ח"כ משה שרוני התלונן

ח"כ משה שרוני התלונן

כי בגלל שלא חשפו מיד כי ח"כ יצחק זיו הוא חבר הכנסת שעליו סיפרה מישהי שהטריד אותה מינית, כל 120 חברי הכנסת היו חשודים בעיני הציבור. נכון שיש רק 17 נשים בכנסת, ונכון שזה פחות משישית (פחות משישית זה שטות, לא?) אבל עדיין, הן לא חשודות בעיני אף אחד, וההתעלמות מחברות הכנסת בדבריו היא דוגמה יפה לכך שיש אנשים שעדיין לא סופרים נשים כמנהיגות. הן פשוט לא נמצאות במודעות. בעודי מהרהרת בכך התגלגל לידי עותק של nfc, ובו כתוב באותו עניין כי "נשיאת מועצת העיתונות, דליה דורנר, אמרה בראיון לרשת ב' כי החשד שהטיח ידיעות אחרונות ב-120 חברי כנסת, אינו ראוי" וזה אפילו עוד יותר עצוב.

מוגג

New member
חברת כנסת מנועה מלהטריד מינית?

זה יפה שלא התעלמו מהנשים בכנסת וכללו אותן ב120 למרות שאינן חשודות.

אלי ו.

New member
המילה "חבר" היא סתמית

ומהתלונה אפשר היה להבין שלא מדובר במפלגה חרדית (פעילה מרכזית לבד בדירתו של חבר הכנסת) אבל האמירה 120 חברי כנסת אינה אמירה מתימטית מדוייקת אלא אמירה כללית. אנחנו לא מצפים מבני אדם להתחיל לדבר בצורה מתימטית ולומר "זה מטיל צל על |חישוב מורכב| 92 חברי כנסת". תארי לעצמך שבתלונה היה עוד פרט, למשל שהוא ביקש ממנה להגיע לדירתו ליד משרדי המפלגה. האם היית דורשת שכל מי שיתייחס לחשד יעשה אלימינציה לחברי הכנסת שמעונם מרחק X ק"מ ממשרדי מפלגתם?

איך זהבה גלאון ידעה לעשות את החשבון?

איך היא ידעה להגיד "כ-100 חברי הכנסת הגברים?" ולמה חרדי לא יכול להיות לבד בדירה עם אישה שהוא מתכוון לאנוס? הם מחוייבים לאנוס עם קהל?

יוסי ר1

Active member
מתכוון לאנוס? האם הוא אומר לשם ייחוד לפני כן?

אם כן, הוא חייב להיות לבד, כדי לקיים ייחוד.

זהבה גלאון ידעה לעשות את החשבון?

בהחלט לא. היא שכחה לחסר את חברי הכנסת המשרתים בתפקידי שרים, סגני שרים או ראשי ממשלה (הרי אם הח"כ המוחשד היה אחד מאלה, העיתון היה מצין זאת). ומשום מה גם את לא שמת לב לשגיאה.

אוי וי זמיר! גם אני טעיתי!

שכחתי להוסיף למספר את חברות הכנסת שהן שרות או סגניות שר. איני זוכר אם צריך או לא צריך לחסר את בשארה.

מכיר את המשחק 21 שאלות?

שצריך לנחש לפי 21 שאלות של כן ולא מי האישיות שהפרטנר שלך למשחק חושב עליה? השאלה הראשונה, תמיד, אצל כולם וגם אצלך כנראה היא אם זה גבר או אישה. לא אם זה שר, לא אם יש לו זקן, לא אם יש לה משקפיים. זה הפרט הראשון והברור בזיהוי.

מענין.

בתור פותר נלהב של חידת "מי היה האיש שהיה" וכן של חידות האישיות של איחטיאר בפורום טיולים וידיעת הארץ, אני מנסה בהתחלה לזהות מיקום ותקופה. לכן השאלה הראשונה שלי היא בסיסית בהרבה- חי או מת? לגבי שאר התשובה שלך- כמו שגלאון טעתה בחישוב כך גם אותו שרוני טעה. האם לה את סולחת מפני שהיא אשה, או כפי שעגנון כתב (בלשון זכר): מה מכוער אותו האיש ומה מכוער אותו המעשה. אבל אני חביב עלי אותו האיש ולפיכך חביב עלי אותו המעשה.

תראה בהודעה המקורית שלי.

כתבתי גם על אישה שעשתה את אותה טעות. ובמי היה האיש שהיה תמיד כתוב אם מדובר בגבר או אישה.

גנגי

New member
בזזזזז..... לא זו הסיבה.

אני חושבת שלדוברי עברית יש צורך מאוד גדול לארגן לעצמם מין דקדוקי לפני שהם מדברים על מישהו. יותר קל להתחיל ישר עם המין הנכון מאשר לשאול חלק מהשאלות בזכר, ואז לעבור, נניח, ללשון נקבה. נדמה לי שזאת הסיבה היחידה לשאול דווקא את השאלה הזאת בראש רשימת השאלות.

גנגי

New member
כי זה איכשהו מקבע

את האדם שהם שואלים שאלות לגביו במין זכר, כשיש אופציה אחרת. היות שבעברית אין " מין נייטרלי" אמיתי, כי המין הסתמי נאמר בלשון זכר, זה די מבלבל כשמשחקים משחק כמו "20 מי יודע".

בהנחה ששני השחקנים דוברי עברית

זה לא אמור לקבע להם שום דבר (לכאורה). למה את קוראת לזה 20 מי יודע? השאלה ה-21 היא אישה?

גנגי

New member
ככה קראו לזה במקור,

לפני שהדור שלכם הפך את זה ל-21, אלוקימה יודעת למה.

למעלה