חתונה מעורבת

Azazel

New member
שירין את אישה כל כך חכמה,

למה לך כל הדת הזאת?

זאת אני, ואני מה לעשות... אדם מאמין

חוץ מזה, אף אחד לא מושלם.
יש בערבית פתגם שאומר: "كل واحد على دينه الله يعينه", זאת אומרת: שהאל יעזור לכל אדם על דתו. אתה מאמין באתאיזם, אני מאמינה באלוהים... מבחינתי, זו עוד אמונה.

שאלה לשמים כ ח ו ל י ם

נניח שאת רווקה, ונניח שאת מתאהבת מעל הראש בבחור שאינו מוסלמי, בחור ללא פגם וללא רבב, מישהו אידאלי מכל הבחינות, ואת ממש ממש ממש מאוהבת בו והוא בך אבל... הוא מסרב להתאסלם? מה אז? תוותרי על חלום חייך?

אם זה המצב בהזדמנות הראשונה הייתי

התשובה היא ללכת על זה באמת. אבל טלמון, המציאות מאד מסובכת. יחסים הם דבר קשה גם כך בלי המטען התרבותי והסכסוך שרובץ על הכתפיים. אני חושבת שמגיע כל הכבוד לזוגות שכן החליטו ללכת על זה למרות כל הקשיים וההתנגדויות.

המצב שלך אולי מסובך אבל לא מסוכן

יש במקרה של נישואין מעורבים בעיה של דו סימטריה. אם הבחור הוא יהודי והבחורה ערביה זה אולי יצליח ביניהם. אבל תהיה בעיה קשה של זהות הילדים. היהודים יראו בהם מוסלמים והערבים יראו בהם יהודים. המצב ההפוך (בחור ערבי ובחורה יהודיה) שהוא לצערנו המקרה הנפוץ יכול במקרים מסויימים להיות מסוכן ולא הייתי רוצה שזה יקרה לבת שלי. החברה הערבית כידוע אלימה במיוחד (מחזה די נפוץ שהגבר מכה את האשה ויש גם בעיות נוספות כמו כבוד המשפחה ועוד). שידוך כזה הרבה פעמים נגמר בטרגדיה הנה מהחדשות של היום סיפור המאבטחת הבוקר הסגיר את עצמו למשטרה חברה לחיים, תושב בקה אל-גרבייה בשנות ה-20 לחייו. מאוחר יותר נעצר גבר נוסף, אף הוא תושב בקה. השניים שיחזרו את הרצח והערב הם יובאו להארכת מעצר זו דוגמא ממש מהיום והיו הרבה הרבה דומים לפניו.

אני מכיר אישית

זוגות מעורבים רבים החיים ביחד, שנים רבות, נ ה ד ר
אבל, פרט קטן: הם כולם חילונים. אתאיסטים.

מצאת מזור לצרות העולם

אם כולם יהיו אתאיסטים אז יפסקו כל מלחמות הדת אבל זו אולי משאלת לב שלך. ממה ששמעתי הערבים נהיים יותר ויותר אדוקים (לאיסלם) ויותר ויותר קיצונים. נו אז איך הופכים אותם לגינגים אתאיסטים נחמדים?

פשוט מאוד -

א. הופכים את עצמנו לגינגים אתאיסטים נחמדים (לא שאני ממש מבין מה זה). ב. מפסיקים את ההשמצות. ג. מפסיקים את הקיפוח ואת האפליה. לא היצעתי שום מזור, פשוט דיווחתי על מי שאני מכיר אישית. מן הסתם, למאמינים אדוקים בדתות שונות יש פחות סיכויים להיפגש ולהכיר מאשר לאנשים פתוחים ללא מחסומים דתיים.

אותה הדעה

היהדות חשובה לי ועל כן לא הייתי מתחתן עם מי שתסרב לגדל את ילדי כיהודים.

האיסלאם נותנת להינשא לאישה יהודיה

או נוצריה בלי שתתאסלם , והחתונה תהיה אצל קאדי גם , ומוכרת כחוקית לכל דבר עלידי ממשלת ישראל ומשרד הפנים בפרט ( מנסיוני האישי) , מה יקרה עם הילדים ? זאת שאלה שמעסיקה את האנשים שיש להם תמיד מה להגיד על הזוגות המעורבים , האמת גם אני ואישתי שתחיה ישבנו בהתחלה ודיברנו על הנושא , והגענו למסקנה אחת , שהדת נולדת עם האדם , והוא יבטא אותה בהתנהגות שלו , באופי שלו ובאיך שיחיה , ואחרי שנולדה לנו ילדה , ראינו שיש המון דברים שמעניינים וחשובים יותר מאשר לשבת ולחשוב מה יהיה הדת של הילדה , אז את הנושא הזה נשאיר למי שמעניין אותו הנושא , עד שיגיע זמנו , נקח את דעתה של הילדה נשמע מה היא רוצה ובתור הורים רק נייעץ לה , בסוף היא מחליטה לעצמה , כמו שאנחנו בסוף החלטנו לעצמנו , אבל הערה קטנה בקשר להתאסלמות , בדת האיסלאם מותר לגבר להתחתן עם יהודיה או נוצריה , לאישה מוסלמית אסור אלא אם הבחור יתאסלם או שהיא תמיר את הדת שלה

אחת המשימות שלכם

היא להעניק לילדיכם חינוך והשכלה רחבים ככל האפשר, כולל מידע נרחב על התרבות, הדתות והמסורות של שניכם. לחילונים זה פותר אוטומטית את "הבעיה" של "הזהות הדתית". ילדיהם ה"מעורבים" הם פשוט בני-מזל, כי יש להם מלידה 2 תרבויות, כלומר כפליים מלכל "אדם רגיל"! הם גם וגם, ולא או-או. אף אחד לא מכריח אותם לבחור לעצמם "זהות" אחת בלבד מתוך השתיים! הם פשוט מה שהם. אם, נניח, יבחרו בעתיד להיות דתיים-מסורתיים, אז שיבחרו במה שהם רוצים, אפילו בדת קרישנה אם זה יהיה רצונם.

הערה טכנית חשובה.

בנוגע לבני-זוג בעלי שפות-אם שונות, נשאלת השאלה, איך הם אמורים לדבר עם ילדיהם? ובכן, התשובה לשאלה זו ידועה, והיא חד-משמעית: אדם אחד - שפה אחת! כלומר, מהרגע שהתינוק נולד, חייב כל הורה לדבר אתו בשפה אחת בלבד, בשפת האם שלו. יש להקפיד לא לתבל אותה במילים מהשפה השניה! וכמה שהיא תהיה יותר נכונה, מגוונת ועשירה, כך ייטיב התינוק לדעת אותה בעתיד. התינוקות בנויים כך, שהם יקלטו בשיטה זו את שתי השפות גם יחד, ללא כל מאמץ, "בחינם"! זה לא יבלבל אותם ולא יגרום להם עומס יתר. פשוט יהיו להם שתי שפות אם. ואם איזה סבא או סבתא או דוד ידבר עם התינוק מלידה בשפה שלישית כלשהי, אבל יקפיד לדבר אתו בשפה זו בלבד, אז התינוק יקבל בחינם, ללא מאמץ נוסף, שלוש "שפות אם"! וכו'. זה ברמה של אינסטינקט מוקנה. התינוק אפילו אינו יודע, בשנותיו הראשונות, שהוא מדבר בשפות שונות. הוא רק יודע ש"ככה" הוא מדבר עם אמא, ו"ככה" הוא מדבר עם אבא.

למעלה