חתימה על חוזה

הילוש ד

New member
חתימה על חוזה

שלום מצאתי דירה שאני הולכת לראות היום.. וזה לא דרך מתווך.
רציתי לדעת למה צריך לשים לב טוב כשחותמים על חוזה שכירות..
יש כאלה שלוקחים עורך דין כשהם חותמים על החוזה האם זה מומלץ?
אשמח לתשובה.. תודה.

חתימה על חוזה

מקובל לבקש שישלחו לך את החוזה במייל לפני החתימה, ומומלץ לעשות את זה, לקרוא את החוזה בבית בנחת + להעביר לעיון אדם שמבין (לא בהכרח עו"ד). תשימי לב למה שכתוב לגבי אחריות השוכר - תוודאי שאין סעיפים שמפילים עלייך אחריות לתקינות ציוד שלא וידאת שהוא תקין ו/או שלא מפילים עלייך את האחריות לתקינות מלאה - כבר נתקלתי בחוזים שכללו סעיף לפיו השוכר מתחייב לתקן מיטלטלין בדירה על חשבונו ומעבר לכך.

לגבי המיטלטלין - שימי לב מה בדיוק כתוב, שלא תגלי שהראו לך דירה עם מקרר ומזגן, ואז תגלי שהם שייכים לדייר הקודם ועוזבים איתו/בעל הדירה מכר אותם. אם זה לא כתוב בחוזה - זה לא קיים.

תוודאי שיש סעיף של יציאה מוקדמת עם התראה - דו צדדי, שאם בעל הדירה יחליט לפנות אותך שיתן לך התראה מספקת, ומהצד השני שתהיה לך אפשרות לעזוב את הדירה באמצע החוזה במידה ותרצי.

אופציה לחידוש החוזה - רצוי שיהיה סעיף כזה, שיאפשר לך חידוש חוזה בלי העלאת שכ"ד/העלאת סמלית.

אני לא יודעת איפה הדירה, אבל באזורים מסוימים בארץ פצחו בפרויקטים תמ"א ופינוי בינוי - כדאי לוודא מה הסטטוס של הבניין במידה והוא באזור מועד, ולסכם על התנהלות במקרה כזה.

t o m a k

New member
מוסיף קצת למרצי..

תסתכלי טוב מה כתוב לגבי ערבות אם הסכום שבעל הדירה דורש הוא מעל לשני חודשי שכירות לא לחתום.
כדי למנוע הפתעות - רצוי שתבררי שכ"ד, ארנונה, ועד - אלו סכומים קבועים..
ברוב החוזים יש סעיף הצהרה שהדירה ניתנה לך ללא פגמים ולכן אני מציע לעבור בכל הדירה לבדוק שהכל באמת תקין ומה שלא תקין לרשום במעמד החוזה וכמובן לצלם את הדירה (שלא יקרה מצב שכשהחוזה ייגמר יאשימו אותך על נזק שהיה בכניסה..).
תיזהרי מסעיפים שכוללים את המילים "צד ג'" או "ללא הוכחת נזק" זה יכול להכניס אותך לחובות בלי לשים לב.

הילוש ד

New member
ראינו דירה אתמול

הכל טוב ויפה נראית אחלה- מחיר טוב.
אבל לא יכולנו לבדוק לעומק נזקים וכאלה כי יש שם דיירת עדיין, לא הרגשנו נוח להתחיל לבדוק שם דברים אלא רק להתרשם, ויש רושם טוב הסתכלתי למראת עין ככה על קירות, שירותים וכאלה.
אנחנו שוקלים לסגור כבר אבל אם נסגור מאמינה שלפני שנחתום נסתכל עוד קצת לעומק.
ותודה על ההמלצה אני ירשום לי את הדברים האלו אפילו ידפיס את מה שכתבתם לי ויקח איתי.. :)

למעלה