../images/Emo39.gifלדעתי...
אנשים מתחתנים כדי לבסס את הקרש שלהם ולהפוך אותו ליותר קבוע מסתם "חבר" או "חברה". האמת היא שנראה לי שהסיבה הכי חשובה שלמענה מתחתנים היא כדי להביא ילדים לעולם. אני חושבת שכדאי להביא ילד רק בתוך מסגרת של נישואים (ברוב המקרים- אני לא רוצה להיכנס לשיקולים אחרים כגון אישה שהגיעה לגיל 40 , לא התחתנה ורוצה ילד וכדו'..) נישואים הרבה יותר קשה לפרק ואם צצה בעיה מנסים ליישב את זה ולא פונים ישירות למוצא של פרידה- מה שיותר קל כשהקשר הוא "חברות "בלבד. ולענין החתונה: אני חושבת שאפשר להפוך את החתונה לטקס מאוד מאוד יפה , אינטימי ומרגש. אפשר לבחור את הרב ע"י מכרים או עפ"י היכרות אישית, לשוחח איתו , שיכיר את בני הזוג ולבקש ממנו לשאת כמה מילים "נעימות לאוזן" המשלבות רוחניות עם כל ענין הקשר בין בני זוג.. הטקס לא צריך להיות מיידע, צריך לשלב בני משפחה ואפילו אורחים בקריאת הברכות ואז הטקס הופך להיות "של כולם", לא חייבים להקריא סכום הכסף שנאמר בכתובה (שביננו- אם הזוג מתגרש זה לא תמיד תקף), אפשר להפוך הכל לטקס מאוד אישי אם מקדישים גם לזה מספיק מחשבה ותשומת לב כמו לסידור הפרחים ולבחירת המנות... בכלל בטקס דתי יש כ"כ הרבה דברים יפים- כשהכלה מחכה שהחתן יבוא וישים את ההינומה על פניה- (לעומת זוג שמגיע יחד , נעמד לפני החופה ואז הוא שם לה את ההינומה וזה לפי דעתינראה כמו הצגה), זה יפה שההורים מוליכים את החתן והכלה לחופה, ועוד כהנה וכהנה... בקיצור- לדעתי אפשרי מאוד לעשות את הטקס בצורה יפה ואישית.... רק צריך קצת להשקיע.