חתונה מעורבת

אני נאלץ

להצטרף בנקודה זו לנציגי הימין הקיצוני בפורום: טורקיה אינה מדינה דמוקרטית, אינה מדינה דמוקרטית ואינה מדינה נאורה. לפרט? ועוד הערה קטנה: מה זה קשור, כל הנושא הזה על דמוקרטיה או אי-דמוקרטיה בארצות ערב, לנושא של נישואים מעורבים במדינת ישראל?
זה פשוט תרגיל של החבר'ה מהימין הקיצוני להסיט את הנושא. נשאלה שאלה פשוטה, האם אתה/את היית מתחתן/ת עם בן/בת עם אחר/דת אחרת? שאלה טובה, מכיוון שהיא חושפת את פרצופינו האמיתיים. הנה אנשי הימין הקיצוני הזדרזו לחשוף את שנאתם הביולוגית (דווקא בפורום דו-קיום
) לערבים.

תיקון -

טורקיה אינה מדינה ערבית, אינה מדינה דמוקרטית ואינה מדינה נאורה. לפרט? ואני חוזר שוב: זה לא קשור לשאלה שנשאלה. זה נסיון התחמקות מהשאלה, ניסיון להסטת הנושא, "הזדמנות" נוספת להצגת הגזענות של הימין.

sela v

New member
טורקיה צועדת לעבר

דמוקרטיה. טורקיה רוצה להצטרף לאיחוד וזה אחד התנאים. דמוקרטיה? יש כל כך הרבה מדינות לא דמוקרטיות בעולם או מדינות עם בעיות, אפילו שכאילו יש שם דמוקרטיה.

"צועדת לקראת" זה טוב.

פתחתי שרשור
בנידון. האיחוד האירופי קיבל מדינות אנטי-דמוקרטיות כמו לטביה ואסטוניה, והוכיח עד כמה הוא עצמו "דמוקרטי" במלחמה הנפשעת נגד יוגוסלביה.

ערןממ

New member
אין מה להסכים או לא להסכים.

טורקיה איננה מדינה ערבית, זאת עובדה. אין פה גם עניין של עזרה, אלא הכרה בעובדות.

תגובתו האופיינית של ערןממ

אינה מחדשת דבר על היחס של הימין הקיצוני ל"דו-קיום". מה שמעורר תהיות, זה היחס של AZAZEL לחתונות מעורבות. אני מספר לו על מקרים מוצלחים רבים שאני מכיר אישית, והוא מספר לי על מקרים של רצח על כבוד המשפחה. אני מבקש ממנו להסביר, מה הקשר, והוא רומז לכיוון של "המנטליוּת", בדומה לחבר'ה מהימין הקיצוני. האם התערבותם של אנשי הימין הקיצוני נועדה "לחזק" את הטיעונים של AZAZEL מהכיוון של הימין הקיצוני? האם AZAZEL מסתפק ב"הסבר" של הימין הקיצוני?

sela v

New member
כמה גברים

מכים יש בין היהודים? ואפילו מקרים שמגיעים לרצח? כל כמה מקרי רצח שמעת אצל הערבים במדינת ישראל?

../images/Emo6.gif בודאי! למה לא?

כאתאיסט, אינני מתנגד לנישואי תערובת מכל הסוגים האפשריים, בלי שום צורך "למתוח" משהו.

זו אופציה קיימת, אבל אני לא מוותרת

על זה שהוא יתאסלם. (אפילו אם זה למראית עין). הדת המוסלמית איננה מקבלת נישאין של מוסלמית לבני דת אחרת בלי להתאסלם. אם זה היה מותר, הייתי מוותרת על הסעיף הזה.

אישלום

New member
האם המשמעות היא שאת מתנגדת

לנשואים אזרחיים, שיאפשרו לכל מי שרוצה להינשא לכל אדם, בלי קשר למוצא או לדת? וכדי שלא יהיו אי הבנות - אני מתכוון גם לנשואים בין יהודים למוסלמים מבלי שאיש מהם יידרש להמיר את דתו.

לא, אני לא מתנגדת לנישואים אזרחיים

זו עוד אופציה לא פחות לגיטימית מנישואים אצל הקאדי או ברבנות או אצל הכומר.

למעלה