ח' וע' אז והיום

היית ונשארת קצת...איך לומר זאת

בעדינות, פרנואידי. לא ידעתי מה פירוש המילה פיפין, ושאלתי... איפה ראית כאן לעג לדת??????

masorti

New member
היית ונשארת הרבה... איך לומר זאת

שונא דת. מכל הטקסט בחרת את ה"פיפין"... הגמרא היא "פיפי פיפי". מזל שלא היה שם גם קקי כדי שתוכל להשלים את הבדיחה, שאגב מצחיקה אולי ילד בגנון. ספר לסבתא שלא הבנת מה זה פיפין. יש שם שורה שלמה של שמות אותיות הערוכות בזוגות של אותיות דומות... "..ווין יודין יודין ווין זיינין נונין נונין זיינין טיתין פיפין פיפין טיתין..." אז נורא קשה להבין שכמו שיש הצמדה של יוד-וו או זין-נון, יש הצמדה של פא-טית (שאכן דומות באותיות דפוס). אבל איזה כיף אם אפשר להצמיד גמרא לפיפי ולהתפוצץ מצחוק.

גנגי

New member
אללה יוסתור,

תמיד כשאני חוזרת מטיפול ונדמה לי שסוף העולם מתקרב אני נוכחת שיש אנשים שמצבם קשה בהרבה משלי.

masorti

New member
למה לך לחפש ריב ומדון?

באמת מה שחסר לך כעת זה הערות נבזיות על חשבון מצבך (שאני מודע לו היטב)? אז יאללה, תשמרי את השנינויות שלך למקרי חירום ולא לפרובוקציות מיותרות. תם ונשלם יסתדר יפה בלי עזרתך.

Sea Urchin

New member
נראה לי שאתה הוא המחפש ריב ומדון

או שאתה פשוט רגיש מדי. אחרת אין לי מושג למה אתה הוא זה שקופץ מכל הערה של תם ונשלם שיש לה איזה שהוא קשר לדת, ולא אחד הדתיים האחרים בפורום.

איזיקו

New member
ללא מילים.

חוששני שלא רק שאתה חושד בכשרים

אתה גם נהיתה אובססבי משהו בענין החשדות האלה שלך. זה גם לא מקדם את ענינך וחבל.

hapax legomenon

New member
זה לא רק בתיאוריה

בדיאלקטים מאוחרים של הארמית כבר רואים השפעות אורתוגרפיות לשחיקת הגרוניות. במילים אחרות, מאחר שלא ביטאו את הגרוניות, במקרים רבים אף הפסיקו לכתוב אותן. וכך, למשל, 'לחמא' (= 'לחם') הפך ל'נהמא'*, ו'על' הפך ל'א', כמו 'אגב אורחא' (= 'על גב הדרך'). היתה לי איזו רשימת דוגמאות באיזה מקום, אני רק צריכה למצוא אותה... מעניין לציין, שגם במקרא יש מספר מצומצם של חילופים מסוג זה, כמו 'הגמיאיני' מהשורש 'גמע'. * יש כאן גם חילוף בין ל' ל-נ', שזה כבר שייך לסיפור של חילופי לנ"ר.

מה פירוש הניק שלך?

אני מקווה שלא יצא בטעות שזה משהו בגמרא.... לפי זה - נוהם = לוחם?

למעלה