חתמתי ואני לא שקטה!

לנו לא הבטיחו נוכחות רופא ישראלי 24/7

הבטיחו שהבדיקות יבוצעו ע"י רופאים ישראליים וזה אכן קורה.
עם זאת, לו היתה לי סבלנות הייתי בהחלט בוחרת לעשות את התהליך בישראל. ידוע לי שברוב המקרים יש בארץ סחבת של בירוקרטיה ורציתי כאן ועכשיו... (וקיבלתי).

Hadas23091976

New member
בתיה, אשמח לברר איתך את הנושא בפרטי:)

כרגע לאחר מספר נסיונות כושלים בהחזרת עוברים (עברתי הפלה בשבוע 6 לפני חודש) ושוקלת מאד ברצינות את נושא הפונדקאות.

dorinpat

New member
אנחנו עוברים איתם ומרוצים מאוד

ויודעם על הרבה מאוד זוגות שמרגישים כמונו, הדבר האחרון שאפשר להגיד על עדה ומינה זה חוסר מקצועיות הן סופר מקצועיות , המידע מגיע תמיד בזמן מפורט הבדיקות ברמה מצויינת (תשאלי את בר חווה שראה אותם ונחשב רופא מהשורה הראשונה) , האיכפתיות והרגישות , את יכולה להיות הכי שלמה בעולם, ואם יש לך חשש כל שהוא תבקשי טלפונים של זוגות נוספים ותשמעי לבד .
אני לא מדברת עלאחוזי ההצלחה , בסקירת מערכות היו איתנו עוד 3 זוגות שהגיעו .

dorinpat

New member
לשמוע ממתחרים "שהזול יוצא ביוקר" זה לרדת הכי נמוך

זה לנצל את המקום הכי רגיש שלנו הזוגות את החששות , אני הייתי נזהרת דווקא ממי שהיה אומר לי כזה דבר .
מסכימה עם אב מיועד סרן שמועתי , או לקרוא בין השורות מה אומרים מתחרים ומזה לחשוש זה הדבר הכי לא נכון לעשות , תפתחי את החששות שלך עם עדה או מינה ותדברי עם זוגות נוספים והבטחון יחזור ובגדול.

יעל 2016

New member
היום אקח החלטה

היום אקח החלטה!!!

בעניין אחר כמה עוברים כדאי להחזיר?(יש לציין שיש לנו כבר עוברים מתרומת ביצית-קנינו ביציות ויש לנו עוברים מוקפאים פה בארץ שההפרייה נעשתה בקייב)אבל את ההחזרה טרם עשינו כי לא ידענו איזה סוכנות פונדקאות לעשות...
מאוד מאוד לא רוצים תאומים ומפחדים להחזיר 2 עוברים מצד שני סיכוי לקליטת עובר אחד בהחזרה של עובר אחד סיכוי נמוך לפי דעתי...
הביצית של בחורה צעירה וזרע של בעלי בסדר גמור יש לנו עוברים שהוקפאו אחד אחד לא ביחד וכמה מתוכם במצב של 8 תאים ללא שברים.
אם אנחנו היינו במנור אז זה ללא הגבלה החזרה אבל במרכז להורות (במידה ונעשה שם בסוף)כל החזרה עולה כסף ואם לא ייקלט זה עוד כסף להחזרה הבאה מצד שני אם נחזיר 2 מפחדים מתאומים.
אתם יודעים על כאלה שהחזירו עובר אחד מקפוא והוא נקלט?
אוף הכל מבלבל

דנית150

New member
אני רוצה להגיב לדברים של batia19

לי יש 2 ילדים שנוצרו במנור. ובדרך הארוכה שעברתי פגשתי גם את עדה ומינה
ועוד כמה חברות שעוסקות בתחום.
גם אני ממליצה של מנור וגם לי הוגשמו 2 חלומות ואני כותבת וממליצה בפורום הזה כבר תקופה די ארוכה.
קצת חורה לי שנכתבים דברים לא נכונים ע"י מישהי שלא עברה מסלול פונדקאות
עם אף אחת מהחברות שעליהן מדובר כרגע.
למשל, לא זכור לי ששילמתי למנור 300.000 שקל הסכום הוא יותר נמוך
גם לי אמרו שאם יהיו כמה נסיונות כושלים ויגמרו העוברים שלי אז עדיף לעבור לתרומת ביצית (וכך היה בסיבוב השני) וזה בסדר גמור וחכם.
ברור שתרומת ביצית עולה בנפרד. האם מישהו הבטיח שזה חלק מהפונדקאות או במקום הסודי שאת עשית את התהליך זה חלק מהעסקה.
לי אמרו מהתחלה שהרופאים של מנור טסים במיוחד להחזרות, לסקירות, לבדיקות היה לי ברור שהרופאים הישראלים לא גרים בגאורגיה זה גם כתוב בספר שלהם
הם מתחייבים שרופא ישראלי יהיה נוכח ויבצע כל פעולה רפואית שקשורה לפונדקאית וכך זה מתנהל. הרופאים שלהם שחלקם מנהלי מחלקות ומעבדות בשיבא ובאסותא לא גרים בגאורגיה.
בקשר למחירים של מנור אני חושבת שהם הוגנים לחלוטין.
אתן שוכחות או לא יודעות שהמחיר כולל
החזרות ללא הגבלה,החלפת פונדקאית ללא הגבלה,רופאים ישראלים שטסים במיוחד,העברת עוברים,מגורים מדהימים,אפילו רופא ילדים ישראלי שמגיע במיוחד
אחרי הלידות, שיחות עם מטפלת רגשית על חשבונם מחזיקים צוות של 60 עובדים ועוד מלא דברים שעולים מלא כסף במקומות אחרים.
לכן המחיר הוא הוגן. אבל בדיוק בגלל זה קיימות חברות תיווך כמו עדה ומינה
או כמו החברה שבה batia עשתה פונדקאות.
כמו בכל תחום קיים מוצר זול ולא אמין וקיים מוצר יקר יותר אמין ואיכותי
השערוריה הגדולה באמת היא שחברה כמו עדה המרכז להורות גובה סכום שדי מתקרב למנור אבל בכל החברה שם עובדים במקרה הטוב 3-4 אנשים.
וליעל היקרה הייתי במקום שאת נמצאת ואני אומרת לך תעשי הכל לאט לאט שאף אחד לא ילחיץ אותך תיפגשי איתם שוב ואל תחששי לשאול כל דבר.
בהצלחה.

dorinpat

New member
עדה ומינה גובות חצי מהסכום של מנור

אז דנית חשוב לך "לדייק" לגבי מנור אבל אל תזרקי נתונים לא נכונים לגבי המרכז להורות שעוזר לכל כך הרבה זוגות ולקרוא להן מתווכות זה פשוט בדיחה הן מלוות אותנו ומרגישים שהן למדו עבודה סוציאליות והן מבינות מה אנחנו עוברים .

דנית150

New member
איך חצי מהסכום איך ?

רוצה לדייק אז בואי נדייק בטח שחשוב לדייק מדובר בכסף להזכירך
בבקשה ציטוט מתוך האתר שלהם:
27000 $ עבור ההליך (104 אלף שקל)
30000 שקל לא יודע עבור מה אבל בסדר
הגענו ל-134000
עכשיו נראה מה זה לא כולל. הכל לפי הכתוב באר
5000 שקל העברת עוברים
2400$ כל החזרה נוספת זה 9200 שקל
מגורים 1000$ זה 3850 -(ומי יודע איזה מגורים)
אגרות ב"ש ועוד
ויש את הדברים שלא כתובים באתר כמו:
ניתוח קיסרי , לידת תאומים , חיסונים לתינוק , להטיס רופא מהארץ לפי הצורך.
אילו דברים שלא כותבים באתר אלא מפילים על הזוג המסכן שכבר אין לו ברירה
נו לכמה הגענו ?
והמרכז להורות הוא כן מרכז תיווך אין דרך אחרת לקרוא לזה
כאשר לא לוקחים אחריות רפואית זה נקרא תיווך
כאשר שולחים זוג אל רופאים מקומיים בחו"ל זה נקרא תיווך
כאשר שוכרים לזוג דירה באיזה חור בגאורגיה זה נקרא תווך
פונדקאות זה לא להרויח על הדרך.
וזה שהן מבינות את הזוגות כי הן עובדות סוציאליות זה לא אומר כלום
וזה יפתור אף בעיה רפואית אם תתעורר חס וחלילה.

Hadas23091976

New member
הסכומים מאד מאד יקרים

30,000 ש"ח שכמו שכתבו פה "לא יודעת עבור מה אבל בסדר"?
זה ממש לא בסדר.
30,000 ש"ח זה המון המון כסף לזוגות רגילים שחיים ממשכורות לא גבוהות.
כל סכום "לא ידוע" כזה מנפח מאד את הסך הכולל של התהליך.
בהרבה מקרים מדובר בסך הכל בהחזרת עוברים רגילה שפשוט לא נקלטת ברחם של האמא המיועדת, לא במקרים רפואיים מסובכים.
אני גם מסכימה שזה לא בסדר שרוב הסכום עובר למתווכים ולצוות למיניהם ולא לאם הנושאת, שהיא בעצם זו שחווה את ההריון ועוברת את כל התופעות ולפעמים מסתכנת בלידה ובחייה אז מאד לא הוגן שהיא רואה רק שליש או פחות מתוך הסכום.

batia19

New member
דנית150 חבל על ההתלהמות

התלהמותך ממש לא מובנת,מותר לאנשים לעבור תהליך פונדקאות גם שלא דרך מנור,חבל מאוד מאוד שאת יורדת לפסים כאלו,יש גם אנשים שהרושם שהשאיר עליהם עמי מנור הוא לא טוב,שלא לומר לא אמין.(ומספיק לעשות עליו גוגל קצר בשביל להבין)
ראיתי שהתחלת לפרט יפה מאוד את הסכומים שגובים עדה ומינה,חבל מאוד שאת לא מפרטת גם את הסכומים שמנור גובים (ואני חוזרת על ההצעה שאני קיבלתי ממנו 270000 שח פלוס תוספות שהגיעו לכדי 300000)
אז מכיוון שהתחלת לפרט סכומים,אז רק בשביל לסבר את האוזן ולהבין טוב,אז התשלום לפונדקאית הוא בסה"ה 15000$ שהם 60000 שקל בלבד !!!!
וכל השאר הולך לחברה שמחזיקה 60 איש לדברך,ואת הפער העצום הזה הכל הולך למנור ולעדה ומינה.
אני מאחלת לך מזל טוב על התאומים ועל שידך הייתה משגת לשלם סכומים כאלו.אילו היית יודעת כמה זוגות וויתרו על החלום בגלל שלא היו להם את הסכומים הנ"ל אולי היית מדברת אחרת,אז למה לא לעזור להם ??? למה להיכנע לפחד ולשרלטנות ???? לחברה מותר להרוויח אבל לא להגזים,ולא על גבם של האנשים שנמצאים במצוקה הזו !!!!
אני לא עשיתי במקום סודי ממש לא (אלו אותם מרכזים שגם עדה ומינה עושות) וכל מי שיפנה אליי במייל יקבל מענה מדוייק.
לסיכומו של עניין- הליך באופן עצמאי כולל כל ההוצאות מסביב עולה 100000 בלבד !!!! (כולל כל ההוצאות שמסביב- טיסות,לינות ,ליווי רפואי,תרופות וכולי...)
ומפה שכל אחד יעשה את שיקוליו הוא.

דנית150

New member
המתלהמת היחידה זו את

את ממש חדורת מטרה להכפיש.
לצערי הדברים האמיתים לא כתובים בגוגול , כמה ילדים נולדו עם מומים, כמה ילדים נפטרו, כמה אסונות קרו, כמה זוגות נתקעו בחו"ל, כמה זוגות נותרו ללא מגורים. את המידע הזה חברות התיווך דואגות להסתיר טוב טוב.
לגבי ההצעה שקבלת זה לא עינייני ולא יודעת עד כמה זה נכון.
(אגב אין לי תאומים עשיתי 2 תהליכים בהפרש של שנה)
את כותבת שמשלמים לפונדקאית 60000 שקל ועוד 40 זה שאר ההוצאות
סה"כ 100000 בלבד.
למספרים האלה אין אחיזה במציאות.
אלא אם באמת מבצעים הליך בצורה פושעת וסופר חובבנית.
אני מקווה שאת שלמה עם המצפון שלך את עלולה לגרום לזוגות
באמת לעשות את זה.
גם לא הבנתי באיזה שלב את בפונדקאות תחילת הליך, הריון, לאחר הליך
שאת כל כך מבינה

dorinpat

New member
שכחת הוצאות נוספות

כמו עו"ד שלוקח קרוב ל 10000 שח , העברת העוברים גם אם את עושה בעצמך אז יש עלות טיסה שהות ומה עם המיכל ?!
כל התייעצות עם רופא ישראלי עולה כסף נוסף . והדבר הכי חשוב את זו שצריכה לנהל הכל בעצמך ולקוות שאת עושה את זה כמו שצריך
אז בתוכנית שלנו עם המרכז להורות כל זה כלול בסכום הכולל של 150000 שח (כשאת מחשבת כפי שעשית ) כולל התשלום גם עבור הנסיעות שלהם כל חודש החתימה בשמנו על ההסכם עם הפונדקאית דבר שחוסך נסיעה ושהות והפסד ימי עבודה ועל הניהול של התוכנית עבורנו מהרגע הראשון ועד שנחזור לארץ הליווי שלא נגמר כולל שישי ושבת לי נראה שווה כל שקל.
אז אולי תחסכי במקרה הטוב 30000 שח בעיני לא שווה לעשות את זה לבד אבל כמובן שזה עניין אישי.
ולגבי הרפואה שם הקליניקה מדהימה .
בכל מקרה בהצלחה לכל זוג בבחירה שעשה .

רוצה לחדד חיסרון עצום לגבי מרכז להורות, וממש רציתי ללכת לשם

גם אנחנו "בוגרי" מנור, הכי הכי מרוצים כמובן ברמות שלא ניתן לתאר במילים. רק תשבוחות ומילים טובות על מנור באמת, שווה כל אגורה!!!!! כדי להתחיל תהליך שני אנחנו פנינו לעדה ומינה (רוצים לבחור את מין העובר ובמנור לא מוכנים לעשות דבר כזה). בכל אופן, נפגשנו איתם ממש זה עתה, ואם חלילה וחס נפסק ההריון אחרי שליש שני, חלילה (וזה קורה לצערנו, לא מעט).

צ-ר-י-ך * ל-ש-ל-ם * ה-כ-ו-ל * מ-ה-ת-ח-ל-ה * וכ-ל * ה-כ-ס-ף * ה-ל-ך * ל-פ-ח !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
זה נראה לכם הגיוני????????????????????????
הכול, מפאקינג התחלה!! כל הכסף!! זה מזעזע ומטורף!! לא שהן אשמות חלילה, הן מקסימות ויופי טופי, אבל וואו, זה ביג דיל ענקי ומשהו לחשוב עליו@!
אנחנו אובדי עצות ולא יודעים מה לעשות!
מצד אחד, לא רוצים על לוותר על החלום שלנו לאחר שוויתרנו על כל כך הרבה חלומות, מאידך, לא מוכנים לקחת סיכון כזה, סביר להניח שחוץ מכאב הלב נמצא את עצמו והמשפחה שהקמנו ברחוב כי לא יישאר לנו גרוש לחיות אם נצטרך להתחיל הכול מהתחלה, הכול!!!!

ואגב, אין להן תשובות כמעט על כל שאלה שמביעה עניין בנושא של "אם משהו יקרה/קרה".
גמגמו המון, אין תשובות להמון שאלות חשובות. הן מציגות תמונה וורדרדה ויפה לסיטואציה בה הכול מתקתק כמו שעון שוויצרי, אבל מי כמוכם פה יודע שלא תמיד לרוע מזלנו זה כך.

זה משהו לשקול. בלי קשר לזה שאצלן זה כל החזרה בנפרד/לא כולל הטסת עוברים/ לא כולל דירות ושהות וכן הלאה.

למעלה