ח"כ אלדד מאכזב...

Fleddermaus

New member
ח"כ אלדד מאכזב...

בנאום טרם ההצבעה על חוק פינוי-פיצוי נאם ח"כ פרופ' אריה אלדד ממפלגת הימין "האיחוד הלאומי" נאום חריף ובוטה נגד תוכנית ההתנתקות. בנאום הקריא ח"כ אלדד את שמות תושבי גוש קטיף בסגנון אזכרת נשמות של יום השואה, בסטייל "לכל איש יש שם". ידוע לי שאריה אלדד הוא מהמומחים הגדולים בעולם לניתוחים פלסטיים. הוא עבד בבית החולים הדסה עין-כרם שנים רבות, ומעובדי בית החולים שמעתי שהיה אדם נעים ומנומס שהתייחס מאוד יפה אל הבריות. כנראה שפוליטיקה של הדסה הייתה קצת כבדה על אלדד, ולכן הוא נבחר לכנסת ברשימת האיחוד הלאומי בראשות ליברמן. בהתחלה האמנתי שאלדד יהיה גורם שפוי במפלגה הקיצונית ויישמור על חבריו למפלגה, אנשים גזענים מאוד. אך הפעם הוא עבר את הגבול. השוואת פינוי מתנחלי גוש קטיף לרצח העם הנתעב ביותר בהסטוריה האנושית גרם לי לאבד את כל הסמפטיה שהייתה לי אליו. ההתבטאות שלו מעל בימת הכנסת הייתה מקוממת ואף מפחידה. לא האמנתי שהוא מסוגל לכך. לכן, אני קורא היום לפרופסור אריה אלדד לחזור להדסה, להמשיך לעשות טוב, לשמור את גזענותו לעצמו במקום לזרוע הרס וכעס במשכן הכנסת.

ערב רב

New member
הטיהור האתניה הוא פשע נגד האנושות

וייזכר לדראון עולם, על כל קורבנותיו. נראה שפרופ' אלדד הוא היחיד בכנסת ובסיעתו שמבין זאת.

Fleddermaus

New member
עם כל הכבוד לכאב של המתנחלים

לא שולחים אותם למחנות ולא רוצחים אותם בהמוניהם! ח"כ אלדד מבזה את זכר השואה ומוריד את הרמה של הדיון בכנסת לדמגוגיה נמוכה מים המלח. קורבנות? של מה? של פינוי תוך פיצויים לתוך שטח ישראל? מדי כמה חודשים מפנים עשרות ישראלים מדירותיהם כדי לסלול כביש או לבנות בניינים חדשים, לעיתים ללא פיצויים כלל. האם זה פשע גד האנושות?

agamrafa

New member
הויכוח השולי

הצביעו פה על השימוש הזול והציני שאלדד עושה בשואה ובשכול בכלל. אני מסכים מאוד עם הטיעון ששימוש כזה אסור שיבוא בשיחות בכלל ובטח שלא על בימת הכנסת מפי נציג ציבור יהודי.

אני דווקא אוהב שימוש רטורי בשואה

ואני לא מאמין שמלים צריכות לעלות ביוקר. מכאן: שימוש זול בשואה - הדבר הכי טוב מאז שרבין מת.

agamrafa

New member
רבין מת?!

מתי?!?! הרגע הבנתי שההודעה הראשונה שלי פה פשוט לא הייתה אני.. אז סליחה מראש....

אותי זה הצחיק, זה כל כך עלוב וזול

ככה לנגן לנו על הרגשות, מה הוא חשב שתומכי ההתנתקות יגידו? " מה אלה אנשים אמיתיים?, לא ידענו..., אני מתחרט שתמכתי...". ברור שכואב הלב על מתיישבי גוש קטיף, אז?, המוח הוא זה שולט לא הרגשות כפי אנשי גוש קטיף.

../images/Emo45.gif, ואני לא נוטה להסכים איתך.

דמגוגיה טובה היא דמגוגיה שלא יוצרת אנטגוניזם, והתגובות לאסוציאציות השואה של המתנחלים מוכיחות זאת יותר מכל טיעון לוגי.

agamrafa

New member
וואו

אני רוכז לך/לך (שנון אה?) ממש הרבה כבוד שידעת על מה אני מדבר!

Fleddermaus

New member
אדם כמו ח"כ אלדד צריך לדעת

שביזוי השואה בפרט ודמגוגיה זולה בכלל לא משפרות את מצב הימין הפשיסטי הפונדמנטליסטי. אלדד הוא לא מאותם סהרוריים החוסמים כבישים, גרים בקרוואנים על אדמות שגזלו באכזריות מפלסטינים ויורקים על חיילים וערבים. ממנו הייתי מצפה ליותר.

ד ר ו ר 1

New member
הוא אולי לא מאלו שחוסמים כבישים

וכאלה, אבל הוא ללא ספק מאלו שמתסיסים את מי שעושים את זה.

ערב רב

New member
תגיד, דרור, אתה לא חסמת כביש

כשהשתתפת בחסימת הכביש מול הקריה בת"א לפני שנה? חסימת-כביש בצורה בה היא נעשתה מוגדרת כהפגנה בלתי-אלימה והיא לגיטימית לפחות כמו שובתים במפעלים שחוסמים כבישים, שמאלנים קיצונים כמוך שחוסמים כביש במרכז ת"א, "ירוקים" החוסמים כבישים המשמשים ציוד-כבד לבניה וכמוב, מורדים ערבים שמבעירים את כל הארץ ע"י חסימת כבישים בידי רעולי פנים המיידים אבנים בעזרת רוגטקות ובקבוקי-תבערה. ההסתה הגבלסית נגד הימין הולכת וגוברת, אבל נראה לי שיש להקדיש לכך שרשור נפרד. אבל בלי שום קשר, חוסמי הכבישים מזוהים עם תנועות כהנא ואתה מוזמן לקפוץ לפורום 'מולדת' בשביל לראות איזו חשיבות הם מייחסים לחה"כ הפרופ' אריה אלדד.

Fleddermaus

New member
שאלה:

איזו תועלת יש בחסימת כביש? כשחוסמים כביש, זה לא יותר סימפטיה אצל כל אותם אנשים המחכים שעות בפקק כדי לעבור, זה רק יוצר אנטגוניזם. יכול להיות שזה כדי, איך לומר, להוציא עצבים?

ערב רב

New member
זה בשביל למשוך תשומת לב

כמו בכל הפגנה טובה. אולי זו גם מחאה על הכוונה העתידית הנפשעת של שרון וכנופייתו לחסום את הכבישים לגוש-קטיף עוד לפני תחילת הגירוש.

למעלה