ח"י שקלים לבה"ד 1

נאפו פה

New member
ח"י שקלים לבה"ד 1

ריבוי הצוערים חובשי הכיפה בבית הספר לקצינים בבה"ד 1 הפך בשנים האחרונות למקור גאווה בקרב הציבור הדתי"..... "יו"ר קרן לה"ב, סא"ל פיני איזק, לשעבר בכיר ברבנות הצבאית, הסביר ל-ynet כי "למעלה מ-50% מהצוערים בבה"ד 1 הם דתיים, ובית הכנסת שהוקם לפני כמה עשרות שנים צר מלהכיל את המתפללים"..... לא הופתעתי מהכתבה !

מה שמוכיח שהרצון להלחם הוא בין השאר תרבותי

הכיפות הסרוגות מחנכים בדור האחרון את ילדיהם להיות קצינים מתוך רצון להשתלט על מקורות הכוח בצבא. זה כמובן לא יחזיק מים מפני שכגודל החשיפה כך גודל היציאה בשאלה. לכן אני מאחל להם
אישית הייתי שמח אם תרבות ההתנדבות היא זו שהייתה הגורם המוביל ולא כל רצון אחר (בשם אלוהים או האדם).

נאפו פה

New member
דתיים מחנכים את ילדיהם להיות קצינים כדי...???

להשתלט על מקורות הכוח בצבא ??? אתה רציני ?? מחשבה מאוד מוזרה

איזו מן שאלה זו?

תיבדוק את ההתפלגות לאורך השנים ותבחין בהבדל בעין בלתי מזויינת. לפני כ-20 שנה בכנס של הכיפות הסרוגות הוחלט לבצע את זה. נדמה לי שיש הקלטה של הכנס. בכל אופן זה ודאי. כמי שבעבר השתייך לזרם אני אישית זוכר את המהפך. בתקופתי, הייתה התפלגות לא אחידה של הכיפות הסרוגות. מיעוטם בכלל הגיעו לשרות קרבי. שני מחזורים מעלי הקימו את ישיבות ההסדר. בתקופתי מרבית ההורים ובטח ההורים שהיו ניצולי שואה עשו ככל יכולתם לימנוע מילדהםמלשרת שירות קרבי. הפחד לשרת שירות קרבי מהווה מרכיב מרכזי באי גיוסם של תלמידי הישיבות (ממש לא לימוד התורה).

Patrick kim

New member
החרדים יתפארו באחוז הכיפות הסרוגות

והשוליים השבבניקים שמתגייסים כדי לטפוח לעצמם על השכם.תמיד יש מי שישרת כליגיונר ויעשה ת`עבודה השחורה עבורם.וכן חרדים לא מתגייסים מפחד ולא מלימוד תורה כביכול.כולם פראיירים שלהם כי אורייתא מגנה ומצלא ומתירה לעבוד על השני בעיינים.טפו אם אמק על הכזבנים שבשם יהוה מתהדרים.

גליה 16

New member
הדתיים-הכיפות הסרוגות מחנכים את ילדיהם

לאהבת עם ישראל, אכפתיות, דאגה לעם ישראל ולארץ ישראל הקדושה! ולכן יש בצבא כ"כ הרבה דתיים בתפקידים חשובים וגדולים. את זה אני אומרת על סמך ההשתייכות שלי למגזר. ועל דברים שאומרים כל הזמן הרבנים שלנו, שמעודדים מסירות נפש (!!!) לעמ"י וארץ ישראל!! (ראה: רועי קליין, עמיחי מרחביה, דרור ווינברג ועוד רבים וטובים, ז"ל)

Lu Tze

New member
ארר... לא.

בעבר היו שני בה"דים לקצונה - בה"ד 1 לקצינים קרביים ובה"ד 12 לקצינים תומכי לחימה. לפני כשלוש שנים נסגר בה"ד 12 וכיום כל הקצינים הולכים לבה"ד 1. המשפט "בשנת 1970 הושלמה בנייתו של בית הכנסת הנוכחי בבה"ד 1" מראה שצה"ל לא טרח לדאוג למספר העולה של חיילים בבסיס לשירותי דת הולמים. כל מה שהכתבה הזאת מראה זה את חוסר האכפתיות של צה"ל בכך שהוא לא מתחשב בצרכים של הצוערים ומטיל את האחריות על "אנשי עסקים יהודים אמריקאיים".

Lu Tze

New member
ארר... לא.

יש לך סא"ל לשעבר שאומר שיש 50% דתיים בבה"ד 1. אותו סא"ל הוא יו"ר עמותה שנקראת "הקרן לחיזוק היהדות בצה"ל", אז נראה לי שיש לו אינטרס "קטן" להפריז במספר הדתיים. במיוחד כשזה בא לקראת יום התרמה. אני כמובן לא אומר שאתה טועה, רק שלדבריך אין ביסוס. אם תרצה להביא סימוכים *רציניים* למה שאתה אומר אני אשתדל להתייחס אליהם.

אני אגב בהיותי בעתודה הטכנולוגית

עברתי טירונות במחלקה שהורכבה ברובה מחיילים דתיים. מחלקה ו' 3 במחנה 80. קיבלנו כמובן הסדרי תפילה מיוחדים. עד היום זכור לי שמיעוט החילוניים שהיו במחלקה שלנו הפכו בזמן התפילה לסוג של שואבי מים (המשיכו בעבודות הנקיון היומיות). בנוסף זכורים לי כל התחמנים (חובשי הכיפה) שבזמן שאנחנו התפללנו הם נחו להם בשלווה על כסא בצד וכל זאת בתנאי שבכלל טרחו להגיע לבית הכנסת. אני אישית בעד שילוב מלא של חובשי הכיפה הסרוגה. כזכור החשיפה וההשתלבות בדרך כלל מובילה לכיוון אחד..............................

Lu Tze

New member
ארר... כן.

היא לא פורסמה סתם. היא פורסמה כדי להביא לידיעת הציבור את ההתרמה. אפשר להבין זאת מהכותרת (שאתה ציטטת). היא *לא* פורסמה כדי לדבר על מספר הדתיים בקרב הצוערים בקורס קצינים. אם זה היה המצב, הם היו מביאים יותר סימוכים מאשר חצי שורה של סא"ל לשעבר שהיה בכלל ברבנות הצבאית ולא בבה"ד 1.

למעלה