פרדיגמות
"אבל ביום שתהיה לך איזו בעיה בריאותית מציקה "
בדיוק ! כבר יש לי אחת כזאת, וכסף זה בדיוק מה שאני צריך כדי לפתור אותה, אני מוכן לתת את יד ימין בשביל כסף שיוכל לעזור לי לצאת מזה.

"כסף לא קונה אהבה וחברים."
חברים ואהבה זה אוברייטד, ואפשר למצוא חברים ואהבה בכל מקום.
בכסף את יכולה להשקיע בעצמך כדי לפתח את עצמך ולאהוב אותך מה שימשוך גם חברים ואהבה.
חברים ואהבה גם מותנים באינטרסים.
דבר שני, אם יש לך כסף, יש לך את האפשרות להיות כל הזמן עם אנשים שאתה אוהב חברים ומשפחה.

"כדאי לפחות לא להיות במצב שרודפים אחר הגרוש אבל..."
עוד פרדיגמה שאת מחזיקה.
עשירים זה בד"כ אנשים שעוסקים בעשייה, במה שהם אוהבים ובנתינה... מתוך סיפוק ותשוקה ולא רדיפה..

"אתה בהחלט יכול לעבוד קשה כל החיים ולהישאר עני במדינת ישראל. "
הפרדיגמה הזאת מקדמת או מעכבת אותך?
עבודה קשה זה לא שווה כסף, רוב אלו שעשו כסף עברו דרך מלאה כשלונות וחתחתים... אבל כאשר הם עשו את הכסף... הם עשו אותו די בקלות...
אם נאדם חושב שכדי להתעשר הוא צריך לעבוד קשה.. אין פלא שהוא נשאר עני

"עבודה קשה או/ו השכלה לא מבטיחים לך כלום"
עבודה קשה והשכלה לא קשורים לכסף. עוד פרדיגמה מיושנת.
ונכון, מי שלא מוכן לסכן את הבטחון והנוחות שלו, לא יתעשר או יצליח לעולם.
שום דבר לא בטוח וככל שאתה רוצה יותר להצליח ככה אתה צריך יותר לסכן.

"מבחינתי לחיות בדירת חדר, עם אינטרנט והוצאות בסיסיות של אוכל, בגדים, חימום וזה מספיק לי. "
אצלי זה בכלל לא קשור לחומר.
אצלי זה קשור לחופש בכלל.
אני לא רוצה להיות 8 שעות בעבודה שאני לא אוהב, עם אנשים שאני לא אוהב... כדי לשלם למישהו אחר על 4 קירות...
אני רוצה שב-8 שעות אני אוכל לטייל.. ללמוד... להיות עם אנשים שאני אוהב ורוצה... וכשיש לך כסף- זה מתאפשר לך...
זה לא קשור לחומר.... זה קשור לחופש...

"יש לי חברים טובים שאוהבים אותי ומקבלים אותי כמו שאני ויהיו שם בשבילי בעת צרה. אז בשביל מה אני צריכה לעבוד בשביל 4 קירות עד צאת הנשמה או להוכיח משהו למישהו?! עדיף לי להשקיע בחברים, במשפחה."
בדיוק ! ואם היה לך כסף.. היית מבלה את כל שעות היממה בחייך בקרבתם של אלה שאוהבם אותך.
כשיש לך כסף... את לא צריכה לעבוד בשביל 4 קירות... את יכולה לקנות 4 קירות שיעבדו בשבילך ויכניסו לך כסף...
יש לך פרדיגמות מאוד מוטעות... שכסף קשור לרוע או לעבודה קשה... אלו פרדיגמות לא נכנונות שמעכבות אותך... מי שמפחד מכסף... הכסף יברח ממנו...
למה שלא תחי בשפע?

"איזהו העשיר השמח בחלקו לא דיבר על מי שעשיר בכמות הכסף והמשאבים שיש לו אלא בתפיסה שלו לגבי עושר.
אני מרגישה מאוד עשירה."
אם כך המצב שלך נהדר ! אני שמח בשבילך.
ואכן אושר זאת החלטה. החלטה להיות מאושר ומעושר עם מה שיש לך, כי אין סוף לכל הרדיפה הזאת... וזה בדיוק מה שאני רוצה.. לצאת מהמרוץ העכברים הזה...
אני בניגוד אלייך... גר במקום שאני סובל בו מאוד ולא יכול להיות אני... כי אין לי כסף למקום משלי... אני זקוק כרגע לטיפול רפואי שיציל את חיי ואין לי כסף... אני צריך לבלות את רוב שעות היממה שלי עם אנשים שאני לא אוהב ולא רוצה.....
מה שאני רוצה זה בכלל ללכת לטייל בחול עכשיו עד שיימאס לי...

עצם זה שיהיה לי מיליון שקל בבנק.. לא יעשה אותי שמח... החופש שזה יקנה לי... הסגנון חיים שאני רוצה... זה אושר מבחינתי....

אתה עובד 8 שעות ביום בעבודה שאתה לא אוהב עם אנשים שאתה לא אוהב רק כדי לשלם על אוטו שיביא אותך לאותה עבודה שאתה לא אוהב...

"בכל מקרה מצב של הישרדות הוא לא טוב. ברגע שיותר תתייצב מציעה לך לבחון שוב מחדש במה אתה רוצה להשקיע את הזמן שלך ומה הדברים שחשובים לך בחיים. "
כרגע המטרה שלי זה טיול שאני רוצה לעשות מגיל 20... לכן אני רק מחכה שהזמן יעבור ושעוד משכורת תכנס.... ועוד משכורת תכנס... אני לא מוציא מותרות בכלל.. ואני גר במקום שאני סובל בו... אחרי שאני אחזור מהטיול.... אני באמת אחשוב איך אני מתקדם לעסוק במשהו שאני אוהב ושאני טוב בו שאני יכול לתת לאנשים ולהיות מתוגמל על זה בכסף...

"אנשים על ערש דווי בד"כ לא מצטערים שלא היה להם יותר כסף אלא שלא בילו יותר זמן עם יקירהם."
בדיוק ! ושיהיה לי יותר כסף... אני אוכל לבלות הרבה יותר זמן עם אנשים שבאמת יקרים לי...
אני לא יודע למה את חושבת שאני רוצה כסף... רק בשביל למות עם הכסף....

"תה נשמע בחור מאוד רציני ומטרתי. אני בטוחה שתשיג את המטרה שלך. "
תודה.