חתונה

s t a m1

New member
חתונה

שלום רב לחברי הפורום. אשמח לעצה טובה... לפני כשבועיים הגענו לצומת דרכים ביחסים ביננו. חברתי החליטה שהיא רוצה חתונה (לאחר כמעט 5 שנים ביחד). הבעיה היא שאני לא מרגיש מספיק בשל לנושא, למרות שאני אוהב אותה מאוד. נכון לעכשיו היחסים האלה נגמרו, אבל עדיין קיימת אפשרות להמשיך הלאה כזוג נשוי. השאלה היא האם כדאי לפעול בנושא למרות שאני לא מרגיש בשל?

s t a m1

New member
בנוסף...

הבעיה היא שכרגע אני לא עובד אלא לומד (סטודנט) בתחילת דרכי... אני גם לא מרגיש "בשל" כלכלית, אבל... אמרו לי פעם שכשרוצים אז הכל מסתדר... לא יודע מה לעשות...

seeyou

New member
לא מרגיש מספיק בשל להתחתן?

לאחר כמעט 5 שנים ביחד?למרות שאני אוהב אותה מאוד. יש לי חדשות עבורך...אתה בשל מאוד! אתה תעשה אותם דברים כפי שהיה עד החתונה בתדירות שונה ועם כמה תוספות! בהצלחה! יוסי

s t a m1

New member
רק הרגשה...

אני פשוט לא מצליח להגיד "כן, אני רוצה להתחתן". אולי בגלל שאני מרגיש עדיין צעיר (עוד מעט בן 25).... מה לעשות? לכפות על עצמי להגיד "כן" ולקוות שיהיה בסדר???

אם אינך בשל לנישואין אל תתחתן!!!!!!

במיוחד אם אתה סטודנט. ממה תתפרנסו? דבר עם חברתך על הנושא, הסבר לה שאתה אובה אותה מאד אבל העיתוי לא טוב! אתה באמת עדיין צעיר ומה בוער? תראה לאן הדברים מובילים ואם היא מתעקשת להתחתן אולי זה הזמן מבחינתך לא למשוך את הזמן ולתת לעניינים לזרום הלאה!

s t a m1

New member
אין עם מי לדבר...

עכשיו או בכלל לא...

s t a m1

New member
אפשר קצת ../images/Emo53.gif ?

אשמח לשמוע זוויות חשיבה חדשות שיעזרו לי להחליט מה לעשות... תודה.

PURE EVIL

New member
באמת , אני מבין אותך...

אני מכיר את ההרגשה הזאת... אני מציע לך תדבר עם חברה שלך שאתה רוצה קצב לאט תספר לה כל מה אתה חושב , תגיד לה שאתה מעדיף אחרי הלימודים בלה בלה... היא תבין אותך... אבל בשום אופן אל תעזוב אותה...בגלל הזה... אחרת תצטער על זה... בהצלחה... לדעתי חתונה וחברים - זה כמעט אותו דבר ! לא תרגיש ההבדל... החתונה - זה רק המטרה עתיד ילדים וכו...

s t a m1

New member
אבל דיברתי...

ולא פעם ראשונה... כרגע, באמת אין מנוס : חתונה או פרידה. אתה אומר "בשום אופן אל תעזוב אותה...". אז מה כן? אני ממש לא יודע מה לעשות...

yupy9

New member
טוב אז ככה -

קודם כל לא מובן לי ה"בשל" הזה. תשב עם עצמך תגדיר מהוא אומר. אחר כך תחשוב מה יחסך אליה. ללא ספק אחרי 5 שנות חברות היא האדם הכי קרוב אליך, ומן הסתם אתה מאוד קשור אליה- אבל האם אתה באמת אוהב אותה? האם אתה רוצה לראות אותה אמא לילדך? האם זאת האשה איתה אתה רואה מעביר את חייך תוך ידיעה שגם כשיהיה קשה היא תהיה שם לתמוך? האם אתה מעריך אותה כאדם? וכו'... פשוט נורא קשה להוציא מתוך ההרגל את התשובות האמיתיות לשאלות האלו שחייבות להשאל על ידך. כי לזרוק ססמאות כמו "אני לא בשל" לא אומרות הרבה- גם לא לך... עכשיו אני מכימה אם זה שאתה/ם צעירים עדיין. תקפוץ רגע לפורום "חתונות" פה בתפוז וכבר תראה בגדול שגיל הנישואים יותר שואף ל-30 מאשר ל-25. לגבי המצב הכלכלי ובכלל הסטטוס שלך כרגע בחיים (סטודנט מתחיל וכו') - אני חושבת שאתה צודק. חתונה זה הרבה כסף. וזה מאוד ילדותי לקפוץ למיים ולעצום עיניים ולקוות "שיהיה בסדר"... - אבל וכאן יש אבל גדול - אתה יכול ליזום שיחה אם וכאשר תחליט שאכן היא ה-אחת, ולדבר איתה על זה. ולומר לה שאתה רואה אתכם מתחתנים אבל לא מוכן להתחיל את החיים המשותפים בחובות ענק בגלל ערב אחד. ופשוט לשבת תכלע'ס לנסות לקבוע מועד ריאלי ולהכין תכנית כדי שתראו איך/ומתי כן תכלו לעשות את זה. מנסיון אישי אני יכולה לומר לך שגם בעלי ואני דיברנו על חתונה אחרי חצי שנת הכרות, אבל חיכינו עם זה עוד שנה וחצי כדי לא להכנס לחובות. ותאמין לי - טוב שכך! בקיצור- תעשה חושבים עם עצמך, תהיה כנה(!) ושיהיה בהצלחה!

s t a m1

New member
ה"בשל" הזה

זה רק הרגשה פנימית שלי... אני מקווה שבשלב מסויים אני באמת ארצה להתחתן, אבל כרגע אני מרגיש שזה "גדול" עליי... צודקת לגבי ה"הרגל", אבל אני חושב שיש כאן יותר מזה, ובגלל זה אני כרגע דיי מתוסכל...

תתחבר לרצון שלך ואל תשקר לעצמך

ואז תגלה את התשובה! אל תתחמק מהאמת. אל תחשוש לא מתים מקבלת החלטות! רק קח בחשבון את כל האופציות העומדות לרשותך. אל ייאוש! תהיה אמיץ!

למעלה