טאבו

justchip

New member
כן לשרימפס יש מערכת נורונים מסועפת

ואפילו מח מפותח- אני נותנת לשלי לפתור בעיות במתמטיקה במקום לאכול אותם

נכון...וגם לילדים מפגרים ותינוקות

יש מוח מאוד מפותח, ואני נותנת להם לפתור בעיות במתמטיקה. יאמי
בשר של מפגרים ותינוקות זה כל-כך טעים

שכחתי להוסיף שאני

צינית להחריד. לאור ההודעה שכתבת, אני חושבת שכדי לי לציין את זה.

justchip

New member
טוב שאת משווה, אני מניחה שלדעתך

מפגרים שווים לרכיכות, והינם חסרי מח ומערכת עצבים מפותחת, טוב לדעת! אני חייבת לציין שפשוט הצחיק אותי ההתיחסות שלך לרגשות הנעלים של חסרי חוליות. תאכלי או לא תאכלי מה שאת לא רוצה, אבל אולי היה מוטב לנסח את זה בצורה כזאת שאת לא רוצה לקחת חיים בצורה וולנטרית מאשר ליחס לשרימפס כח מחשבה ורגש מפותח.

אני לא מייחסת לבעלי חיים כוח מחשבה.

אני מייחסת להם יכולת לסבול. כשמשספים את גרונו של יצור חי, או שהורגים אותו בכל דרך שהיא (במקרה של שרימפס, למשל) - זה לא משנה אם הוא יכול לחשוב או לא. משנה אך ורק אם הוא יכול לסבול. וכולנו יודעים שבעלי חיים (חיות ובני אדם כאחד) יכולים לסבול.

justchip

New member
שרימפס גם לא יכול לסבול

אין לו רצפטורים לכאב ומע' העצבים שלו לא מפותחת מספיק כך שבאמת דוגמה לא טובה ואין לי עניין להתווכח איתך על אכילת בשר או לא כפי שאמרתי שכל אחד יאכל מה שהוא רוצה אבל אל תתחילי ליחס לDecapoda תכונות שאין לבני משפחתה

אני כבר מתחיל ל"התגעגע" לימים שעוד

הייתי מרגיש איזשהו רגש של נצחון ההגיון החופשי על פני הפאנטיות החרדית, היום אני כל כך נטול "תחושות כלשהן" נוכח אכילת חזיר או פירות ים , אכילה בכיפור או לחם בפסח, זה כל כך שגרתי , ואולי טוב שכך . זה די מתחבר לי עם השרשור של בני למעלה לגבי "יוצא או חילוני" אני כבר יודע מה אני מרגיש , עם כי בדברים מסויימים או ברגעים מסויימים אני מרגיש עדיין שם, וזה אולי כי לא נותק הקשר ביני לבין משפחתי או מפני סיבות אחרות.

../images/Emo45.gif

אם את זקוקה לעזרה אני ממליצה לך להכינס לפורום "צמחונות וטבעונות". פורום מצויין! ובכלל כל הכבוד על ההחלטה לשוב לצמחונות
לא רבות הא\נשים שמצליחות להתסכל על המעשים הכל-כך מושרשים בנו בביקורתיות ומחליטות להפסיק לקחת חלק בפשע הזה.

../images/Emo13.gif

הצמחונות התחילה בתקופה שהייתי מתנדנדת. דווקא זכור לי ששאלתי מורה בבית ספר שלי האם צמחונות ודת עולים בקנה אחד (לא שזה היה רלונטי לבחירה שלי בצמחונות). החלטתי להיות צמחונית בלי שהתעמקתי בנושא. בנוסף לעוד כמה גורמים, זה לא היה נראה לי נכון וצודק לאכול יצורים מרגישים. המעבר לטבעונות היה בתקופה שהייתי חילונית כבר. וזה היה לאחר שהבנתי שתעשיית הביצים והחלב הן אכזריות (ורוב הא\נשים לא יודעות עד כמה). אגב, יש לי אחות טבעונית ואחות צמחונית שלא אוכלת ביצים ושתיהן דתיות.

creo ergo sum

New member
אצלי

התחלתי להיות צמחוני בגיל 6 עוד לפני שיכולתי לפתח מחשבות דתיות משמעותיות, ונשארתי צמחוני גם אחרי היציאה בשאלה. ההגדרה הפנימית שלי בתור צמחוני תמיד הייתה בסיסית יותר מכל דבר דתי אחר.

אם ככה עליך לשבור טאבו זה

ולא לשבור כל טאבו אפשרי. כמו-כן יש שתי אפשרויות-או שנולדת או שאתה קיים תמיד.מכיוון שלשמחתנו אתה לא קיים תמיד סימן שנולדת. אם נולדת-נולדת למישהו.המישהו הזה גם או שנולד או שהיה קיים תמיד.כיוון שהוא לא קיים תמיד סימן שנולד למישמישהו. מישמישהו או שנולד או שהיה קיים תמיד..עכשיו תרשה לי לקפוץ שורה למה אין לנו את כל היום- ....סימן שיש מישהו שלא נולד למישהו ושהוא קיים תמיד ועוד באותו עניין אם אתם חופשיים אמיתיים אתם צריכים להיות חופשיים מלהיות חופשיים,קרי-להיות כבולים או 'חרדים', ולכן כל מי שמצהיר כאן שאין לו גבולות של אכילה בעצם מצהיר שיש לו גבול שמגביל אותו לפרוץ כל גבול ועל כן רק מי שיש לו גבולות בעצם אין לו גבולות פאק! המשפט האחרון גרם לראש שלי להתפוצץ,אני חייב לרוץ לאונן..סליחה לשנן..לשנן פסוקי תהילים! אז נתראה מתי שהוא ושיהיה לכם יום נפלא..אני אכנס שניה לניק שיא צי ניין שם בהודעה שלו למה הכותרת שלו-'סרט מעניין על סלומונה דה רוסי, קומפוזיטור יהודי בתקופת הרנסאנס'-ממש עושה לי חשק להיכנס אליו אז ביי.

admor

New member
ושבת??

טוב הגדרות שלי לכשרות ולחילול שבת קצת שונות אז מה?

למעלה