באמת יותר קל (כמו שנראה לי) לשמור על טאבלט אחד במקום על המון ניירות ודפים ומחברות? או שזה יקח כמה ימים והוא יאבד גם את זה? (אם יש לכם ניסיון עם אנשים שמאבדים הכל והתנסו בטאבלטים זה יכול לעזור לי).

האם זה יגרום לבית הספר לבטל לו את ההתאמות?

אשמח אם תוכלו לעזור לי בנושא זה.

dina199

New member
לדעתי להקלדה מהירה עדיף לפטופ.

בכל מקרה יש גם טאבלטים גדולים.
אבל לא נראה שב 400 ש"ח אפשר להשיג משהו סביר.

מסכימה אתך, אבל אנחנו פוחדים שיאבד וזה יקר

יותר וגם דורש יותר הטענות (ואם אין איפה להטעין בכיתה?) וגם פוחדים שילדים ישחקו עם זה ויבקשו ממנו וכו'. כי לאף אחד אין מחשב בכיתה.

חשבנו על משהו כמו מכונת כתיבה...

בוחרת13

New member
כמורה שבכיתת החינוך שלי ישבו 2 תלמידים

והקלידו בשיעורים (חינוך רגיל).
היות והענין נכנס תוך כדי שנה"ל אז בכיתה הגדרתי להם ולכיתה "את הנוהל" כדי שלא יפריע למהלך השיעור.
זה לא באמת היווה אטרקציה למשחק בשל ריבוי האיפונים לסוגיהם.
באופן עקרוני בכל כיתה יש שקעים. נאמר לתלמידים שהטענת המחשבים קודמת להטענת הפלאפונים.
חשוב מאד שיהיה נוח להקליד אחרת זה לא אפקטיבי

אגב גם בכיתות האחרות שלי ישבו תלמידים והקלידו. זו תופעה מתרחבת.

brum

New member
אפשר לחבר לטאבלט מקלדת

אפשר לחבר לטאבלט באמצעות פתח USB מקלדת רגילה, זה לא עולה הרבה.
הבעיה היא הטאבלט שכתיבת מסמכים היא באמצעות אפליקציה שאינה וורד, אולי זה יעשה בעיות אם צריך להעביר את זה למחשב אחר או להדפיס (לא ניסיתי באופן אישי)

תודה לכם. הבנתי שזו לא כזו מציאה גדולה...

dina199

New member
נכון. לפטופ זה מחשב עם וורד.

טאבלט זה למעשה סמרטפון גדול.
אבל כפי שנאמר לרוב התלמידים יש סמרטפונים עם משחקים מתקדמים, כך שלפטופ זו לא אטרקציה למשחקים.

יכול להיות בהחלט,

כי לרוב הילדים בכיתה יש סמרטפונים (כולל לבן שלי עצמו, אבל רק בגלל שמצאנו משהו במציאה גדולה, אבל הוא גם כמעט לא משתמש בו, כי הוא לא חדיש כזה....).

אבל אני מפחדת שהוא יאבד. זה מכשיר יקר וגם עדין. הבן שלי גם מאבד הכל וגם די מגושם.

בגלל זה חשבתי שאם יהיה משהו זול יחסית, שהוא בעצם מעין מכונת כתיבה, אז זה יהיה נהדר. אם אין כזה מכשיר, אז לא. הוא הסתדר 11 שנים בבית הספר בלי מחשב נייד, אז עוד שנה אחת לא תשבור אותו, אני מקווה.

הכי זול שראיתי עולה אלף ש"ח

ואני חשבתי על משהו כמו 400 - 500 ש"ח....

זה כנראה לא מתאים לנו גם בגלל המחיר, גם בגלל הצורך המתמיד בטעינה.

אז נישאר עם הדפים המתעופפים וכו'.

:)

אולי כשהוא ילך לאוניברסיטה נקנה לו נייד...

dina199

New member
עדיין לא היה קשר

פשוט לפני האוניברסיטה יהיה בערך שנתיים שירות כלשהו (אולי פחות, אולי יותר) . ואני מניחב שבזמן הזה הוא ילמד לא לאבד דברים. ובאוניברסיטה אכן משתמשים הרבה מאוד בלפטופ. באוניברסיטה אפשר גם להקליט .

לא מדוייק

יש לי טאבלט, ולמרות שאני מאוד נהנה ממנו, להקלדה הוא הרבה פחות יעיל...
על הטאבלט שלי אני שומע מוזיקה, רדיו, רואה סרטים, ובעיקר קורא עיתונים וספרים....
להקלדה זה מאוד לא נוח עבורי...

למעלה