חתימה טובה!

gali160177

New member
חתימה טובה!

לילה טובה, אני ומשפחתי ממש לקראת סגירה ויש לי מספר התלבטויות. 1. קילבתי הצעה ואישור עקרוני לתמהיל הבא: 180K קבועה צמודה 1.75% ל12 שנה 160K פריים -1% ל15 שנה 60K משתנה כל 2.5 ל15 שנה 1.46% (עלות הנכס 1.450 משכנתא 400K , הכנסה נטו 15K - צפוי לעלות בשנה שנתיים הקרובות)- החזר חודשי 2,809 ש"ח האם התמהיל/ הריביות טובות? לגבי המשתנה אנו נחזיר אותה בתום התקופה. האם כדאי עוד קצת ללחוץ על הבנקים? להמשיך את התמקחות? 2. נושא נוסף, הבנק שומר את הריביות למשך 12 יום, כלומר האישור על הריביות הנ"ל פגות ב29 בספטמבר, הפגישה שלנו לפתיחת תיק ביום שני. אני חוששת שלא אספיק לעמוד בלוח הזמנים? 3. בעיקרון אנו צריכים את הכסף ל4 בנובמבר, אני ובן זוגי החלטנו לקדם את לקיחת ההלוואה, וזאת משום שאנו חוששים שהריביות יעלו, האם נכון לעשות כך? תודה רבה על תשומת הלב (-:

קיבלת הצעה מצוינת ולסגירה

אין בכלל מה לחשוב. לרוץ ולסגור. אין סיבה שלא תעמדו בזמנים אבל זה בהחלט ידרוש ריצה מהירה גם בגלל סוכות. תקתקו כל מה שצריך מיום שני קדימה וזה בהחלט אפשרי לעמוד בזמנים. אכן עדיף לא לקחת סיכון מה יקרה עם הריבית בנובמבר, ואתם עושים בשכל שאתם מקדימים.

gali160177

New member
תודה על תשובתך המהירה...דבר נוסף

האם יכול ליווצר מצב שבנק לא יאשר לנו לקבל את ההמחאה כתשלום שני? האם אנו יכולים לקבל את ההמחאה לפקודתינו?

לא בטוח שהבנתי את השאלה

הבנק דורש לרוב שתשלום ראשון לקבלן ייצא מההון העצמי של הלווה והוא נכנס רק בשלב מאוחר יותר. עם זאת, ניתן להקדים תשלומים חלקית לקבלן (כמובן רק עם בטחונות מלאים של ערבות חוק המכר) ושם לערב הן את ההון העצמי שלכם והן לקיחת חלק מכספי המשכנתא בדגש על הקבועה והמשתנה וקצת מהפריים כדי לקבע ריביות ומרווחים. המחאה לפקודתכם - אם הבנתי נכון את הסיטואציה אז זה לא ריאלי. הוא ירצה שהכסף יילך לקבלן.

gali160177

New member
הנכס הנו יד שנייה

אנו מכרנו את הנכס שלנו, התשלומים הם גב אל גב. התשלום השני ב7/10 (אנו נקבל 530K ואמורים להעביר לפקודת המוכר 510K - יותר נכון לפקודת בנק הפועלים ישירות למשכנתא שלו) והתשלום האחרון ב4/11

סליחה בלבלתי עם הודעה אחרת

ולגבי הטכניקה - השיק שמיועד לכיסוי המשכנתא שלו, הבנק שלכם יוצא ע"ש הבנק של המוכר וכך אין בעיות או סיכונים לבנק או לך.

../images/Emo82.gif תמהיל בינוני מינוס

זה תמהיל שמערבב טוב עם רע, טוב לא יוצא ממנו . זה תמהיל שיגרתי שכל בנק ממליץ עליו בחום (תוך כדי שהוא מרייר) והבנק יודע למה! מעל חצי מהמשכנתא צמודה למדד, במוקדם תיוכח כמה שטעית בהחלטה. החשש שלך מעליית הריביות נובעת ממה? חשש זה קיים בפורום כבר שנתיים והריביות רק יורדות...תבדקי הגרף הוא כלפי מטה מאיין לך שבימים הקרובים לא רק שיעצר אלא ישנה כיוון? מה את יודעת שאנחנו לא? ההפחדה של המשווקים בבנק מפעילה אותך יפה וגם כאן לטובתם. משכנתא זו התחייבות שייש לקחת בסמוך לתשלום אין צורך להקדים תשלומים אלא אם מקבלים הטבה בגינה. חתימה טובה

ab1729

New member
אמממ

1. התמהיל טוב מאוד. הריביות של הפריים והקבועה טובות מאוד. של המשתנה - לא משהו בכלל (אבל ספק אם הבנק הנ"ל יכול להיות אטרקטיבי במסלול זה, כנראה) 2. העניין אכן לא פשוט בגלל החגים. עם זאת, בהנחה שלא צפויים שינויים בשוק האג"ח, יש סיכוי שתוכלו לקבל בתום 12 יום "הארכת תוקף ריביות". 3. לדעתי כן.

למעלה