חתונה, ללכת לבד?!

ללכת לחתונה לבד? לא בא בחשבון ולמה?

אני רק יכולה לדמות ולתאר לעצמי איך זה, מצב א' באתי בשעה היעודה מזל טוב ונשיקות בכניסה עם ההורים שלה ושלו,נגמרו הברכות שילשתי המעטפה , מה הלאה,, צועדת לבפנוכו של האולם השולחנות עדייו רקים ,להתישב או לעמוד בסימן שאלה? טוב צריך לשבת אבל משתדלת לא ליד הרמקול המפלצתי שלא יקדח לי במוח,מתיישבת בצורה שהאוזניים יהיו בצורה אופקית מהרמקולים המאיימים,אורחים נוספים מגיעים ואני עוד בשולחן לבד כשכל השולחנות התמלאו, פונים אלי עוד אורחים ,,אפשר לשבת? חשבו אולי אני שומרת מקומות כי מי מתיישבת לבד, אני עונה, לא לא זה לא תפוס החבורה מסתערת על השולחן, מה נשאר לי ?להתחיל לאכול ולאו דווקא מרעב אלא סתם, הפה שלי הרי לא עסוק בדיבור ומה שנותר זה רק לבלוס בשקט יש לי משהו אחר לעשות, רק מגיע הטנגו של החתן והכלה אני מחליטה להתחפף בשקט בשקט, מצב ב' באתי באיחור יענו אחת שמשחקת אותה כאילו הזמן שלה יקר כאילו שזה בכלל מעניין מישהו,בכניסה אותו תהליך כמו במצב א' אני בפנוכו של האולם אבל להבדיל ממצב א' האולם מלא כבר באורחים האוויר פחות צלול החמצן התערבב בריחות הבושם והראש קצת סחרחר מהבשמים ומהרעש, המוסיקה,, לא לא מוסיקה לכבודי, אלא מוסיקה שמה שיותר מרעישה היא כאילו יותר יוקרתית,בכוח רוצים לשמח את האורחים שממנים את ההפקה הענקית ,טוב עכשיו איפה אני אשב,, אם כבר טרחתי כל היום על הפן וההתלבטות איזה בגד אלבש וכו,, אז אני חייבת להתישב אבל איפה לכל הרוחות יש כסא פנוי,אני תרה בעיני אחר מכר(ה) וצועדת באדישות כאילו,אולי יגידו לי בואי שבי,,בעיני אני שואלת אפשר? לא זה תפוס,, אני נחושה בדעתי להתיישב איפשהו ומיישבת,עושה מאמץ לפתח דיבור עם שכניי לשולחן ,לשחק אותה חברמנית,מנשנשת פה ושם ,המוסיקה שתמיד לא לטעמי מנסרת לי במוח,אני לא מחכה כמו סינדלה לחצות ,מסתלקת לי בעגמומיות ריקנית, קול ששון וקול שמחה לזוג המתחתן והרבה נחת להורים,

mlaor2

New member
לרחל שלום

דווקא בגלל שלא גנבנו שום דבר ולא חטאנו לאף אחד, דווקא משום כך אני מרגישה שאיני חייבת ללכת לאירוע כלשהו לבד. ובעצם הבעיה היא לא ללכת לבד, אלא העובדה שאיני מכירה אף אחד באירוע חוץ מאשר את בעלי השימחה, וזה כל כך מביך לשבת בשולחן עם זוגות שחלקם מכירים זה את זה . אין לי בעיה ללכת עם חברים ולשבת איתם בשולחן, החברים דואגים לי ומתחשבים בכל דבר שאני מבקשת.

mlaor2

New member
לשוש

תגידי שוש, האם עברת מעודך את הסיוט הזה או שרק דמינת אותו? פשוט מדהים כמה שאת צודקת! וזאת אני אומרת אחרי שהלכתי בלווי בתי, ושם באולם עם המוזיקה המטורפת, הסתכלתי סביב השולחן וראיתי את הזוגות שישבו לידי, שבודאי היו אנשים נחמדים, ובודאי היו נחלצים לעזרתי אם הייתי מבקשת, אך במצב הנתון שהם אינם יודעים מי ומה אני, מה אפשר היה לצפות מהם? יש להניח שהם תהו על קנקני האם אני מלווה על ידי בתי כי בעלי חולה , בחו"ל, או אולי בחתונה אחרת, או שאני סתם גרושה. בלתי אפשרי היה לצפות מהם שישתפו אותי בשיחתם, אגב הם כולם הכירו זה את זה , ולא נימוסי מצדם לשאול למה את לבד? אז מה נישאר כבר לעשות, באמת רק לברוח כמה שיותר מהר. אמנם סיטואציה כזאת היא נדירה ביותר לגבי, אבל חשבתי שאם אתקל שנית במצב דומה, אבוא רק לחופה ואהנה מהמזנון העשיר שבימינו אפשר לשבוע רק ממנו, ואח"כ אבצע נסיגה אלגנטית., ואף אחד לא ירגיש בבואי או בצאתי.

mlaor2

New member
חתונה, ללכת לבד?!

הוזמנתי לחתונה של בן של חברים, איני מכירה אף אחד מהקהל, והתלבטתי רבות האם ללכת או לא. שיתפתי את בעלת השמחה בבעיה שלי, והיא אמרה : אין מצב שלא תבואי, אני מסדרת לך מקום בשולחן עם החברים שלנו. בסופו של דבר בתי הציעה לבוא איתי, ואחרי שעברתי את הערב הזה אני יכולה לומר שאם הייתי הולכת לבד הייתי מרגישה איום ונורא לשבת בשולחן שכולו זוגות שאיני מכירה, ורק אני לבד, אני מניחה שזה היה מביך גם את אותם. מה דעתכם? ספרו לי מה הייתם עושים במקומי או מנסיון שהיה לכם.

mlaor2

New member
בענין החתונה

אני רוצה לשאול האם לגברים זה פחות מביך? מה אתם עושים במצבים דומים?

ארועים

בשמחות זה המקום הקשה לי ביותר!! גם כשאני מכירה את האנשים חסרנו הוא רב, ואני בחלק מהארוע מוחה דימעה או לובשת מסיכה , אולם להגיע לאירוע לבד,בו איני מכירה איש,לעיתים לוקחת את בתי, והיא נערה בת 17 ,מתידדת עם כולם שוברת מחיצות , ובתוך דקות יושבי השולחן חבריה משכבר הימים. אבל,אני חיבת לציין שהיכן ואיני מכירה משתדלת לא ללכת , לא מזמן חברה טובה ערכה ברית לנכדה ,ואני לא הגעתי, הסברתי בתירוץ קלוש,ואת המתנה הבאתי הביתה בפדיון הבן , שבו עזרתי גם בהכנות... מכבדת את כולם ,אבל, משתדלת היכן שקשה לי לא להגיע. שיכבדו אותי,ויבנו את התירוץ הקלוש שאני נותנת..
טלי.

../images/Emo42.gifבוקר טוב../images/Emo96.gif לך מלאור ולכולנו../images/Emo203.gif

מלאור
לא הייתי מגדירה את זה סיוט אבל אני מבינה למה את מתכוונת, וברור שאני מדמיינת,, כתבתי את זה בשורה הראשונה ברשומה מאתמול, ולא,,אף פעם לא הייתי לבד בחתונה וגם לא מתכוונת ללכת לבד, בארבע וחצי השנים האחרונות קיבלתי עשרות הזמנות ורק בשתי חתונות חשובות הייתי(עם אחיותי, ילדיי),לשאר נתתי מתנה כספית ותאמיני לי שהמזמינם היו מרוצים מאד מההסדר , ומנימוס רק אמרו היינו שמחים אם גם היית באה, אני טיפוס שעושה בדרך כלל מה שאני רוצה ובטוחה בדרך זו, מלאור, אני לא חושבת שהאנשים מסביב לשולחן שברו את הראש איפה זוגך, זה רק בראש שלך,ולמה את לבד ? היית עם בתך,אם הייתי במקומך ונניח היו לא רק חושבים אלא גם שואלים איפה בעלך?, הייתי שמחה לתת להם את כתובתו החדשה "בית עולם אי שם בגליל", חתונות היא לא במועדפים אצלי ברשימת הבילויים שלי, כי הרי אני לא משמחת את החתן והכלה (אני לא בגילם),הוריהם מרוצים ממתנת הכסף שלי וזה העיקר,כי אם הם לא יכסו את עלות ההפקה זה לא יזיז להם אם באתי או לא באתי, רק בשמחות

אנימו

New member
חתונה- כבר קרה לי שלא הגעתי והתנצלתי

מראש. מאידך , בחברה מוכרת של ידידם טובים, בין אם הם ביחידים או בזוגות, אני מרגישה בטוב , גם אם שמץ מן העצב מלווה אותי, אבל משתדלת לא לתת לו להשתלט. מה שמנחה אותי זה שהחיים ממשיכים ואף אחד לא אשם בגלל מה שקרה לי ורצוי שאני לא אבודד עצמי מאירועי החיים. משתדלת לא להעמיד עצמי כל הזמן במרכז. יש לאחרים הזכות לשמוח ואם הם רוצים בחברתי, אראה בכך מחמאה.

אנימו צודקת בדבריך

אומנם אני לא מאמינה שהחיים נמשכים ,הם שונים ואנו סוללים דרך חדש לחיים חדשים ואכן אף אחד לא אשם ושמחה שרוצים בחברתי.ולא מתבודדת חיה נושמת ומבלה...

mlaor2

New member
לשוש, את צודקת

אבל אני חשבתי שעלי ללכת דווקא בגלל שזה קשה ובעייתי, ושעלי להתרגל להתגבר גם על זה כחלק מהשיקום שלי אחרי האובדן שחוויתי, לא הייתי מסוגלת להריץ בראש את הסצנות שאת תיארת, כי מטבעי אני אדם שמסתגל ומנסה תמיד לראות את הצד החיובי בכל דבר, אבל אחרי שעברתי זאת, עם הליווי של בתי, נוכחתי שאין סכוי שאעשה זאת לבד. וגם שאת צודקת בענין בעלי השמחה שאמנם היו נחמדים, אבל הרווח שלהם לא שווה בהפסדי.

למעלה