טאבלט או לפטופ?

dordor102

New member
טאבלט או לפטופ?

מתחיל ללמוד הנדסה בה"ע וצריך לקנות מכשיר.
לאחרונה ראיתי אצל חבר טאבלט של סמסונג (note) שנראה מעולה והוא לא הפסיק לדבר שבחים על המכשיר.
מה החסרונות ומה היתרונות של לפטופ ומה של הטאבלט?
ובגדול ובשורה תחתונה מה עדיף בעידן שלנו ללימודי הנדסה, טאבלט או לפטופ?

כמה נקודות

אני לומדת מדעי החיים, ובקורסים שצריך להקליד תו״כ הרצאה אני מעדיפה לפטופ, כי זה נוח יותר להקלדה עיוורת.
אבל, בשיעור חדו״א היה סטודנט עם מכשיר בגודל של טאבלט (אולי קצת יותר קטן) ועט, שכתב את השיעור בכתב ידו ע״ג המכשיר הזה. זה היה בשנת 2007-2008. אני בספק אם אז היו טאבלטים, או לפחות אם קראו להם ככה.
זה נראה לי פתרון טוב לקורסים עם החישובים והאינטגרלים (ובהנדסה לא חסר).

Palindrome

New member
אם יודעים לעבוד עם lyx אפשר לסכם במהירות

גם קורסים מתמטיים.

PooKiPsiT

New member
אם הכוונה לצורך סיכומי שיעורים

אז לא זה ולא זה. קח בחשבון שתצטרך לצייר במהלך השיעורים הרבה גרפים/משוואות ארוכות ומסורבלות. זה לא משהו שנוח לעשות על מכשיר אלקטרוני (אולי אחרי הרבה מאד מאד תרגול).

בעקרון טאבלט הוא הרבה יותר קל והוא נוח לקריאה אבל לא להקלדה.
לפטופ נוח לקריאה ולהקלדה אבל כבד.

מציעה לך לכל הפחות להתחיל מלהגיע לשיעורים עם דף ועט/עפרון ולראות בעצמך עם מה נראה לך שתסדר הכי טוב.

אני מציע

לכל מי שנרשם לתואר ריאלי ויודע שהכתב שלו לא ברור ומבין שגם אם הוא יסכם הרצאה הוא יחזור הביתה ולא יבין בכלל מה הוא כתב, להתאמן עד תחילת הלימודים על כתיבה ממוחשבת (אפשר פשוט לצפות בהרצאות מיוטיוב של הטכניון ולנסות לסכם אותם).

יש לזה כמה יתרונות :
א. הגשת תרגילים. אפשר להגיב במייל למתרגל ואז ברגע שמתפרסם פתרון לאחר סיום מועד ההגשה אפשר מיד לתחקר ולא לחכות שבוע אחרי. נכון שגם בנייר אפשר לצלם אבל זה חוסך את עלויות הצילום.
ב. ההרצאות הרבה יותר קריאות והרבה יותר נעים לקרוא אותן. קל יותר גם לערוך אותן ולהוסיף נקודות בעת המעבר על ההרצאה.

לגבי גרפים, כתיבה ממוחשבת + גרפים במקביל בצורה ממוחשבת זה עוד יותר קשה אבל לדעתי במקרה כזה עדיף פשוט לצייר את הגרפים ידנית, להשאיר בוורד מן שורה "גרף 1 מופיע פה" וכו'.

בזמן הלימודים זה קצת קשה למצוא את הזמן ללמוד לכן עדיף לבוא עם הכישרון הבסיסי כבר לפני ואז פשוט לפתח אותו יותר במהלך הלימודים.

איך אפשר לכתוב מהר בטאבלט?

מצטרפת להמלצות על לפטופ.
אני כותבת בלפטופ וכשיש גרפים אני מעתיקה אותם בכתב יד, וכותבת במחברת שורת "תרשים המחשבה הפלילית בקלסר השחור".
#תמיד מישהי אחרת מוצאת דרך אלגנטית למחשב את הגרף ומעלה אותו לפייס, ככה שאפשר לעשות קופיפייסט.

למעלה