חתונה

קוקיקול

New member
חתונה

שלום, רציתי לשאול האם יש חובה על אבי הכלה ללוותה לחופה? אני ואבי בקשר רופף ורציתי לדעת אם הוא מגיע לחתונה האם יש חובה הלכתית שהוא ילווה אותי או שאפשר שאבי החורג (בעלה של אמי בשנית) יעשה זאת?

תסכמי

עם הרב/המארגנים/הD.J/המשפחה את הסדר/הצורה מראש ותעשי סתם-> זה נראה מגעיל שהאב האמיתי עומד בצד כמו מצורע והאב החורג מלווה נ"ל שעדיף שמישהו אחר ילווה - דוד או סב או שלא יהיה ליווי לשני הצדדים שיבואו ביחד לחופה (אם זה מותר הלכתית - צריך לשאול את הרב מראש)

רמי92

New member
תשובה לכלה

לפי הלכה האמא והחמה מלוות את הכלה והאבא והחם מלווים את החתן

asaf2000

New member
שום קשיא

אין כזו הלכה, זה רק מנהג. הייתי לא מזמן בחתונה שהזוג רצה ללכת ביחד והרב מטעם הרבנות הראשית אמר שאין בעיה.

רמי92

New member
זה מנהג אבל קדוש ומי שלא עושה כך..

הוא מתנהג בדרכי פריצות ולא לומדים הלכה מן המעשה ומה שהיה עם הרב מטעם הרבנו אני בטוח שזו היתה חתונה חילונית ולכן הרב הסכים כי ללכת חתן וכלה ביחד מי התיר שהרי אסור להם לגעת אחד בשני וזה שאמא של התן הולכת וכולם מסתכלים על החתן ורואים בדרך אגב את האמא זה גם לא צנוע ואין אפוטרופוס לעריות ולכן בכל הקהילות הקדושות ואצל יראי ה' הנשים עם הנשים והגברים עם הגברים ומה שמקשים איך עושים אף אחד לא אמר שזה לפי הלכה ומה שהרבנים לא מוחים בהם כי יודעם שלא יקשיבו וכשם שיש מצווה לומר דבר הנשמע כך יש מצווה שלא לומר דבר שלא ישמע

אופירA

New member
מנהל
המנהג הקדוש

הוא אכן שהאם והחמות מלוות את הכלה, והאב והחם מלווים את החתן. אבל אי אפשר לומר שכל התנהגות אחרת היא דרכי פריצות! השואלת ששאלה בכלל לא מכירה את המנהג הזה, והיא כנראה ראתה בסביבתה, משום מה, שהאב מלווה את הכלה. אי אפשר לומר שזו דרכי פריצות.... כל מה שהיא שאלה, אם היא חייבת שאביה ילווה אותה, כאשר אין לה קשר טוב איתו, ויש לה קשר טוב עם אביה החורג. והתשובה היא שהיא לא חייבת כלל שאביה ילווה אותה!

רמי92

New member
אני יודע ולכן כתבתי לה שכך לעשות

וזה גם יפתור את הבעיה שהיתה לה ברגע שתאמר לו שכך נוהגים הוא יבין אותה

אבל הם כולה הולכים אחד ליד השניה

והלא הם חודשים לפני החתונה נוהגים ללכת כך

למעלה