חתכי קבלה

Dj SD

New member
חתכי קבלה

היום נכנסתי לאתר של אוניברסיטת בן גוריון (באר שבע) וחתכי הקבלה לפקולטות ההנדסה השונות מורכבות אך ורק מהציונים של הפסיכומטרי מתמטיקה פיסיקה ומקצועות בחירה האם הם לא מסתכלים כלל על אנגלית ושאר הציונים?

הנדסה בבן-גוריון

בחישוב ציון הסכם להנדסה בבן-גוריון מתייחסים רק למקצועות מדעיים ופסיכומטרי. הנחתם היא שידע האנגלית יבוא לידי בטוי בציון הפסיכומטרי.

Dj SD

New member
דרישות נוספות!

אז כלומר אני צריך פשוט תעודת בגרות מלאה עם ציונים גבוהים במקצועות המדעים ובכל השאר מספיק לי אפילו 55?

דרישות קבלה

תנאי קבלה: רשאים להרשם לתואר הראשון בפקולטה למדעי ההנדסה, בתשס"ג: א. בעלי זכאות לתעודת בגרות העונים על אחד מההרכבים הבאים (1 או 2): 1. למדו ונבחנו בבחינת הבגרות במתמטיקה ב - 4 יח"ל לפחות, ובאחד מהמקצועות הבאים: פיסיקה, כימיה, ביולוגיה ו/או מקצוע מדעי/טכנולוגי אחר ברמה של 3 יח"ל לפחות. 2. למדו ונבחנו בבחינת בגרות במתמטיקה ב - 3 יח"ל, ובאחד מהמקצועות הבאים: פיסיקה, כימיה, ביולוגיה ו/או מקצוע מדעי/טכנולוגי אחר, ברמה של 4 יח"ל לפחות. צירוף יחידות הלימוד של 2 המקצועות יסתכם ב - 7 יח"ל לפחות. מועמד הנרשם לפי סעיף 2 חייב בבחינת המיון במתמטיקה. הערה לשני הסעיפים לעיל: ציונים במקצועות מתמטיקה, פיסיקה, כימיה וביולוגיה ממכינה אוניברסיטאית מוכרת יוכלו לשמש כתחליף לאותם המקצועות בבגרות לצורך חישוב ציון הסכם לקבלה. 3. בחינת בגרות באנגלית ברמת 4 יחידות לפחות. ב. בחינה פסיכומטרית ארצית בציון 550 לפחות. ג. יועדפו מועמדים בעלי נתונים גבוהים במקצועות: מתמטיקה, פיסיקה ומקצועות הנדסיים/ מדעיים בתעודת הבגרות, הבחינה הפסיכומטרית ובחינת המיון במתמטיקה (לחייבים בה).

Dj SD

New member
שאלה נוספת

באתר כתוב לדוגמא שתנאי קבלה להנדסת חשמל ומחשבים הוא 235 כלומר אם יש לי 235 ומעלה אני בטוח מתקבל או שמקבלים את הטובים ביותר שקיבלו מעל 235?

נקודת חתך

משמעות נקודת החתך 235 היא שלשנת הלימודים שעברה מי שהיה לו ציון 235 ומעלה התקבל. אין בזה התחיבות שכך יהייה גם בשנה הבאה, אלא רק אינדקציה על איפה בערך חותכים. נקודת החתך בשנה שבה תרשם תקבע על פי מספר הנרשמים ביחס למספר המקומות, ונתוניהם של הנרשמים.

Dj SD

New member
עוד שאלה בקשר לאונ´ בן גוריון

היום קראתי בוואלה: ועד ראשי האוניברסיטאות בהסכמה עם משרד החינוך, החליט שהחל משנת הלימודים תשס"ד, הקבלה ללימודים במרבית החוגים באוניברסיטאות תקבע על פי הגבוה מבין שני הציונים: 1. ציון סכם ממוצע ציוני הבגרות ומהממוצע של שלושה מבחני בגרות ללא ציוני ה"מגן", מתוך ארבעה תחומים אלה: מתמטיקה, אנגלית, שפת אם והיסטוריה; חלק זה של הציון יכונה "מצרף" וההרכב המדויק של ציוני המצרף ייקבע על ידי חוגי הלימוד. 2. ציון סכם שיורכב ממוצע ציוני הבגרות וציון הבחינה הפסיכומטרית. האם לדעתכם אוניברסיטת בן גוריון תמשיך להסתכל רק על המקצועות המדעים(מתמטיקה פיסיסקה והמדעים) ופסיכומטרי...או שזה יהיה חוק שכל האוניברסיטאות יסתכלו על ממוצע הבגרות כולל אוניברסיטת בן גוריון?

הנדסה בבן גוריון

השינוי המוצע הוא רק ביחס להפיכת הפסיכומטרי ממבחן חובה למבחן רשות. החלטה טרם פורסמה. אני מעריך שהפקולטה להנדסה בבן-גוריון תתיחס שוב רק למקצועות מדעיים כאשר פעם בנוסחא גם מרכיב בפסיכומטרי (למי שכן נבחן), ופעם בלעדיו ועם משקל מוגדל למקצועות מדעיים.

למעלה