חתונה

ממש לא נכון

מה שקורה בעולם בפועל, הוא שכל מדינה מחליטה על פרמטר מסוים לפיו תוכל לגור בה, ותוכל לבקש אזרחות לאחר זמן מה (אם זה כרוך במספר שנים של מגורים, מעבר בחינה וכן הלאה) אולם הפרמטר הזה חל בצורה א-ח-י-ד-ה על כ-ו-ל-ם והמדינה איננה מפלה בין אוכלוסיות שונות (אם כי, למען האמת, באמת מעניין לדעת מהי הגישה כלפי ניסיון התאזרחות מצד ערבים באמריקה, כיום). ושוב, בפעם ה 100. ערבי אזרח ישראלי לא מקבל את הזכות הכי לגיטימית שמקבל כיום יהודי; את הזכות להביא לכאן את משפחתו ולקבל עבורה אוטומטית אזרחות (ואותו יהודי, יכול אפילו להביא קרוב רחוק מצד הסבתא של הסבא רבה שלו. כל מה שעליו להוכיח הוא זיקה מסוימת ליהדות). כך שאין זה משנה אם יש אזרחות, או אין אזרחות. יש כאן על פניו חוק מפלה ביותר לטובת היהודים. אז, אם אתה נגד חוקים פוגעים ומפלים. צא גם נגד החוק הזה, רק למען ההגינות. או... שתודה שאכן ישנם חוקים לא דמוקרטיים, לכאורה, אולם חוקים אלו אכן הכרחיים למדינת ישראל בכלל, ולעם היהודי בפרט.

SupermanZW

Well-known member
תגובה

חוק השבות הוא החוק האנטי דמוקראטי היחיד הנחוץ לישראל (ורק משום שהוא נחוץ אני מוכן להשלים איתו, חרף היותו אנטי דמוקראטי ומפלה), כל שאר החוקים האנטי דמוקראטים צריכים להיתבטל והם גורמים הרבה נזק, בעיקר ליהודים.

נו יופי. הגענו להסכמה

ברגע שהסכמת שקיים חוק אחד, שהוא לכאורה אנטי דמוקרטי (או "פוגע" או כל מילה אחת בעלת קונוטציה דומה) שאכן נחוץ למדינה, אינך יכול לומר כי זהו חוק "נחוץ" בעוד שחוקים פוגעים אחרים, "אינם נחוצים". או שתסכים לקיום חוקים פוגעים, או שתתנגד לקיומם. ההליכה על הגבול האפור כאן, אינה אפשרית כיוון שאין כאן גבול אפור שכזה. יש "פוגע" ויש "לא פוגע", כאשר (כפי שראית) כל אחד מגדיר אותם בעצם לפי צרכיו. לכן, ליהודים חוק השבות הוא חוק "טוב" ולערבים זהו חוק "פוגע". באופן דומה, ניתן לומר כי עבור קיום העם היהודי, החוקים אשר תומכים בקיומו, ועוד במדינת ישראל המוגדרת עבורו, הם בהחלט "טובים".

SupermanZW

Well-known member
תגובה

לא כך אלא כל מקרה לגופו, חוקים המגבילים את אורח החיים של האנשים אינם משפיעים על הדמוגראפיה או משרתים את האינטרסים של המדינה, לכן צריך לבטל אותם. אני מקבל את חוק השבות למרות היותו אנטי דמוקראטי ומפלה משום שלמרות הכל הוא משרת אינטרס של רוב אזרחי ישראל, אך אין זה מחייב אותי לקבל ולהשלים עם כל חוק אנטי דמקראטי אחר במדינה, כאזרח המדינה חשוב לי שהמדינה תשמור על זכויותי כפי שהן צריכות להיות מתוקף טענתה להיותה דמוקראטית ולכן אני עושה כמיטב יכולתי להשפיע על בעלי זכות בחירה לנסות להשפיע למען הפיכת מדינת ישראל לכמה שיותר דמוקראטית, כי זו הדרך היחידה בה יש לי סיכוי.

אתה צודק בענין אחד - תמיד יהיו

חוקים אשר תשלים עימם, כי תמצא שהם מועילים, וחוקים להם תתנגד, כי תמצא אותם חסרי כל היגיון, מטופשים וכדומה. אולם הבעיה שכאן אין מדובר ב*סתם* בחוק סתמי, אלא בחוק אנטי דמוקרטי בעינייך, ובכל זאת אתה תומך בו. מבחינה רעיונית, לתמוך בחוק אחד שהוא לא דמוקרטי בעינייך, אך להתנגד לאחרים, זוהי דו פרצופיות (ואני באמת לא מתכוון להעליב) כיוון שכאן אתה שם את עצמך לקטלג חוקים לא דמוקרטיים כחיוניים וכלא חיוניים *בעינייך* ולא בעיני כלל האוכלוסיה *הכוללת*. או שתשלים עם קיום חוקים לא דמוקרטיים, או שתתנגד להם. במקרה הזה, אתה פשוט אינך מסוגל לאכול את כל העוגה ולהשאירה שלמה.

SupermanZW

Well-known member
תגובה

חוק השבות נוצר מתוך חוסר ברירה, מתוך ידיעה שישראל חייבת להיות מדינת מקלט ליהודים מפני אנטישמיות, לכן למרות היותו אנטי-דמוקראטי אני תומך בו, זהו מקרה אחד ויחיד ויוצא מן הכלל בו אני תומך בחוק אנטי דמוקראטי, לכל שאר החוקים האנטי-דמוקראטים אני מתנגד, אני לא יכול לתמוך בשאר החוקים האנטי-דמוקראטים משום שאני תומך בדמוקראטיה ומתנגד למשטרים לא דמוקראטים, אם לא היתה חיוניות קריטית לחוק השבות משום מצבם של יהודים רבים בעולם הייתי בין הראשונים לקרוא לביטולו משום היותו אנטי-דמוקראטי, אך משום שזהו חוק שהציל חיים של אנשים וגורם תועלת לאנשים שעבורם הוקמה המדינה אני מוכן "לבלוע את הצפרדע" של החוק האנטי-דמוקראטי הזה למרות היותי מתנגד לכל חוק אנטי-דמוקראטי אחר, כי כל החוקים האנטי-דמוקראטים האחרים מזיקים לי וגם לרוב אזרחי ישראל. תאמין לי שמאוד מצערת אותי העובדה שקיים חוק אנטי-דמוקראטי חיוני במדינה שלא כדאי לוותר עליו, אך פרט לחוק זה לא תמצא אותי תומך בשום חוק אנטי-דמוקראטי אחר, זהו באמת היוצא מן הכלל היחיד שלי בנושא הדמוקראטיה. אני לא אוכל את העוגה ומשאיר אותה שלמה, אם המצב היה להפוך את ישראל לדיקטאטורה מוחלטת עם חוק השבות או לדמוקראטיה מוחלטת ללא חוק השבות מצב זה היה גורם לי לבחור את האפשרות השניה, למזלנו ישראל אינה דיקטאטורה מוחלטת אלא "רק" אוליגארכיה תיאוקראטית ומצב זה ניתן לשינוי, אפשר ברוב קולות לבטל את כל שאר החוקים האנטי-דמוקראטים ולהפוך את מדינת ישראל ל-99% דמוקראטית ואז המצב ייטב לכולנו, כיום ישראל היא בערך 30% דמוקראטית, מצב טעון שיפור.

lisa sh

New member
לטיילת של הסנאים..

איש נכבד.. אני חיה במדינה שאני מספיק יהודיה לשרת בצה"ל, מספיק יהודיה לשלם מסים, מספיק יהודיה לעבוד ולא לחיות על דמי הבטלה, מספיק יהודיה לתרום למדינה.... אבל כנראה שזה לא מספיק בשביל שאני יוכל להיקבר בתחומי הגדר ולקבל את זכויותי הבסיסיות! אז קאט דה בולשיט, אם אתה לא יודע על מה אתה מדבר... תודה!

האמת, סוגיית הקבורה היא הסוגיה

שאף פעם לא הבנתי מדוע כ"כ הרבה מתעסקים בה. עצם העובדה שיהודים קוברים בחלקות מסוימות ולא-יהודים בחלקות אחרות, האם זה מעיד משהו על זלזול? על חוסר-אכפתיות? על אי-הכרה בתרומת אותו נופל? זה ענין של דת גרידא. אין כאן שום קשר כלשהו לנושאים הנ"ל, ובוודאי שזה לא אקט שנועד להשפיל, כפי שרבים מנסים לטעון.

SupermanZW

Well-known member
לא בדיוק

זה לא "בחלקות אחרות" אלא מעבר לגדר, כלומר ביזיון.

גם לא נכון

בהתייחס לקבורה בצה"ל: "קיימות שתי אפשרויות של קבורת חיילים לא יהודים. האחת – קבורה בחלקה נפרדת, והשניה היא קבורה ב"דילוג" של קבר אחד מכל כיוון בחלקה הרגילה, לפי רצון ההורים. שר הבטחון, בנימין בן אליעזר הודיע שמיום 18/3/03 – חללי צה"ל שאינם יהודים לפי ההלכה, ייקברו בחלקות הרגילות של בתי העלמין הצבאיים, לצד נופלים יהודים, תוך "סידורים מיוחדים" שמחייבת ההלכה. למשפחת החלל תינתן אפשרות לבחור בין קבורה בחלקה צבאית רגילה, לבין קבורה בחלקה נפרדת, בתוך בית הקברות הצבאי" אתה מוזמן להסתכל בלינק המצורף.

ymz

New member
קודם כל ../images/Emo49.gif

יש ארגון בארץ שמתעסק בנושאשם הארגון "משפחה חדשה", תמצאי את פרטיהם באינטרנט. הם נלחמים למען זכויות האדם בנושאים שונים וחלק מהן זו הזכות הבסיסית של כל אדם להתחתן כפי רצונו.

Evil Gremlin

New member
אהההההההההההההההההההה

למה לדבר על חתונה עכשיו.....אנחנו צעירים אל תפחידי אותי ככה.....

l1zard

New member
הממ...

אני במצב שלך.. אצלי בכלל שני ההורים לא יהודים.. חחח... אז אני בכלל לא יכולה להתחתן פה.. אבל לא אכפת לי... ונראה לי שאפשר להתחתן בכל מקום.. פשוט קפריסין זה קרוב לפה אז בגלל זה מתחתנים שם.. :)

למעלה