ח"כ רוחמה אברהם

ח"כ רוחמה אברהם

עכשיו היא מדברת מעל בימת הכנסת-איזה שחצנית! ה' ישמור ויציל! הליכוד עם כאלה חברות כנסת קיבל את עונשו!

תשובת ח"כ דוד טל

מתנועת עם אחד. איזה הבדל בן השנים--- מאות מיליוני שקלים מועברים לעשירים, ולסיעודים מקצצים. לפי דברי הח"כ דוד טל. הכסף מחלק את התלמידים לשניים. בקרית שמונה חלק נסעו לטיול באילת, וחלק לא נסעו כי לא היה להם כסף. במדינת ישראל-זה מה שקורה! יש בממשלה מישהו שמנסה לבנות כלכלה על חורבות עם ישראל. על חורבן אותם ילדים, ואילו בונים כלכלה טובה-אז בסדר. אבל שום תוכנית לא מצליחה, על איזה צמיחה מדבר שר האוצר האשכנזי? יצאנו מהמיתון כי מוכרים יותר מכוניות? ככה אומר שר האוצר האשכנזי. שחצנים, נמושות,

רונאל1

New member
פרענקי, תרגע קצת...

מה הקשר לאשכנזי? אתה חושב שהוא רוצה לדפוק את השחורים? בשנת 2003, נראה לי שאתה יכול להפסיק עם הגזענות המתבכיינת הזאת. דוד טל, "צדיק" גדול בפני עצמו, לא יושיע את מדינת ישראל ויעזור למשק לצאת מהמיתון. זה שביבי פוגע בחלשים זאת עובדה. אבל בחלשים יש גם עולים מרוסיה, רומניה, ארגנטינה וכן...גם בני עדות המזרח שחיים פה כבר 30 שנה.

אני לא רגוע בכלל!!!

הקשר של אשכנזי-וספרדי זה רק בקשר לשר האוצר ממפלגתך! אני חושב שזה חוצפה לשר האוצר בנימין נתניהו ולשר במשרד האוצר מר שטרית להטיף להעם ללכת לעבוד, להמנע מביזבוז, לקצץ לעובדים מרצון כי אין כסף למדינה, ולשלם משכורת מלאה לשניהם מתקציב המדינה! על חשבון קיצוץ הסיעודים! הליכוד-גם האשכנזים וגם הספרדים שמכהנים בו-הם אנשים חסרי לב בעליל! לא אני אומר זאת, תפתח עיתון ידיעות אחרונות ותיראה מה כותב ד"ר בבית חולים סיעודי על סגירת בית החולים על הממשלה, כמה מילים שצימררו אותי מהמשפט של הד"ר: הממשלה הזאת אינה הורגת את הזקנים אלא מענה אותם במוות בגסיסה בכך שהיא זורקת אותם לקהילה ללא טיפול ראוי,

MS6

New member
אנשים בעלי ראות קצרה כמותך...

לעולם לא יבינו את צעדיו של שר האוצר בינימין נתניהו והשר במשרד האוצר מאיר שטרית, חבל שאנחנו צריכים לשמוע את ההטפה הילדותית הזאת של מזרחים-אשכנזים גם באינטרנט ואני חשבתי לתומי שבאינטרנט אני אפגוש אנשים קצת יותר אינטלקטואלים ונעלים מאנשי רחוב מחרחרי ריב... אני ספרדי ואני מאמיו שכולנו שווים וכולנו אחים.. אבל רגע, זו הסיסמא של מפלגת ש"ס לא? ("אין חילונים, אין דתיים כולנו אחים")... פששש, איזה יופי, כשנוח לש"ס היא אומרת שכולנו אחים אבל כשהיא רוצה לזכות בקולות של נדכאים היא מנופפת בדגל הספרדי. תפסיקו להאשים את הליכוד בהולכת שולל, הליכוד היא מפלגה ליברלית לא סוציאליסטית, ההבדל בינינו לבין הסוציאליסטים הוא שאנו מסתכלים טיפטיפה קידמה, אנחנו רוצים שכל הפרזיטים עם 20 הילדים שלהם ילכו לעבוד ויעזרו למשק הישראלי, אנחנו רוצים ששכבת הביניים המסכנה שסובלת מהפרזיטים הללו תוכל לנשום קצת לרווחה ולהינות ממשכורות קצת יותר גבוהות (זה בהמשך לתוכנית), אנחנו יודעים שכמו שלא בנו את הארץ הזאת ברגע כך גם לא ירפאו את כלכלתה ברגע. לכן אנחנו תומכים בשר בינימין נתניהו!

תסביר לי,

תסביר לי אתה כדי שגם אני אבין, איך זה מסתדר למנות שני שרי אוצר ולקצץ מתשושים,וסעודיים? בלי קשר לספרדי-ואשכנזי-גם אם היו שני ספרדים\אשכנזים במשרד האוצר הייתי מגנה את זה!זה שחיתות! כך לפי עניות דעתי. ולמה אני מכנה אותו שר אוצר ספרדי\אשכנזי? ידוע לך, היה ויכוח בדבר נחיצות שני רבנים ראשיים בישראל, והיו טענות שונות ומשונות בנושא הזה,ולא אלאה אותך במילים... לכן רצה הגורל והליכוד בחר בשני שרי אוצר ש"במקרה" אחד ספרדי והשני אשכנזי וזה אכן תקדים כאן במדינת ישראל, (וגם בעולם) אין ספק שכולנו יודעים שאין נחיצות בשניים, והם נמצאים רק בגלל הסכם ולחץ מהמפלגה. אז כדי למנוע משבר במפלגה המדינה צריכה לממן שרים ללא טעם, חסרי מע"ש וכדי לשלם את מה שמגיע לאנשים ששרתו את המדינה ועכשיו הם זקנים תשושים הליכוד באמצעות שני שרי האוצר אומרים:אין כסף!!!!!! בושה.

רונאל1

New member
משכורות יעלו? פחחח...../images/Emo13.gif

אין שום העלאת משכורות בתוכנית הכלכלית וגם לא בהמשך שלה כי הממשלה הליברלית שלך אינה מתערבת בקביעת השכר במשק (וטוב שכך!). כל הפרזיטים שאתה מתייחס אליהם מצביעים לרוב ליכוד וממילא הסיסמאות שלך על "לצאת לעבוד" לא רלוונטיות לרובם כי פשוט אין עבודה (אני יודע שלא שמת לב לפרט הקטן הזה, אבל תפתח עתונים ותעיין בנתוני הלמ"ס ותספר לי שיש עבודה לרוב המובטלים). אני מציע בכלל שתקרא את התוכנית הכלכלית. באמת הגיע הזמן. כל הזמן ליכודניקים כותבים כאן במלים גבוהות של "ליברלי" מבלי שיש להם מושג במילימטר על מהות התוכנית הכלכלית אלא הם רק מצטטים כמו תוכי את הסיסמאות של ביבי.

MS6

New member
אני יכול ללמד אותך מה זה ליברלי

ואני רוצה שהפרזיטים במדינה (ממש לא מצביעי ליכוד! אני התכוונתי יותר לחרדים) יצאו לעבוד, יצאו לתרום למשק הישראלי, אל תגיד דברים כמו "אין עבודות" כי אין עבודות למי שלא מחפש טוב, תמיד יש עבודות! הבעייה במדינה שלנו שאנשים למדו לחיות על חשבון המדינה ולדרוש, האנשים הללו (מצביעי ש"ס ברובם) הורסים לנו את המדינה, והם צריכים להבין שאם הם לא יעבדו, אף אחד לא יעבוד בשבילם!

אתה בחור חכם

אתה קורא לחרדים פרזיטים! אתה כותב שאין דבר כזה "אין עבודות"! אתה מגיע למסקנא ש האנשים הללו (מצביעי ש"ס) הורסים לנו את המדינה! גזען אתם אלו שטוענים שהחרדים לומדים בישיבה ולא הולכים לעבוד, זאת אומרת שהחרדים אינם נירשמים בלישכת העבודה כדי לקבל עבודה, הרי לדעתך החרדים חיים על חשבון המדינה. לפי זה למה מקבלי קיצבאות ההאבטלה לא חרדים? הרי אין ולא מובטל אחד שהוא לא חרדי או לא מצביע ש"ס! לידעתך, מעט מאוד חרדים מקבלים או דורשים עבודה דרך לשכות התעסוקה. וזה עובדה. תבדוק בריכוזי חרדים ותיבדוק בישוב שהוא לא דתי ברובו..כמו דימונה, ירוחם, שדרות, וכו' וכו' אומרים שיש אבטלה גדולה לבעלי השכלה עם תעודות כמו תואר שני, איך אתה מסביר את זה? חרדי עם תואר מובטל? תתבייש לך!!!!!!! האבטלה נמצאת אצל כל שיכבות האוכלסיה, בקרב מצביעי העבודה, הליכוד, מרץ, שינוי, חד"ש וש"ס ויהדות התורה והמפדל רק במקום אחד אין אבטלה בקרב חברי ליכוד שקיבלו שוחד מחברי הכנסת כדוגמת נעמי בלומנטל ומי שכבר אין לו עבודה כמו שטרית דאגו לו לרכב שרד ולתפקיד שר על חשבוני! אני משלם את משכורתו של המובטל שיטרית!!!!!!!!!!!!

MS6

New member
אני יודע שחבריך חיים על חשבוני

ותאמין לי שאני לא שונא חרדים, אני מכיר מעט חרדים שעובדים ותורמים למדינה אך לצערי הרב רובם פרזיטים אנטי-ציונים שמפריעים למלאכת הציונות. אני בעד לימוד תורה, אדרבא, מי יתן שיפתחו אלפי תלמודים, אבל שכל אחד מהאנשים הללו שלומד שם יעבוד לפרנסתו. מזה השטויות האלה שכתבת?!? מה קרה, שכחת את ההקצבות לאברכים?! שוב כמו שכתבתי לפני כן, אתה מונע משנאה עיוורת (כמו חברי סיעת ש"ס) למפלגת הליכוד, אולי זהעל מתיסכול זה שהליכוד בעט בש"ס (שאגב אין לי מושג מי קבע שש"ס היא בעלת-ברית של הליכוד...לש"ס אין אידיאולוגיה מדינית והיא אמורה להיות סוציאליסטית אז...) ואולי זה סתם בגלל שאתה רוצה לשנוא איזשהו גוף, אני מאחל לך שקורות חייך ישתוו לקורותיו של השר שטרית, שהוא, להבדיל ממך, התגבר בשלב מאוד מוקדם בחייו על האפליה שהייתה כאן והגיע לעמדת מפתח במדינה.

אתה מתעלם

אתה מתרכז בי במקום במצב של המדינה. אני לא הנושא כאן, אתה אומר שהחרדים לא עובדים, ואתה טוען שאין מושג כזאת אין עבודה. אתה חושב שכל המובטלים שמקבלים קיצבה מביטוח לאומי הם אנשים חרדים או מצביעי ש"ס? אם התשובה כן---אתה לא חי כאן כניראה

רונאל1

New member
שיעור בכלכלה למתחילים

א. איפה כל העבודות האלה שאתה מדבר עליהן? יש קרוב ל-100,000 מובטלים אקדמאים בישראל, אנשים שהם בני מעמד הביניים המפורסם. אין להם עבודה, כי אין עבודה. ב. חרדים כמעט שאינם נכללים בנתוני האבטלה ובטח שאינם מקבלים דמי אבטלה. החרדים מהווים 7% מהמובטלים, פחות מחלקם באוכלוסיה. שוב אני חוזר - תקרא את התוכנית הכלכלית כי ממש אין לך מושג. אתה מצטט סיסמאות ביבי כמו איזה מעריץ פנאט מבלי להבין את המציאות. ואגב, תהיה בטוח שרבים מאוד מהשכבות החלשות, לרבות מובטלים, שביבי והליכוד דופק אותם הם מצביעי ליכוד. לא זכור לי שבעיירות הפיתוח עבודה או שינוי קיבלו אחוז שמדגדג בכלל את התמיכה בליכוד.

Democritous

New member
יש עבודות???

תסביר את הנתון הבא: מנתוני הביטוח הלאומי עולה שפחות ממחצית המובטלים בשנת 2000 היו זכאים לדמי אבטלה (100 אלף מתוך 214 אלף מובטלים). רק אחד מכל שישה מקבלי דמי אבטלה קיבל אותם יותר מפעם אחת. פחות ממחצית מקבלי דמי אבטלה ממצים את מלוא זכאותם לקבלת הקצבה. משך האבטלה הממוצעת למובטל הוא 120 יום. הנתונים בשלשת השנים האחרונות לא השתנו בצורה כה ניכרת, אז איך אתה יכול לעמוד פה ולהכריז שכל מי שרוצה לעבוד יכול למצוא עבודה ללא כל קושי כאשר מרבית המובטלים אפילו לא נהנים מקבלת קיצבה שאמורה להוות את התמריץ השלילי עבורם ולהסביר את אי יציאתם לעבודה?

MS6

New member
אני אפרט

אין לי פתרון למובטלים אקדמאים, אדם שהלך ורכש השכלה אקדמאית ולמרות הכל לא הצליח למצוא עבודה... זו אכן בעייה חמורה. אני מתכוון לשכבות האחרות במדינה. לדעתי, אין צדק בכך שאדם שאינו רכש השכלה תיכונית ואינו בעל מלאכה מסויימת, "יתמזמז" בבחירת עבודה כי שוב אני ממשיך בטענתי: יש עבודות רק אנשים חושבים שרבות מהם "בזויות". אני עד לכך, אני מכיר הרבה מובטלים שפשוט מאוד חושבים שמגיע להם עבודה "מכובדת" ואין הם מוכנים לעבוד בעבודת כפיים, זאת למרות שאין להם כלל השכלה. מובטלים רבים במדינה הזאת אינם מבינים שהם צריכים לדאוג לעצמם, הם חיים על חשבון המדינה וגורמים לרבים בשכבת הביניים להצטרף למעגל העוני, לטענתי יש עבודות בשפע רק ישראלים רבים לא ממש רוצים...

Democritous

New member
אתה מדבר רק מתחושות אישיות

וזה לגיטימי אבל עדיין אין פה התייחסות לסטטיסטיקה שמדברת הרבה יותר חזק מכל התרשמות אישית. בחייאת אנשים לא מקבלים כסף משום גורם ולא יוצאים לעבוד. אתה מאזור ירושליים מטרופולין ענק. המציאות שלך היא פריזמה מאוד צרה של כל התמונה. בחלקים אחרים של המדינה אין כלל את האפשרויות עליהם אתה מדבר. מציע לך לבדוק מקרוב גם את אותן עבודות ""בזויות"". מניח שתמצא שדברים הם קצת שונים מאשר נראה על פניו.

רונאל1

New member
ופועלי שכר מינימום מחפשים בשפע

רשתות המזון, רשתות השיווק האחרות, מפעלים וחנויות מפטרים, מקצצים סוגרים. אז איזו עבודה אתה מייעד בדיוק לאותם מובטלים ש-"מתמזמזים" לדבריך? איפה יעבדו? הרי רוב המובטלים הם בדיוק הפועלים קשי היום ובמשרות האלה מקצצים בהיקף הגדול ביותר. חברות בניה קורסות, שופרסל וקו אופ סוגרות סניפים ושחררו השבוע 400+ עובדים כל אחת. יש עוד המון דוגמאות שמרכיבות את הסטטיסטיקה העגומה של מדיניות הליכוד. מה אתה מציע להם חוץ מדמגוגיה? (במכולת הפסיקו לכבד סיסמאות).

Democritous

New member
נתון נוסף

בתקופות לא רחוקות כל כך כאשר המשק הישראלי חווה עדנה כלכלית אחוזי האבטלה היו נמוכות בהרבה מכפי שהן כיום. אתה רוצה להגיד לי שהאבטלה נובעת אך ורק מתרבות עבודה לקויה בישראל? איך תסביר זאת שפיתחנו את המיומנות הקלוקלת הזו תוך מספר שנים כה מועט?

Democritous

New member
נתון נוסף

בתקופות לא רחוקות כל כך כאשר המשק הישראלי חווה עדנה כלכלית אחוזי האבטלה היו נמוכות בהרבה מכפי שהן כיום. אתה רוצה להגיד לי שהאבטלה נובעת אך ורק מתרבות עבודה לקויה בישראל? איך תסביר זאת שפיתחנו את המיומנות הקלוקלת הזו תוך מספר שנים כה מועט?

um21

New member
מה הקשר אשכנזי?

למה תמיד השד העדתי יוצא מאנשים חסרי הבנה כמוך שלא יודעים ולא כלום מלבד מה שבכיינים עדתיים מסיתים אותם לכתוב. אני חושב שהיום יותר מ- 50 שנה מאז העלייה הגדולה מצפון אפריקה ואסיה ולמרות קשיי הקליטה אין שום מקום להגדרות של אשכנזי וספרדי כולנו ישראלים

אשכנזי

אשכנזי זה בנימין נתניהו ספרדי זה שטרית זה עובדות. לדעתי, אם צריך לבחור בן רע לרע מאוד, עדיף בנימין נתניהו כשר אוצר. השאלה היא למה יש שני שרי אוצר?

למעלה