חגית! זה מקסים!!!../images/Emo24.gif
אני מתכוון לאתר שלך. הוא מקסים, והתחום שבו את עוסקת מקסים. רק כדי לא לטרטר אותך אני מעתיק הודעה שהעליתי היום כתשובה לאחד המשתתפים: "בין יתר ההרפתקאות שעברתי בחיי, למדתי קצת בלשנות של השפות השמיות. רוב הארמית והעברית העתיקה שידעתי לקרוא ולכתוב נשכחו. מה שנשאר בעיקר זו החיבה הגדולה למילים, למקורן, התגלגלות המילים משפה לשפה, תוך שינויים במשמעות או בהגיה. למשל, מישהו ידע שהמילה המאוד אמריקאית magazine נולדה מהמחסן שלנו? או שהמילה ברז מוצאה מ"ברזא" הארמית, שהיא החור בתחתית חבית היין? ועוד משהו: האותיות ד' ו-צ' הן ממוצא אחד. כך ארץ בעברית, וארד בערבית. מניין לנו שגם האות ק' הגיעה מאותו המקור, ואפילו לשפה הגרמנית הגיעה? (רמז - חפש באותה המילה...) וכלל ברזל לחיים: אם תקשיב, תקרא ותתעניין - תדע כמעט הכל!" כיוון שאף אחד לא ענה לחידה שלי בקשר לאות ק', אולי את תדעי את התשובה? וחזרה לאספנות: לזה את קוראת "לא אספנית מקצועית"? יש לך הרבה יותר אוספים ממני וממרבית החברים כאן! את אולי עוד לא יודעת, אבל אספנות היא תכונה מולדת. אל תנסי להלחם בזה... יהיו פה קופצים על אוסף כרטיסי הביקור (זה גלעד), המטבעות (בני), השטרות, הגפרורים (דמעות של מלאכים). אני בהחלט מתעניין במילונים, כתבי לי עליהם. לילה טוב ומועדים לשמחה.