ח חד חדש חדש על המדף*

Miss CB

New member
ח חד חדש חדש על המדף*

*ועוד איזה מדף: מעמד דיסקים של איקאה
בכל אופן, חדש על המדף - קיבלתי המון דיסקים ליומולדת
שחלקם לא ממש קשורים לפורום, אבל הנה כולם בכל מקרה: "נרסרי קריים" ו"טריק אוף דה טייל" של ג'נסיס; "בלונדה על בלונדה" של בוב; "אשת לוס אנג'לס" של הדורז; "האנקי דורי" של בואי; "לילה באופרה" של האחים מארקס
וקווין; "10" של פרל ג'אם; "דה בנדס" של רדיוהד; "בלא שוגר סקס מג'יק" של הצ'ילי פפרז; "אין טיים", האוסף עם הירח, של אר אי אמ; "מנועים קדימה" של אלג'יר ו--- "סמייל"
של ווילסון. הראשון ששמעתי (מלבד כמה שם שאני כבר מכירה והיו צרובים וסוף סוף מקוריים). אז, נ"פ - "הייייייייייירוז אנד וייייייייילנז.." (ואם זה מעניין מישהו, גרימבל, קניתי לעצמי גם מתנה: הזמנתי בזול את "הגביע הקדוש" מאיזה אתר בריטי, הוא צפוי להגיע הביתה בתחילת השבוע!)

Miss CB

New member
מקסים.. אנדרסטייטמנט אוף דה יר! ../images/Emo13.gif

פיסת מוסיקה מעולה, פשוט ככה.. אמנם שמעתי רק שלוש פעמים, בשבילי זה כלום, זה כמו לקנות ספר ורק לדפדף בו בשביל לבדוק אם גודל האותיות משתנה באמצע.. אבל גם משלוש שמיעות הספקתי להסיק שזה פשוט אלבום שווה.

pasteran

New member
גם אני רוצה

באיחור של שבוע אמנם אבל מוטב לעולם לא מאי פעם בהתחלה הייתי בקצת אחרת ומשם יצאתי עם ceux de hors של יוניברס זירו שקניתי כדי להכיר את האויב הבלגי ועם in a gada da vida של איירון באטרפליי בגלל העטיפה ההולוגרפית-פסיכדלית אחר כך הייתי בדיסק קלאב. יצאתי די בזול. אוסף של ג'ו קוקר, מתי כספי הראשון, ועוד ג'אז (שורטר, פטרוצ'יאני, באד פלאס...)

MajorWinters

New member
חדש../images/Emo19.gif

הייתי בקצת אחרת ולכן Amazing Blondel - A foregin Field that is forever England כבר ציינתי שהתאהבתי בלהקה, ולכן רציתי אלבום מקורי, רכשתי בחלק ממה שנשאר מהיריד... ELP - 25th anniversery single לקנות בארץ סינגלים זה טיפשי כי הם עולים כמו דיסק... אבל זה ELP, ואני מתיימר לאסוף אותם, אז הלכתי על זה... דווקא חמוד (אבל 16 דקות בשביל 29 שח...) The Nice - The Swedish Radio Sessions שוב, אמרסון וכו'....

melancholy man

New member
לא יודע איך לענות על זה

לא הכרתי עוד אנשים כאלה
. זה עוד מאותו דבר ואולי אפילו קצת יותר מעניין, יותר מזה אני לא יודע מה לאמר.

ThePiper

New member
לדעתי...

ואל תתלו אותי, סמייל הרבה יותר טוב מפט סאונדס, הוא יותר בוגר, מתוחכם והמממ יפה! (אוצר מילים צנוע). הם דיי שונים בסה"כ ולא תדע עד שתשמע!

Jflyaway

New member
ימים יגידו

ובשבילי סמייל רחוק מלהשתוות לפט סאונדס, אם כי נעשה בו נסיון ברור לעלות רף. אבל אני מתרשם פחות מיתר התחכום של סמייל מאשר מהאימפקט הרגשי של פט סאונדס, אבל אני מניח שזה אישי.

melquiadess

New member
מהנסיון האישי שלי

אני שייך לאלה שלא כל כך התלהבו מפט סאונדז. (אני כבר מצפה למטר אבנים שלכם
). האלבום הזה פשוט אף פעם לא תפס אותי, ולא הבנתי איך מעיזים להשוות אותו ל"sgt. pepper..." המופתי. אבל לפני שבוע שמעתי את סמייל לראשונה, ומאז שמעתי עוד מספר פעמים. ואותו דוקא מאד רהבתי. אני לא יכול להצביע בדיוק על ההבדל ביניהם, אבל סמייל, מדבר אלי הרבה יותר, ובינתיים אחרי כמה שמיעות ספורות אני מאד אוהב אותו.

LadyG

New member
ל- Pet Sounds

יש חשיבויות שחורגות קצת ובעיקר קשורות לטכניקות ההקלטה. אם לא תפס אותך שי בצד ותחזור אליו. אני חושבת שזה יקרה לך. קשה לא להתאהב ב- Wouldn't it be nice וב- Sloop John B ובמה לא בעצם. הביטלס אמרו בעצמם שפט סאונדס היווה עבורם מקום להשראה אז אם הם אמרו, נראה לי שכולנו קטונו מלשפוט. וסמייל פשוט אלבום מקסים עם שמחת חיים מדבקת.

ערןלוי

New member
טכניקות ההקלטה...

דווקא טכניקות ההקלטה אינן בהכרח הדבר המהפכני בפט סאונדס. צריך לזכור שהאלבום הוקלט, רובו לפחות, כאשר כל הכלים מנגנים בלייב. לא מדובר על טכניקות הקלטה מהפכניות כמו ה"קאט אנד פייסט" בגוד וייבריישנס למשל. לדעתי הקטע החזק בפט סאונדז הוא הכתיבה - בריאן וילסון השתמש באקורדים שאף אחד בתחום הרוק לא השתמש בהם, המלודיות המורכבות, העיבודים המהפכניים וכו'. אני הייתי אומר למישהו שלא אוהב את פט סאונדס שלא יבזבז את זמנו על סמייל, אבל אולי אני טועה. עם זאת, אני מסכים שפט סאונדס הוא אלבום שיכול לקחת לו זמן לתפוס אותך. אבל הוא בליגה מעל סרג'נט פפר לדעתי.

frikin shin

New member
יש לי את בלוד שוגר סקס מג'יק

הוא ממש טוב! יש בו כמה שירים (לא יותר מדי) שאני לא אוהבת כל כך את המילים שלהם אבל הוא דיסק מצוין.

Abbe Faria

New member
ח חד חדש חדשים על המדף *

*איזה מדף לעזאזל, זה הולך לשבת לי על המערכת לפחות לשבועיים הקרובים לפני שהם יגיעו למדף כלשהו. אז היום הגיעה החבילה המיוחלת מגרמניה... שבתוכה כאמור נמצאים Peter Und Der Wolf - גירסת הרוק John Mayall & the B.Breakers - Live 1969 (מתנגן בשניות אלה ממש) Jimi Hendrix - Live @ Stockholm 69 Alvin Lee - Keep on Rockin' Blackmore's Night - Shadow of the Moon The Band - The Last Waltz בנוסף לזה, אמורה להגיע עוד חבילה תוך כמה ימים, של דיסק שנשלח יותר מאוחר (מקווה שיגיע השבוע): The Allman Brothers Band - Live @ Fillmore East

Abbe Faria

New member
בקשר לפטר והזאב

מסתבר שזה עם קריינות באנגלית... מאכזב משהו... ציפיתי כבר ל"פטר והזאב - עכשיו סרט הפורנו"...

melancholy man

New member
איזה יופי של דברים ../images/Emo45.gif

ההופעה של הנדריקס בשוודיה היא הופעה מצוינת, עד כדי כך שמי שעוקב אחרי אלבומים של הנדריקס לאורך השנים יכל כבר לשמוע אותה בחלקים באלבומים אחרים (ממש כמו מי שבגיל 16 היה עסוק יחד עם חבריו ברכישת בוטלגים של הנדריקס, מעניין אצל מי זה באמת, note to self: לפני שמנתקים יחסים עם חברים, לקחת את התקליטים שלך...), בקשר לג'ון מאייל, האם מדובר באלבום live מ 1969 או באלבום: The Turning Point מאותה שנה שהוקלט גם הוא בהופעה חיה באותה שנה?, בכל מקרה, אחלה
. הואלס האחרון הוא כמובן אלבום ההופעה הטוב בכל הזמנים (או לפחות אחד מהם ולבטח תיעוד מוסיקאלי של סרט הרוק הטוב בכל הזמנים) וגם Keep on Rockin' של אלווין לי המדהים לא חסר לא כלום ועם כל החלק הטוב באמת עוד יגיע אליך בדואר עוד מעט... רק בחיאת, Blackmore's Night?? מה זה עושה שם?, לכוכבי רוק מזדקנים יש נטיה לפטאטיות, ובלקמור שרגיל לעשות דברים בגדול עשה גם את זה בענק.

למעלה