חתימת קבע ..

oleg_kh

New member
חתימת קבע .. ../images/Emo12.gif

בעקרון מישהו שחותם קבע, זה לא שהוא חותם על חוזה עם צה"ל שבו מפורטים לו תנאי השירות רמת הפעילות וכו', על מה בעצם חותמים? איך בזמן שאני חותם אני יכול להבטיח לי שרמת הפעילות שהובטחה לי לפני החתימה אכן תהיה אחרי החתימה? שאני אכן אהיה ביחידה שאני חותם ולא יעבירו אותי אחרי חודש ליחידה אחרת ברמת פעילות נמוכה יותר ואני אשאר עם החתימה האת של השנה? רק בסיכום ראיון? ואם כן אז עם מי? מפקד היחידה שבה אני חותם? או שאין הרבה ערובה למה שאומרים לי ובכלל החתימה היא בעיניים עצומות? נגיד ואדם חתם קבע ביחידה מסויימת (נניח ברמת פעילות א+) אחרי חצי שנה אומרים לו שמע יש שינויים אתה וכל המחלקה שלך עוברים ליחידה אחרת ברמת פעילות א שלום ותודה. זה חוקי? הגיוני? (ברור שאין בצבא הגיון אבל יש משהו שניתן לעשות כנגד זה? קבילה או משהו)

מ ס ט י ק

New member
הכל אמור להיות כתוב בסיכום ראיון

ולגבי רמת פעילות - היא ניתנת לפי תפקיד ואופי שירות.. אני לא חושבת שאתה יכול להיות בקרייה ולקבל רמת א+, רמת פעילות לא ניקבעת בחתימה על הקבע אלא תנאים אחרים כמו תפקיד, שעות עבודה וכד'

oleg_kh

New member
אז זהו

מה שקורה אצלנו (לא משנה היחידה כרגע) שהתפקיד ואופי השירות הולך להיות בדיוק אותו הדבר כמו שהוא עכשיו (רמת פעילות א+, שמשתמע מכך כל התנאים כמו נופש מבצעי, שכ"ד וכו') מעבירים את כל המחלקה שלנו שהיא כרגע שייכת לגדוד, ליחידה אחרת שיש לה כמו חוליות חוץ ומורידים את הרמה (כנראה) ל-א'. זה חוקי? העבודה נשארת זהה, התפקיד זהה ואפילו האנשים פיזית לא זזים מהמקום שבו הם נמצאים כרגע. רק הרישום וה-ת"פ משתנה.

ועל זה אומרים....כל הזין.

אף אחד לא יכול להתחייב לך על רמת הפעילות, כנ"ל לא לגבי השכר שלך, אלא יכולים להגיד לך מה התנאים שלך באותו הרגע שאתה מצטרף לשם. מי שקובע את המדיניות היא אכ"א. הורדת רמת פעילות לכל היחידה הינה דבר נדיר, ואם תשאיר לי בהודעה את המספר אישי שלך, אוכל להסביר לך את הסיבות להורדה של רמת הפעילות. אין צורך מספר יחידה....מ.א. יספיק.

oleg_kh

New member
זאת לא כל היחידה...

זאת 'כיתה' מתוך מחלקה של היחידה. מכפיפים אותנו ליחידה אחרת. עושים את אותו התפקיד פשוט נגרעים מהיחידה העכשווית ועוברים רישומית ליחידה אחרת. הירידה ברמה היא עוד לא וודאית, אולי לא יפגעו אבל רוב הסיכויים שכן התחום שלנו הוא תחום שאין להם מושג איך לאכול אותו ביחידה החדשה בגלל זה מכניסים אותנו למסגרת שקיימת כבר של תחומים אחרים שם.

deathcaster

New member
אולג

בוא נסדר קצת את הדברים. חתימת קבע מוגדרת כחוזה העסקה חד צדדי . משרת קבע מוגדר מבחינת צה"ל והמדינה כ"מקבל שכר בהתנדבות" במילים יותר פשוטות צה"ל יכול להחליט באופן מלא ובלתי תלוי על מקום שירותך ועל הצבתך מחדש / פיטוריך. אז כן, זה חוקי וזה גם הגיוני. והכל דווקא רשום בהוראות אכ"א ליחידות צה"ל. סיכומי ראיונות שווים בעקרון לתחת, כי אם מחליטים על קיצוצים/הצבות מחדש, מה יעזור בדיוק סיכום ראיון עם מפקד שמחליט כי תשאר ביחידה מסוימת במשך שנתיים לפחות אם אחרי שנה מחליטים שמפרקים את היחידה ? דוגמה קצת קיצונית, אך אני מניח שהבנת את הכוונה. אם תגיש קבילה רק תעשה צחוק מעצמך, את מי תקבול בדיוק ? את שר הבטחון ?

oleg_kh

New member
אני בדעתך.

הנגדים אצלנו רוצים לקבול, ואני גם אמרתי להם את מי? הרי אין חוזה שהם חתמו מול גוף כלשהו שמבטיח להם רמת פעילות מסויימת למשך כל תקופת החוזה שלהם. בעקרון זאת הרעה בתנאים ללא כל הצדקה, כלומר העבודה נשארת זהה אבל המשכורת יורדת. לי אין כל כך בעיה כי בכל מקרה אני אחתום קבע בין אם זה רמה א' או א+ ההבדל בשבילי הוא 500 שח בחודש. אני מקווה שישאירו את זה א+ גם פחות כאב ראש וגם יותר כסף :)

deathcaster

New member
אולג

אני שמח שאתה בדעתי, אולי תגיד את זה לטמבל שרוצה לעשות עצומה כדי להעיף אותי ?

למעלה