חתימה טובה

טומי*

New member
בקשת סליחה...

לא שחזרתי בתשובה....אבל נהוג לבקש סליחה, בין אדם לחברו אז אם פגעתי במי מכן/ם במשך השנה, מבקש סליחה ומחילה.

טומי*

New member
היום בערב ביקשתי סליחה....

מאמא שלי באם פגעתי בה אי פעם בחיים שלה, ואם כן בטח שלא במתכוון. אמא כבר לא ענתה, מאתמול היא מחוסרת הכרה...אבל בתוך ליבי אני יודע שהיא סלחה לי, כי היא אמא הכי הכי שבעולם.

עב

New member
חתימה טובה לכולם../images/Emo70.gif

וממחר, לפי התפילות שטומי טרח להביא בפנינו, התחלה חדשה ודף נקי, עם לב טהור מלא כוונות טובות.

ברק 188

New member
אמן כן יהי רצון,כמו תמיד אצלי יש ..

אבל אנחנו רק בני אנוש פה ושם ניפול בטוח נעשה טעויות לכן יש יום אחד בשנה לבקשת סליחות וטהור הנשמה, ומי שיחתם ב-לחיות יכתוב מלים אלו "סליחה" גם בשנה הבאה, מאחל לכולנו לשנה הבאה הינו בעוד 365 של לילה ויום להתיצב פה בשנית ולבקש סליחות- גמר חתימה טובה לכולנו ושנה הבאה כולם פה להיות.

ברק 188

New member
אני צם מגיל 13 .

בבית לא צמו ההורים אכלו ושתו כטוב ליבם, רק אני כמו שראיתי חברים כולם צמים הבנתי שגם שגם אני כמותם צם, והיתי נרעש ונרגז על ההורים על רעש של צלחת וזרימת מים- היה נדמה לי שכל השכונה שומעת, מאוד התבישתי אז במנהגם כשהתבגרתי והבנתי איפה אמונתם שם נשברה הבנתי וידעתי שאין לי זכות לשפוט אותם על אי שמירת צום כפורים ומנהגים אגב-אני רחוק מלהיות דתי אבל פסח אין חמץ, חנוכה מברך על חנוכיה יום כפור צם, יש מנהגים שהם סמלים שאותנו משמרים מכל העמים גם מבלי להיות דתי.

agibagi

New member
אתה צודק ../images/Emo45.gif

אני מסכימה איתך ב 100 אחוז. גם אני שומרת את כל החגים אפילו בשבת לא מבשלת, יחד עם זה אני מגדירה את עצמי לא דתיה. צריכים לשמור על היהדות שלנו בגלל זה אנו פה בארץ ישראל ולא במקום אחר. ישאר כח ! אגיבאגי

../images/Emo45.gifברק,בין הניצוצות הנתזים ממך

התגלה היום הניצוץ היהודי. צום קל וגמר חתימה טובה. רחל

טומי*

New member
ואצלנו היה בידיוק ההפך ממך....

האמת שגם אני צמתי מגיל 13 אבל שהיגענו לארץ הייתי בן 15 ונדמה לי שצמתי אולי עוד שנה. אצלנו ההורים צמו ואנחנו הילדים לא. היום אני כבר יכול להגיד שאני לא צם בגלל היותי חולה לב, אבל למה לשקר סתם? אז מי שכבר שואל, אני עונה לו שאינני דתי, לכן לא צם. ולכל הצמים צום קל!

../images/Emo124.gifלחברים הוירטואליים שלי

אני מבקשת
ממי שבמהלך השנה החולפת נפגע מדברי. מאחלת צום קל וגמר חתימה טובה לכם ולמשפחותיכם. להתראות במוצאי החג לאחר הארוחה. רחל

LEONA

New member
לכל באי הפורום ../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

מאחלת לכולכם גמר חתימה טובה לטומי...שהימים הבאים יהיו לך ימי פיוס ,והשלמה והבנה ! לברק...כמו שכבר איחלתי ,שהברק בעיניך לא יכבה לעולם! (גם זה שבכתיבתך!) ולכוווולם...שתכתבו בספר החיים !!!

siofok

New member
אור זרוע לצדיק ולישרי לב שמחה

זה הפסוק המקדים את תפילת כל נדרי יעשה כל אדם לעצמו חשבון אישי ולאומי ואני מקווה שלכולנו ,התוצאות תהיינה עם סימן + + אלוהי הרוחות לכל בשר, המצא שכל ותבונה במנהיגי האיזור, שיוביל אותם לפיוס וסובלנות, והכרה שאפשר גם לחיות חיים שקטים בפיסת עולם זו

דרדרית

New member
גמר חתימה טובה וצום קל לכל מי

שצם השנה. מנצלת הזדמנות זו ולבקש סליחה על כל מי שנפגע ממני. אם אמרתי משהו בשוגג, או לא התייחסתי להודעה או סתם פגעתי במישהו בגלל חוסר הבנה גם בבית לא במיוחד היה קשר לדת... המקורות... האמונה שהתנפצה בגלל השואה.... לאט לאט, התקרבתי לאמונה מהמקום שלי, מאמינה בקב"ה, בדרך שלי. מעריכה ומכבדת כל דרך של כל אחד גם אם היא שונה לשלי ורואה בזאת ערך חשוב- סובלנות וקבלת הזולת. מאחלת לכולנו ולכל בית ישראל גמר חתימה טובה, אושר, בריאות, פרנסה טובה והמון אהבה
חגית

יוליקה

Member
מנהל
לכל חברי, סיפור, סליחה ותהייה

אני מזדהה עם ברק . גם אני באתי ממשפחה חילונית שלא צמה. כשהייתי בגיל בת מצווה כל חברותי צמו ואני איתם. היינו יוצאות מרמת גן והולכות ברגל עד דיזנגוף בתל אביב וחזרה. עד שהיינו מגיעות כבר היה שעות אחרי הצהריים המאוחרות וכך לא אכלנו ולא שתינו כל היום. אבל בניגוד להוריו של ברק אצלנו היתה ארוחה מפסקת כדת וכדין והורי שלא רצו שאהיה נבוכה לפני חברי לא אכלו בנוכחותי. רק כשקצת גדלתי התגלתה לי "התרמית" אבי הסביר לי שהוא "צם" בברגן בלזן בשביל כל חייו. אגב, גם בפסח היה לנו לחם בבית מבלי שאני כילדה ידעתי על כך. היו שנים שצמתי אולי בגלל סולדריות והיו שנים שלא. כיום אני לא צמה. בכלל הייתי רוצה להעלות כאן את השאלה: למה מברכים בצום קל? הרי הצום בא בעקבות הפסוק: ועיניתם את נפשותכם. כלומר מצווים אנחנו להתענות ע"י הצום. אם אני מאחלת למישהו צום קל (ואני עושה זאת) הרי אני מאחלת לו שלא תתממש עשיית המצווה לענות את נפשו. האם לא כך? כעת גם אני מבקשת מכל חברי פה סליחה ומחילה באם פגעתי שלא במתכוון, מקווה להיות מתחשבת יותר בשנה הבאה שתבוא עלינו בברכה.

evike

Well-known member
מנהל
גמר חתימה טובה

אני מבית דתי דתי, והיום אני רק מסורתית, וכמובן צמה, יחד עם אישי שהוא מבית חילוני. לעומתנו, הילדודס שלנו חילוניים גמורים, ולא צמים. אז צום קל לכל הצמים.

למעלה