חתלתולה:) עזרה בבקשה...

mooshki

New member
חתלתולה:) עזרה בבקשה...

אני מטפלת בגורת חתולים שהתייתמה, ויש לה בעיה בעיניים. יש לה שתי עיניים אבל שתיהן מודלקות. אני מטפלת בצמר גפן רטוב וסינטומיצין כבר יומיים אבל העין מתמלאת בכל פעם בחזרה. היום היא הצליחה לפקוח את שתי העיניים לכמה דקות אחרי שניגבתי אותן המון פעמים בצמר גפן לח. אחת העיניים נראית מוזר- יש עליה כמו מין גוש שקוף, לא דלקת. והעין השניה נראית נורמלי. סליחה על התיאורים בפרטניים והמחלחלים מעט אבל זה חשוב... בכל מקרה, אני רוצה לבדוק אם היא רואה בכלל או שהיא עיוורת. מישהו יודע איך? מלבד זה, עוד כמה שאלות- החתלתולה די קטנה, אבל מאז האכלתי אותה בפעם הראשונה היא גדלה מעט, קצת השמינה, התחזקה... היא אוכלת 3-4 פעמים ביום חלב עם חלמון ביצה. אני יודעת שהיא צריכה לאכול יותר אבל אני לא נמצאת באיזור מספיק זמן במשך היום כדי להאכיל אותה, וגם אמרו לי שעדיף מטרנה אבל אני לא מתכוונת לאמץ אותה ואני לא יכולה להרשות לעצמי את זה או את ההאכלה מבקבוק וכו'... אז השאלות:
האם עדיף להאכיל אותה במשהו אחר (שמצוי בבית כמובן!) ?
האם צריך לתת לה גם לשתות מים מעבר לחלב עם ביצה?
הבנתי שאפשר לטפל בפרעושים גם אצל חתלתולים שקטנים מדי לאבקות וריסוסים ע"י מריחת חומץ הדרים על גופם. זה החומץ הרגיל שמשתמשים בו או שזה משהו מיוחד? (אם כן, יש פתרון אחר?)
האם ידוע למישהו על מקום שבו אפשר לקבל שירות וטרינרי בחינם או מוזל? כואב הלב לא להעניק לה את הטיפולים שמגיעים לה אם כבר התחלתי, אבל אני ממש לא יכולה להרשות לעצמי טיפול מקיף אצל וטרינר במחיר מלא. (
בכלל, כמה אמור לעלות הטיפול נגד תולעים והחיסונים?)
עוד משהו שאני יכולה לעשות? והכי חשוב - מישהו רוצה לאמץ גורת חתולים? היא נורא יפה מלבד העיניים (שיתרפאו בקרוב אני מקווה)והיא גם עדינה וחמודה מאוד.

תשובה אחת להרבה שאלות

את צריכה לקחת אותה לוטרינר. להמשיך לרצות נורא לעזור לה אבל לעשות דברים איך שנראה לך בלי הדרכה מסודרת, לא יקדם את שתיכן לשום מקום. רוב הוטרינרים מתחשבים מאד במצבים כאלה של גורים מהרחוב, וגובים מחירים סמליים בלבד. זה הכרחי בעיני - ואם תגשי היום אז זה עוד כשמרפאות פתוחות וזה יהיה הרבה יותר טוב. בהצלחה

mooshki

New member
תודה על התשובה,

וקיבלתי כבר הרבה תשובות במקומות אחרים ואף פניתי לוטרינר שהסכים לקבל אותה בחינם ביום ראשון (והייעוץ הזמני שלו עד הבדיקה היה בדיוק מה שעשיתי) אבל בינתיים החתולה התחזקה והתחילה להתהלך באיזור והעיניים שלה גם נפתחו לפרקים (לא הצלחתי לדעת בבירור האם היא רואה או לא) אז היא פשוט נעלמה. היא איננה מאתמול בערב. חיפשתי אותה בכל האיזור ולא מצאתי... מקווה שהיא תחזור.

למעלה