חתיכת מצב חרא...

aשרון

New member
חתיכת מצב חרא...

אני מאמין שטיפוח ופיתוח של העם הפלסטיני ושל ערביי ישראל יכול להביא לשינוי במצב, יחד עם זאת עד שלא יוקיעו את הגוש הקיצוני שזורע פחד בפלסטינאים הם לא יוכלו לקבל את כל מה שהם צריכים בכדיי לחיות חיים שקטים וראויים. ולכן אני לא מאמין שאפשר לעשות משא ומתן עם אנשים שנלחמים על דת יותר מאשר על מדינה.

לצערנו היום העם הפלסטיני נשלט על ידי דתיים פנאטים שזורעים פחד בתושביהם ולכן עד שהמשטר הדיקטטורי שם לא יפול וההסתה תסתיים, אין לנו אלא להגן על עצמנו בכח הזרוע.

aשרון

New member
אני חייב לשתף....

מתוך פוסט שהגיע אליי לפייסבוק:
אתמול ניב רסקין בגל״צ מראיין את הבחור היהודי שנדקר על ידי יהודי השבוע בקרית אתא. תוך כדי התשאול לשלומו, רסקין הבהיר: הרי נדקרת בטעות!

וכאן הגיע רגע אנושי שכמעט ונעלם מהמרקם במדינה שלנו.
הבחור הפשוט שמעמיס סחורות בשופרסל לא נשאר חייב:
״מה זה בטעות? ואם זה היה ערבי אז זה בסדר?״
השתיק את רסקין, ורסקין הוא אחד שלא שותק.

במשפט אחד קטן ופשוט להפליא, הבחור אמר את הדבר הכי נכון.
אנחנו צריכים להגיד לו: תודה שאתה בנאדם והחלמה מהירה.

עד כאן הפוסט.

זה פשוט מדהים איך מעט אנושיות פה בארץ הזו הפכה לדבר כה יקר ויסולא מפז, מן משהו כזה שאנחנו מתרגשים ונפעמים ממנו כשהוא קורה. זה עצוב כל כך אבל מאפשר תקווה, ולו הכי קטנה, שמתישהו כל השנאה, השקרים, הגזענות, החומות, יתפוררו. כולנו בני אדם וכולנו צריכים לעזור אחד לשני ולאהוב לא לשנוא.

OpiumPoppy

New member
כל כך חשוב להשמיע את הקול השפוי

רוב החברה ,לפחות בסבבתי, מוסתת כמו הפנאטים בצד השני. חשוב להשמיע את הדעות האילו. מסכים ומחזק.

jwin

New member
לפתור את הסכסוך.

לדעתי הענין כמעט פשוט להבנה - אבל אינו רצוי (רצוי אני אומר) לעשייה! צריך להגיע עם הפלסטינים להסכמים! יותר טוב, פחות טוב - הסכמים, ולהיפרד מהם. אין עם ששולט על אחר לאורך זמן. זו אכסיומה היסטורית. זה לא צודק. זה לא נכון. ובתוקף היות מלחמתם מלחמת עצמאות - הם ינצחו. לכן - לפתור.
לאזרחים הערבים - יחליטו. מי שרוצה להשאר, ישאר. מי שרוצה לעזוב - תנתן לו עזרה משולבת (ישראל-פלסטין). כנ״ל לגבי המתנחלים. אפשרות נוספת היא של מדינת פלסטין וקונפדרציה עם ישראל - יהיה יותר פשוט לפתור בעיות רבות (אוכלוסיה, ירושלים). העיקר - שיחות ופתרון מהיר ככל שאפשר.
יהודה

למעלה