ח"כ גפני הוא שקרן

ח"כ גפני הוא שקרן

צפיתי עכשיו בדיון שהיה בתוכנית פופוליטיקה בנושא תוכנית הליבה. שבתאי הציג יפה מאד את הנושא ורק חבל שלא נתנו לו לדבר יותר. הרב גפני לא הפסיק להתפרץ ולא נתן לנהל דיון מסודר. הוא שיקר ביודעין מס' פעמים: - הוא טען שכל אחד בחברה החרדית יכול לבחור בחירה חופשית. מעניין מה הוא היה אומר אילו אחד מילדיו היה יוצא לשאלה. - הוא חזר וטען שהציבור החרדי משלם מיסים כמו כולם. הוא כמובן התעלם מהעובדה שחלק ניכר מהציבור שלו לא עובד וחלק גדול עובדים בשחור, שלא לדבר על זה שלרוב המשפחות החרדיות יש פטור חלקי או מלא מארנונה. - הוא טען טענה מגוכחת שהבנים החרדים לומדים את כל מה שנדרש להם בתחום האזרחות, המתמטיקה ואיכות הסביבה מהגמרא. כפי שטענתי כבר בעבר, האסון של העולם החרדי ושלנו הוא המימסד הרבני והפוליטי של החרדים שעושה הכל כדי להנציח את הבערות שמביאה לתלות במימסד ולחוסר יכולת להפתח לדרך אחרת כולל הדרך הדתית לאומית.

בתש1

New member
יש לך נתונים סטטיסטים מדויקים כמה מהציבור

החרדי הם אכן אברכים ולא לומדים? וחוץ מזה, למה שלא ישקר??

barr1969

New member
מנקודת המבט שלו הוא אמר את האמת

ובפופוליטיקה, עד כמה שזכור לי, לא נותנים לדבר- צריך לקחת במרפקים את זכות הדיבור.

rachel21

New member
חכ גפני היה אתנו בוועדת החינוך בכנסת-

היינו שם כמה יוצאים בשאלה.וכשהוא אמר שאנו קבלנו הכל כולל יכולת בחירה אז עניתי לא שיש לי הרבה חסרים. אז הוא שאל אותי איפה למדת?? אבל אני למדתי בסמינר וולף ככה שלא היה לו הרבה מה לאמר.כל שנה מסיימות שם 400 בנות בממוצע. ללא יכולת בחירה.וזה נחשב לסמינר הטוב ביותר של בני ברק!!! אז הוא לא שתק הוא פשוט תקף במשפטים חסרי קשר.מה יש לו להפסיד? הוא לא רצה שהרושם של הדיבור שלי ישאר למישהו. אני לא יכולה לשכוח את העידוד מגילי ואסף שהיו איתי שם.ומכל הצוות של הלל שארגן את הפגישה החשובה הזו. אז גפני לא השתנה....

uri80

New member
ולמה שישתנה? כשטומי לפיד היה שם הוא היה

משתיק אותו במהירות. לא מת על פופוליטיקה, כשמה כן היא - פופוליזם זול. לגבי גפני, נראה לי שראיתי את פרוטוקול הוועדה הזו. הוא לא ניסה להוכיח שם משהו על ידיעת מתמטיקה בציבור החרדי באמצעות חישובי טפחים בסוכה או משהו הזוי כזה?

כן .זה הלך ככה :

משה גפני: אמרת שהלכת לבדוק מטר. בישיבה למדת את מסכת קידושין דף יא? יוסי ז: כן. משה גפני: אם למדת את זה, אתה יודע שלחשב מטר על מטר עשרים זה הדבר הכי קל שיש באותו עמוד. יוסי ז: אסביר לך מתי הבנתי שבחישובים אני לא אוכל לסמוך על התלמוד, וזה כשכתוב במסכת חגיגה מה המרחק בין כדור הארץ לירח. יוצא שלפי שיטת רב חיים זה יוצא ‎80 מיליון ק"מ, והמרחק בפועל הוא ‎336,000 ק"מ, עם זה אני לא יכול לחשב. משה גפני: אבל אחרי שלמדת את זה אתה יודע לחשב את הבד של המטר והמטר עשרים? ישראל ר: אמה וטפח. לא מטר. משה גפני: אצלנו בישיבה למדו לעשות את ההבדל בין מטר לטפח. אני הייתי הכי גרוע בישיבה, לכן הידרדרתי לכנסת. הכי גרוע.

uri80

New member
צודק הבחור. "הדרדר לכנסת" במקרה שלו זה

באמת נכון. הייתי שואל אותו עוד כמה שאלות על פיי כדי לראות את רמת המתמטיקה שלמד דרך הגמרא. נו באמת.

Patrick kim

New member
הוא עדיין סובל מאישיות מפוצלת?

מה הוא? לוטוואק או גערר?רבנים חשובים למדו חיצוניות בבית הכסא.דא עקא חובשי בית המדרש משלימים השכלה מינית באותו מקום.הגישה החרדית היא:ירעה עד שיסתאב והעיקר שיהיה לנו ניצב נוסף בתיאטרון החרדי ועוד אידיוט שיתן לנו מנדט בקלפי.

ראיתי את הפרוטוקול המדובר

ונוצר אצלי רושם לא מרשים על הח"כ הנזכר (אבל אני מתחייב לא לתת לו סטירה
).

mnm6

New member
בני צר לי אבל אתה בדיוק כמוהם פעם אחר פעם

זה שהורה רוצה שילדו ילך בדרכו ,זה אונבריסלי ולא משנה דתי חילוני מוסלמי או נוצרי לגבי תשלום מיסים היחס הוא פחות או יותר אותו דבר אפילו פחות בעוד שאברך מקבל404 שח לחודש אדם עם הבטחת הכנסה מקבל 2600 שח כך ש6 אברכים זה כמו מקבל הבטחת הכנסה אחד,חוץ מזה מה לעשות משלמי המיסים במרכז ממנים את אנשי דרום וצפון הארץ ואת 2-4 שכונות מצוקה שבכל עיר ואני לא מדבר על בכלל על המגזר הערבי. לגבי הצבור הדתי לאומי ,מצאת לך מי לא יכול להתפתח אנחנו מדברים על אותו צבור שמונה 40% מהקצינים בצבא(מתוך 20% בכלל האוכלסיה)ששניים מתוכו קיבלו פרס נובל ונמצא בכל עמדות המפתח בצבור הישראלי(ואם מוסיפים את היוצאים בצבור זה אז...) קצת קשה להגיד עליו שהוא לא מאפשר להתפתח אם שאר הדברים אני מסכים בהחלט ,ואגב אני לא בא להגן על אף אחד אבל אני מעדיף שמכבדים אותי ומביאים לי נתונים אמיתיים ולא מנסים לעשות לי מה שהורי ניסו לעשות...

whitewidow

New member
הבנת הנקרא:

בני כתב: "האסון של העולם החרדי ושלנו הוא המימסד הרבני והפוליטי של החרדים שעושה הכל כדי להנציח את הבערות שמביאה לתלות במימסד ולחוסר יכולת להפתח לדרך אחרת כולל הדרך הדתית לאומית" טענה מאד בהירה. החרדים לא נותנים לילדיהם להיפתח לדרך אחרת, לרבות האופציה הדתית לאומית (שהיא עדיפה, לדברי הכותב, על האופציה של החינוך החרדי). איך הבנת מזה שהצבור הדתי לאומי הוא זה שלא נפתח?

תודה על הפרשנות המדוייקת

לזה בדיוק התכוונתי. אני מאד מעריך את דרך החיים הדתית לאומית וביחוד את הפלגים המרכזיים והמתונים בה. יש לי במקום עבודתי כמה חברים טובים מאד מהעולם הדתי לאומי ואני מוצא איתם שפה משותפת , בעיקר בכל הקשור לתפישת העולם הערכית.

אבזץ

New member
בוקר טוב...

הרי ברור היה שישקר. כלום מצופה ממנו שיודה כי הציבוריות והעסקנות החרדית רוצים ויוצרים ציבור נבער מדעת ומלא בדת, המטמטמת את הדעת...?!

Patrick kim

New member
מי יצביע להם אם חרמנא ליצנן הציבור

שלהם לא יחשוב בדיוק כמו עדר?.צאן קדושים מהה מהה מהה.ומי יפרנס את החצרות עם השמות הגלותיים? על האדמור מחרמנעסטריווקע שמעתם?כמה יותר גלותי מצלצל יותר מצלצלים בקופה.

whitewidow

New member
הלהיט שלו היה "למדתי אזרחות ממסכת ברכות

משפטים ממסכת סנהדרין" באיזה פרק בברכות הוא למד אזרחות? בחלק של דיני קריאת שמע, בפרקים על הלכות שמונה עשרה או בחלק של ברכות הסעודה? וחבל שלא נשאל מאיזו מסכת לומדים מחשבים, ומאיזו הוא למד אנגלית.

הוא אינטרסנטי, פועל למען הציבור שבחר בו.

לא צפיתי, אז לא יכולה להגיב על כך. הייתי מסתייגת, במידה מסויימת, מלומר שבחברה החרדית אין בחירה חופשית. ונקודה נוספת - הממסד הרבני והפוליטי של הרבנים עושים הכל כדי להנציח את הבערות, זוהי נקודת המבט שלך. אלא שלאחרים יש הסתכלות אחרת על העולם, וזכותם לכך. הם רואים את הממסד הזה כאלו שעושים הכל על מנת לשמור ולאפשר חיים יהודיים אמיתיים ומסורתיים (כך זה נראה להם). זכותם לרצות לחיות חיים חרדיים, ואפילו קצת חוצפה מצידך להתיימר להחליט מה טוב עבורם. החלופה שאתה מציג בפניהם עדיפה?

למעלה