חתונה

talib15

New member
חתונה

שלום רב,
ברצוני לדעת האם מבחינה הלכתית/דתית תיהיה בעייה לילדיי בעתיד אם וכאשר ירצו להתחתן ברבנות, מכיוון שאני התחתנתי לא בצורה זו.
אודה אם תוכל/י לענות לי בהקדם.

תודה,

טלי

iritki

New member
הלאום תקף בשביל לקבל אזרחות אבל לא בעיני הרבנות

iritki

New member
אני חושבת שכתובה של הורים של האם מספיקה כהוחכת יהדות

ואז זה יחסית פשוט
אבל לא הייתי בונה על זה

לאני2306

New member
היי טלי, אם זה חשוב לך הייתי מבררת את זה לעומק

אם את לא רשומה בישראל כנשואה ויש לך ילדים, יכול להיות שתהיה להם בעיה להנשא ברבנות, כיון שלפי ההלכה ילד כזה נולד מחוץ לנישואין והוא נחשב ממזר (מילה נוראית..)
אבל אם התחתנת בחו"ל ונרשמת כנשואה במשרד הפנים בארץ, גם מבחינת הרבנות את נחשבת נשואה. הסיבה לכך היא שבעלייה הגדולה מברית המועצות בשנות ה-90, הרב היו נשואים אזרחית ופה בארץ לא יכלו פתאום לא להכיר בנישואים של כל העולים. ההורים שלי למשל נישאו בחתונה אזרחית בבריה"מ ומן הסתם לא הייתה להם כתובה. כשהתלבטתי איך להתחתן ביררתי וגיליתי שכל מה שנדרש ממני כדי שהרבנות תסכים שאנשא דרכם זה הליך בירור יהדות. הם מוודאים שהאמא יהודיה, ואז אין בעיה להנשא ברבנות.
בקיצור אל תקבלי החלטות לפני שתבררי עוד קצת
נקודה למחשבה..
אני זוכרת כמה התחבטתי במחשבה, שאם לא אתחתן דרך הרבנות, אני גוזרת על ילדיי התמודדות קשה מול הרבנות בעתיד. אז קודם כל מאוד יכול להיות שהילדים בכלל לא ירצו להנשא ברבנות. ואם כן? אני רוצה להאמין שלילד חשוב יותר לדעת שהוריו פעלו על פי הערכים והאמונות שלהם ואז גם הוא ילמד לפעול כך. ואם אמונתו תכלול חתונה ברבנות, אפשר למצוא את הדרך לעשות את זה גם אם זה לא יהיה פשוט..

RingGirl

New member
למה להטעות?

ממזר הוא ילד הנולד לאישה נשואה מגבר שאינו בעלה.
לילדים אולי תהיה צפויה בירוקרטיה, אבל לא בעיה רצינית כי התנאי לנישואין הוא יהדות האם (ולא נישואיה).

ani4ka4

New member
הם רק יצטרכו להוכיח שהינך יהודיה.

האם הוריך התחתנו ברבנות או שיש להם כתובה מחו"ל? אם כן , אז הנה ההוכחה להיותך יהודיה.
אם לא, הם יצטרכו לעבור את מה שעוברים כל מי שהוריו נישאו נישואים אזרחיים או שאינם נולדו בארץ וזה הוכחת יהדות.

במה זה כרוך?
אחותי בזמנו הביאה כל מיני מסמכים ותעודות לידה למיניהן לרבנות וגם את הסבתא הזקנה שלנו שתדבר קצת ביידיש.
יש אנשים שאין להם תעודות או שהתעודות אבדו או שאינן מספקות.
לדוגמא, חבר של בן זוגי, יהודי הרבה דורות אחורה, לא הצליח להוכיח את יהדותו, לסבתו לא היו מסמכים אשר אבדו במלה"ע.

למרות שחובת ההוכחה כבר לא חלה עלי, כי אחותי עשתה את זה, בחרנו שלא להתחתן ברבנות.
אם ילדי ירצו להתחתן ברבנות, זו תהיה בחירתם והם יצטרכו להתמודד איתה.

למעלה