חתונה!!!!!!!!!!!!!

חתונה!!!!!!!!!!!!!

ברצוני לשאול את דעתכם יוצאים חמודים מה דעתכם על טקס החתונה האם זהו טקס ששיך רק למי שהולך בדרכה של הדת או שזהו טקס השייך לכולם ולא רק לאדם הדתי????????? תודה לכם והמשך בין הזמנים נעים לכולם

b n n y 24

New member
חתונה.

יש הבדל בין טקס החתונה שנעשה ע"פ ההגדרות ההלכתיות לבין מסיבת החתונה לדעתי. כי הטקס ההלכתי הוא נחמד באמת למי שיכול ומעונין לעשות זאת ע"פ הגבלות הרבנות, אך מצד שני מעיק בענין אלו שאינם יכולים ע"פ הגבלות הרבנות להתחתן בטקס כזה, ע"כ לרוב איני חושב שיש מניעה למישהו לערוך חופה וקידושין לפי כל הדקדוקים הרבניים אך ברגע שזה מפריע למשהו בחיים למה זה טוב? ע"כ אסכם את דברי, טקס החתונה לדעתי הוא נחמד מאוד ואין בו שייכות כל שהיא לדרך מסוימת ז"א שאם אינך מאמין לא תקיים את הטקס מפני שזה נחמד. אך לא חיוני אם אינך מעונין או יכול ע"פ הגבלות הרבנות לערוך את הטקס.

Le Fay

New member
לטעמי הטקס ההלכתי ממש לא נחמד

קל וחומר החיטוט בואגינה שאמורים להקדים לו. אני שואלת אותך: בחורה צכה לבחור מנות, טבעות, שמלה ופרחים, לצאת לצלילות החובה שהיא הבטיחה לבח"ל להשלים איתו, למעון מאות מעטפות ולראיין צלמים ולהקות, נירה לך לעניין לשלוח אותה לחפור בפות שלה עם מוסלין?

Le Fay

New member
כן, להסתבובב כמו פורפרה סביב החתן

ועוד עם שתי סבתות טרמפיסיטיות שתלויות עליך משני הצדדים (הפיליפיניות לוקחות על זה שלושים לשעה לאחת). ראית עוד דת שמחייבת כלות לצאת למסע גיבוש באמצע החתונה שלהן? את ענייני הכספים סוגרים בלעדיך בין הגברים. להכניס שלושה זרים לחדר, זה כן; אבל את בשום פנים ואופן לא יכולה לדרוך שם אפילו. ושל מי הכסף שמסכמים שם בפנים, לא שלך במקרה? אופס. שעתיים עבדת על המייק-אפ, בסוף מסתירים לך הפרצוף במסננת כאילו חטפת אבעבועות שחורות או מה, מדברים אליו ולא אלייך כאילו את שקופה, את אסור לך להוציא מילה. סופסוף את מקבלת שלוק ממשו, שמשום מה קוראים לו יין ולא היה נכנס אצלך אפילו למחבת - אז אפילו את הכוס לא נותנים לך להחזיק בעצמך. ב ר ב ר י ם!

b n n y 24

New member
השובנסטיות קיימת בהכל.

ז"א הדת היהודית היא שובניסטית ואין על כך ויכוח.(אף אם יהיו כאלו שיאמרו מהפתאום וכל הבלה בלה הידוע.) אך עדיין לדעתי להתחתן בהסכם אצל עו"ד זה לא נראה לי כ"כ חתונה אלא הסכם וחתימת חוזה. משא"כ טקס חתונה ואין לי כל התנגדות לעשות בו שיפורים כפי המתחייב ומסכים אני עם טענותייך על זה שהחתונה היא אצל החרדים לפחות (כי שם אני מכיר יותר טוב) היא יותר בשביל ההורים מאשר החתן כלה. על כן יש למצוא את הטקס האולטימטיבי שיערך ע"פ השוויון וכל תיקוני העיוותים הקיימים בטקס הדתי. אך אני מעדיף טקס כל שהוא ובלבד שיהיה "חתונתי" ולא הסכם יבש בין שני צדדים כשהנידון הוא חתונה והסכם כספי לכשנתגרש שזה בכלל מוציא אותי מדעתי שאנשים חושבים ברגעים של חיבור לעתיד על מה יהיה לכשנתגרש. אך זו דעתי.

Le Fay

New member
תראה... זה תלוי.

כשמתחתנים עם מישהו שראית פעם אחת, הגיוני לסמן את המעבר בחגיגה שתוציא עיניים לשכנים ולהעמיס עליה שני טון סמלים יומרניים. אבל אצל רוב הזוגות שמכירה, לא מתחתנים בבת אחת אלא בהדרגה; כבר יש את מה שנבנה במשך הזמן בין בני/בנות הזוג ואז אין צורך לייצר התעלות רוח ותחושת מחוייבות מלאכותית. העניין הוא שמרבית האנשים עושים את זה בעיקר כי כך עושים כולם. אלה שבוחרים לסמן את המעבר בדרכם ובשביל עצמם - מזמינים רק את היקרים להם ולא את הקולגות של הוריהם מהפלמ"ח. והסכם זה עניין אחר לגמרי: עורכים אותו מסיבות פרגמטיות, והוא נחוץ מרגע שקונים חפץ ראשון במשותף (קל וחומר אם גרים יחד ולא חולקים בהוצאות על בסיס חוזי אחר).

Le Fay

New member
ואתה כמובן צודק ש...

בהסכם אצל עו"ד הוא לא תחליף לחתונה. "חתונה" כוללת גם את המרכיב החוזי, גם הכרזת מחוייבות פומבית של הזוג, גם הפגנת מעמד כלכלי והישגים של משפחות המוצא, לפעמים גם מסיבה, ובחלק מהדתות (ביהדות לא) גם הצהרת כוונות (רגשיות ואחרות) מפורטת קבל עם ועדה.

boaZone

New member
שחררי, שחררי אגרסיות....

כמובן שאני מסכים עם כל מילה שיוצאת מפיה של מלכת הלבבות המשופדים. כיום אני עדיין לא גיבשתי עמדה סופית לגבי מוסד הנישואין באופן כללי, אבל גם אם ירצה הגורל, ואני אקלע לאחד שכזה, דרך הרבנות הוא לא יעבור. קפריסין, here we come!

Le Fay

New member
סורררי. אפשר לפצות אותך?

עכשיו תחשוב מה זה עושה לתיאבון שלה (תוסיף לזה שהיא בחורה שלגמרי לא שונאת לאכול).

דסדס

New member
אתה מדבר על חתונה דתית?

עם רב והכל? לדעתי חתונה דתית מיועדת או לאנשים דתים או לאנשים עם זיקה לדת וזיקה ליהדות. אפשר לראות את זה גם בזה שיש חילונים שהם יהודים אבל הולכים לעשות חתונה אזרחית!

rigoletto111

New member
טקס ששיך למי שנהנה ממנו ולמי

שקטעים מסויימים בו לא מפריעים לו יותר מדי (כמו זה שרק הבעל נותן טבעת לאישה ולא שניהם מחליפים טבעות). בקיצור, תלוי אם זה טעים לך או לא.

תכנון מטֹרף.

נרָלי שמה שאני עושה זה חתֻנה בקפריסין ואז חֻפּה בארץ ללא שום קשר לרבנות. זה מסֻבך קצת, אבל עדיף מלהזין את המפלצת הזאת.

חברי היקרים!!!

לא ירדתם לסוף דעתי אני מתכוון שאדם שלא הולך בדרך של כל דת לאו דוקא יהדות או הרבנות כמו שקרתאם לזה. למה בכלל הוא מקיים את הענין הזה של חתונה למה לא להשאר חבר וחברה לנצח או להחליט מעכשיו אנחנו חבר וחברה יותר רציניים או משהו כזה. למה לקחת ללכת לדבר שבכלל מקורו מהדת. זה כמו מישהו שלא רוצה לקיים ברית מילה על פי ההלכת אז הוא יחתוך את האוזן למה בכלל לחתוך???

דסדס

New member
לדעתי...

יש כאלו שמרגישים צורך להפוך את הקשר שלהם למחייב! ויש את הצורך הזה של להודיע לכל העולם! הוא שלי ואני שלו! החתונה בעצם גם מפרסמת את המחויבות של הקשר... וגם גורמת למחויבות הזאת! ברגע שרק חבר וחברה אין שום דבר שקושר אותם ביחד... בעיקר אם יש רכוש משותף או ילדים נישואים מחייבים ואז יש חוקים ובית משפט בנושא. זה גם מעין צורך פנמי שם האנשים... זו דעתי... מקווה שהצלחתי להבהיר אותה בכל הבילבול... דסדס

עובבי

New member
למה חבר וחברה לנצח?

מה ללכת לקחת דבר שלקוח משיר? שני חברים יצאו לדרך בים בם בום אחד קיבל מכה בברך בים בם בום אחד קיבל מכה בברך בים בם בום לא בדיוק אבל בערך בים בם בום אמר אז חברו לא נורא חבר ישנם צרות גדולות יותר- מאשר חתונה או חברות. תקרא לזה איך שבא לך.
ראשית אני רוצה לאחל החלמה לפצועים ולהשתתף בצער המשפחות השכולות

angelica1

New member
יש כאן אלמנט סנטימנטלי שמדבר

משום מה לאנשים-פנטזיה על חתונה שהיא מעמד גדול מהחיים עם כל התחפושות והטקסים וההילה המסתורית שהשגעונות הדתיים מעניקים לזה. פעם הצלחתי איכשהו להבין את זה אבל היום זה באמת נשגב מבינתי. כל החופות האחרונות שנכחתי בהן הביכו אותי.

nhrcdk

New member
מי שצריך להיות מובך זה החתן והכלה

מדובר בטקס עלוב, בין מאות שנים שאין לו רבע נגיעה למציאות כיום. גם אם הזוג יגידו שהיה להם מדהים, הם בכלל לא נמצאים במקום שבו יש להם עצמאות מחשבתית לבקר את הטקס. וחוץ מזה- פשוט מחריד לחשוב שבאחד הרגעים היפים של חייך, או לפחות כך חושבים בהתחלה....
, רב זר ורציני, ביחד עם מאות אנשים (ברובם כאלו שאתה רואה רק באירועים משפחתיים...), מנחה את הטקס הכי אינטימי ואישי בחייך.... ודי לחכימא ברמיזא...

למעלה