חתימות

חתימות

שלום, במסגרת סדר סוכות שלי, מצאתי חתימה שקיבלתי פעם מג'ורג' פורמן, וחתימות של שחקני כדורסל/כדורגל אמריקנים (אני לא מצליחה להיזכר של מי, אבל אם זה מעניין מישהו מספיק, אולי ירצו...) - יש לזה איזה ערך??? מישהו רוצה את זה? תודה! חגית משחק מילים

אני דווקא משוכנע שיש אספני חתימות

ומישהו מהם ישמח לקנות את החתימות אם הם של ידוענים. מחיר? כמה שיסכימו לשלם... לצערנו כרגע בפורום אין אף אספן חתימות. בכל מקרה חגית, אל תזרקי. זה לא אוכל, לא שותה ולא עושה רעש, ואולי פעם יצא מזה משהו.

לזרוק או לא לזרוק...

אוי, אבא של נעם... שלא כמוכם, אני לא אספנית "מקצועית". עם זאת, אני אספנית אינטואיטיבית.
אני עושה עכשיו סדר מאסיבי, ומגלה שיש לי אוסף סימניות, אוסף מפיות, מטבעות ושטרות מטיולים בעולם, כרטיסי ברכה שקיבלתי לפני עשרים שנה (לבת-מצווה), אוסף גפרורים, אוסף צ'ופסטיקס (אותו כבר זרקתי), אוסף מילונים, אוסף מגנטים, אוסף תיקים, כרטיסי ביקור ועוד ועוד אוספים!!! אז ראשית, אם משהו מכל אלה מעניין מישהו (אין לי מושג לגבי הערך), אני אמסור ברצון רב. שנית, אני כנראה אעשה איזו מכירה גדולה בקרוב, ואז אשמח לפרסם כאן הודעה. אז זה לא שותה, זה לא אוכל, אבל זה ממלא מדפים ומגרות, ובעיקר, מעלה אבק! ולכן, שוב, אם מישהו מעוניין, אפשר ליצור איתי קשר. כל הפרטים נמצאים באתר שלי. חגית משחק מילים

חגית! זה מקסים!!!../images/Emo24.gif

אני מתכוון לאתר שלך. הוא מקסים, והתחום שבו את עוסקת מקסים. רק כדי לא לטרטר אותך אני מעתיק הודעה שהעליתי היום כתשובה לאחד המשתתפים: "בין יתר ההרפתקאות שעברתי בחיי, למדתי קצת בלשנות של השפות השמיות. רוב הארמית והעברית העתיקה שידעתי לקרוא ולכתוב נשכחו. מה שנשאר בעיקר זו החיבה הגדולה למילים, למקורן, התגלגלות המילים משפה לשפה, תוך שינויים במשמעות או בהגיה. למשל, מישהו ידע שהמילה המאוד אמריקאית magazine נולדה מהמחסן שלנו? או שהמילה ברז מוצאה מ"ברזא" הארמית, שהיא החור בתחתית חבית היין? ועוד משהו: האותיות ד' ו-צ' הן ממוצא אחד. כך ארץ בעברית, וארד בערבית. מניין לנו שגם האות ק' הגיעה מאותו המקור, ואפילו לשפה הגרמנית הגיעה? (רמז - חפש באותה המילה...) וכלל ברזל לחיים: אם תקשיב, תקרא ותתעניין - תדע כמעט הכל!" כיוון שאף אחד לא ענה לחידה שלי בקשר לאות ק', אולי את תדעי את התשובה? וחזרה לאספנות: לזה את קוראת "לא אספנית מקצועית"? יש לך הרבה יותר אוספים ממני וממרבית החברים כאן! את אולי עוד לא יודעת, אבל אספנות היא תכונה מולדת. אל תנסי להלחם בזה... יהיו פה קופצים על אוסף כרטיסי הביקור (זה גלעד), המטבעות (בני), השטרות, הגפרורים (דמעות של מלאכים). אני בהחלט מתעניין במילונים, כתבי לי עליהם. לילה טוב ומועדים לשמחה.

ועיקר שכחתי:

התלבטנו כאן לפני כמה ימים איך לקרוא בעברית ל- matchbook, בנפרד מ- matchbox כדי שאספני הגפרורים יוכלו להתבטא בעברית. המדובר בקפילי הקרטון שבהם גפרורים, להבדיל מקופסאות הגפרורים המלבניות. הציע אחד החברים את המילה "ספרור", חיבור של ספר וגפרור. מה דעתך המקצועית? ולבקבוקים המיניאטוריים החלטנו בזמנו לקרוא קטבוקים. נשמח לשמוע את דעתך גם בעניין זה.

תודה!

תודה!!!!! אני לא מכירה אף אחד מהסיפורים שאתה מזכיר על מקור המילים והאותיות, ואשמח לשמוע עוד, כמו שהבנת, זה מרתק אותי!!! לצערי אני לא יודעת את התשובה לחידה, אבל עדיין רוצה לפתור אותה, אז אל תפרסם תשובה! לגבי האספנות, זו אכן תכונה מולדת, אבל אני פשוט הגעתי למסקנה שאני חייבת להיפתר ממנה (מאוד הצחיק אותי שכתבת לי לא להילחם בזה, זה בדיוק מה שאני עושה עכשיו!
. כתבתי לג'יימס דין לגבי כרטיסי הביקור שלי (כמאה...), ולגבי כל השאר אולי אני אכתוב בהודעות נפרדות , כדי שיראו אותם. לגבי המילונים, שלח לי אימייל, ואני אשלח לך רשימה. אני פשוט מגלה שאני משתמשת רק במילונים ממוחשבים, והשאר באמת סתם מעלים אבק. אז יש כמה שכמובן אני לא יכולה להיפטר מהם בגלל קשרים רגשיים ודברים דומים, אבל יש לא מעט שאשמח למסור לבית טוב! לילה טוב, חגית משחק מילים

beni165

New member
שלום חגית

כמו שארקי הקדים ואמר, אני מעוניין במטבעות. ואפילו לא תצטרכי לתרגם את הכתוב עליהם
. ודרך אגב, לא מזמן התחולל וויכוח קטן בנושא אתרים, אז האתר שלך הוא דוגמא לאיך כן צריך להראות אתר... חג שמח ותודה בני

beni165

New member
אריק - מה דעתך על השם החדש? ../images/Emo13.gif

שארקי = שאריק (כמובן)

חגית אולי יש לך במקרה:

בקבוקים מינייטורים של משקאות חריפים? כמו כאלה שחילקו פעם במטוסים אשמח לשמוע אם יש לך רותם

geru

New member
יש לי אוסף של חתימות.. של:

שחקני תיאטראות,שחקני כדורסל,שחקני כדורגל שרון

astrok

New member
לי יש חתימות של טל מוסרי,

גלילה רון-פדר, סופי צדקה ועוד כמה... בגיל 9 פגשתי את רון חולדאי, נתתי לו פרחים מטעם ועד השכונה... ועוד משהו: חוץ ממני ומגל יש פה עוד תל-אביבים??? בחיים לא שאלתי את זה ועל זה... תמיר.

actress

New member
גם לי יש חתימות אבל בעיקר שהייתי

קטנה אספתי מעורוץ הילדים, שרי צוריאל שבזמנו היתה קיפי... ועוד... ועוד....

samuel b

New member
היי

אשמח לקבל את החתימות (בשביל חבר שאוסף חתימות) אני אוסף שטרות בעיקר מישראל . מימחזורים ומימדינות ערב אשמח להחליף יש בירשותי מיגוון אוספים ופריטים תודה

astrok

New member
את החתימות שלי אני לא נותן...

יש לי יותר מדי סנטימנטים אליהן... תמיר.

samuel b

New member
../images/Emo9.gifלמישחק מילים הכוונה

היא/ן אמרה ש שיש לה חתימות שהיא לא מעוניינת

למעלה