טאבו

טאבו

אני קוראת בפורום כבר הרבה זמן, ולא זכור לי שנתקלתי בשירשור בנושא, אז אני מסכימה לעצמי לפתוח כזה. ************** כפי שזכור לי, הפעם הראשונה שחיללתי שבת בכוונה היתה בכיתה ט', לפני שנתיים- שלוש, אבל היציאה בשאלה המוחלטת היתה השנה. התנדנדתי המון זמן- שומרת\לא שומרת, מאמינה\לא מאמינה, דתיה\חילוניה. רק בחודשים האחרונים הרגשתי שאני כבר לגמרי "בחוץ". במשך "התקופות החילוניות" שלי, היו מצוות שהן טאבו כמו צום יום כיפור. בעצם, זו המצוה היחידה שהיתה טאבו (אני חושבת). זה התחיל להתערער בי בצום האחרון. זה כבר לא דיבר אלי, והבנתי שלא רחוק היום שאני לא אצום. כיום השתחררתי גם מזה, ואני מניחה שאת הצום הבא אני לא אצום (צפויות בחילות, כנראה. בפעם הראשונה שאכלתי חלבי אחרי בשרי היו לי כאבי בטן ובחילה). אולי גם חזיר ושרצים הייתי מתקשה לאכול, אבל מכיוון שאלה בעלי חיים מרגישים וחשים, אני לא אתנסה בזה לעולם. (נו, נקווה שמי שמכיר אותי ואת הניק שלי, לא יתקל בהודעה הזאת
) *********** נשארו לכםן דברים שהם טאבו? יש מצוות\מנהגים\מחשבות שלמרות היציאה בשאלה עדיין קיימות בכםן? יום טוב

ephi79

New member
אני עדיין שם את נעל ימין קודם

(ואז את שמאל, וקושר את שמאל ואז ימין) הרי צריך לעשות את זה באיזשהו סדר, אז מה 'כפת לי לעשות את זה ככה? אולי מתישהו יצא לי משהו מזה..

אמ

אתה אוכל בכיפור, אוכל חלב לאחר בשר, מדליק אש בשבת, אוכל חמץ בפסח וכו' וכו', אבל נועל את הנעליים לפי ההלכה? משעשע משהו..

אבזץ

New member
גמני. פעם, כחילוני, הייתי מקפיד

על סדר נטילת הציפורניים: בדאג"ה דבהג"א. וגם מקפיד לא לאכול הקשה של הלחם, הקשה לשכחה, כידוע.

ShakeSpearE

New member
לא יודעת אם לקרוא לזה טאבו

סתם הרגלים. לא נגעתי ואולי לא אגע אף פעם בלובסטר-שרימפס-פירות ים-שרצים, גם חזיר הפסקתי לאכול (גם לא היה משו). ויש מצב רציני שכך זה יישאר, זה מרגיש לי יהודיה, וטוב לי עם זה. (במיוחד כשאני בחו"ל).

אבזץ

New member
פששש... תאכלי משהו, את יכולה.

מצטער שנפלת על מטבח גרוע. אם מכינים אותי כמו שצריך, אני הרבה יותר טעים ממה שתיארת. בברכה, החזיר

כברלאשם

New member
מה זה הפסאודוניואייג' הזה?

מרגיש לי יהודיה? ולי מרגיש יהודי - טוסט של האם עם צהובה, ובירה על יד. < רואים אותי? >

ח א נ צ

New member
../images/Emo31.gif

"מה זה -מרגיש לי יהודיה"?! זאת רק אני שהשאלה שלך מרגיזה אותי?! להרגיש יהודי זה הרבה דברים- ובין היתר, זה גם להרגיש שעל אף חוסר ההגיון, ועל אף שהחוקים והמשפטים הקולינריים האלה, שנכתבו לפני שנות דור, הם סה"כ שיריים מיתולוגיים של תקופות אחרות, ועל אף שאתה מבין שמטרתו העיקרית של איסור בישול הגדי בחלב אמו, בא לתת קונטרה לעמי האזור על עבודת אליליהם, ושיציאת מצרים הייתה רק מיתוס מעצב בתולדות עם קשה עורף, ושגם אם יש אלוהים אז לא באמת אכפת לו מניקיון הפסח שלך, ומהעובדה שלא אכלת חמץ וקטניות במשך שבעה ימים תמימים. אתה בכ"ז לא מרגיש צורך להשליך את כל זה מאחוריך?! אז אתה לא אוכל שרצים ורחמנה ליצלן אפילו צם ביום כיפור. לא אוהבת את השאלה שלך! מה רע לך עם זה שהיא לא אוכלת שרצים?!

למעלה