חתונה חרדית

איכשהו יש לי תחושה

שמאכילים אותנו בכל כך הרבה סיפורים על החתונה ושנה ראשונה ובלה בלה.... העיקר שלא יפתחו העיניים או הראש לחשוב על זה שזה פשוט לא נורמלי לשים 2 אנשים זרים בבית אחד כשלשניהם אין בקושי מושג על עצמם אז על בן/ת זוגם? יוצא שמה שחשוב זה איזה שידוך טוב עשו, קיבלת דירה- סימן שאתה בחור טוב (או שהפילו אותך...) משפטים כמו "שמעת? רוחל התארסה עם זלצמן... איזה משפחה חשובה" "קיבלו משפחה עם כסף... נו, טוב, האבא ראש ישיבה..." לפעמים נראה לי שבכלל יש בנות שמתארסות בגלל התכשיטים...

ביגלל התכשיטים...הזכרת לי.

יצאתי עם חברה שמאד היתלבטה אם לסגור עם בחור שעברנו ליד חנות התכשיטים כמו כול בחורה היסתכלנו על התכשיטים ותו`כ היא קיבלה את החלטת חייה להיתחתן איתו.ותגידו שלא מיתחתנים ביגלל תכשיטים...

mister xy

New member
ככה זה, ההורים רוצים נחע'ס מהילדים

ועד שהם לא יעשו להם נכדים והרבה, הם ירגישו שהם עוד לא סיימו את תפקידם. ברגע שההורים החרדיים יפנימו שלחתן ילד בגיל כזה ומבלי הכרות מספקת זה ממש עוול אז יהיה סוף לכל הסיפורים הללו.

מני אה

New member
אני לא מבין - אתם באמת לא יודעים שיש חרדים

אצל הזונות בתחנה הישנה בתל אביב? ויותר ממה שאני הייתי משער. חרדים, עובדים זרים וערבים.

חתונה חרדית - חילונית - רפורמית. ההבדלים

מה ההבדל בין חתונה חרדית, חילונית ורפורמית? חתונה חרדית אחת מהמחותנות (לפחות) בהריון. חתונה חילונית, הכלה בהריון חתונה רפורמית, הרב בהריון..............

חייבים לאזן

אני לא חושב שבאחוזים אצל חילונים יש חיי זוגיות יותר מאושרים, בכל זאת הרי לרוב האהבה מתפוגגת אחרי כמה שנים וזה עוד במקרה הטוב וכמובן יש הרבה יותר הזדמנויות לאכול מהצד (ואני לא נכנס באמת לויכוח איפה באמת יש יותר בגידות אבל אני חושב שכולם יודו שהזדמנויות יש יותר בצד החילוני). כל זה עדיין לא מצדיק כניסה בכוונה תחילה לחיים עם בן זוג לא מוכר.

קתרזיס

New member
לא יודעת לגבי האחוזים

אבל החילונים לפחות עושים את הטעויות שלהם בכוחות עצמם. הן לא נכפות עליהם על ידי הסביבה... (הרשות נתונה...)

כל הדרך של ההתנערות הדפוקה הזאת

אני לא רואה שום סיבה חוץ מ... תיתמודד עם החיים ותיטקמט לנו מהעניים זה נשמע הזוי! זה נשמע קצת רדוד אפילו כל הסיטואציה וההורים לא בהכרח הם אשמים ככה חונכו וימשיכו לחנך את אותם בחורי ישיבות שחוץ מלעשות ביד ולבהות בישבן של אחרים מתבטלים ומחפשים לעשות קומבינות על חשבון המדינה, זוהי דרך מתועבת ומי שסובל זה הזוג לא הורים! אני שהתחתנתי לא הרגשתי ולו בימעט קליק כמו שאומרים , ועד עכשיו אני תקוע ביגלל שיש לי ילדים שפשוט הם אהבת חיי, אז ביגלל שאישתי שכנזיה וההורים שלה טחונים בכסף אז זה הכל? סתם אני יזרוק סיטואציה! אחי הקטן נשוי למישהי אלוהים שישמור איזה סירחון הוא קנה טלפון עם אינטרנט עאלק החרימה לו אותו. היא לא מסכימה לו לגלוש באינטרנט בבית כשהיא לא נמצאת, היא מגבילה אותו בכל דבר אפשרי, ולפעמים כשהוא בא אלי שבת הוא סובל היא מכתיבה לו כל דבר , וזה השידוך ואוי ואבוי אם הוא יעיר לה ,היא מותר לה לעשות הכל ביגלל מה? אני לדוגמא שטחתי את כל ההיסטוריה המדוברת של החיים שלנו וכמה זה בולשיט הדת בעניי והגענו להבנה בדברים מסוימים, אני חושב שאם איי פעם אני אתגרש אני לא אתחתן שוב סעמק כל הדתיים

ואוו, כואב לי על המרמור...

קראתי על הכאב מבין שורותיך... אך אני חושבת שזה לא קשור למגזר, יש לי גיסה ה`ישמור איזה בהמה, והיא חילונית לגמרי. זה נטו אופי של בנאדם כמובן, ברור שזה יראה לך שהחרדים הם זבל, כי אתה גולש בפורום שבו כולם כאלה.. מאחלת לך את כל הטוב שבעולם, ולכולם כאן

לפני 100 שנה כל העולם חי ככה אף אחד לא התלונן

גם היום יש אלפי זוגות חילונים שכל ההתאמה בניהם היא על סמך היותם סלבס או בעל עשיר,אשה עשירה בקיצור החרדים לא היחידים שמתחתנים בלי התאמה

יוליקה

Member
מנהל
אחת הבעיות בנישואין אצל חרדים

זו התקופה הקצרה שבין ההכרות הארוסין לנישואין. לא נותנים לבני הזוג להכיר אחד את השני גם אם זה בשידוך לפני הנישואין - הם צריכים להיפגש מספר רב של פעמים ואולי אז ידעו קצת יותר אחד על השני.... במשפחה שלנו יש מספיק חרדים כדי שאדע עד כמה זה נכון.

SOFTIS

New member
לא מסכימה

גם אם תפגשי המון פעמים לפני ותהיו ביחד כל תקופת הארוסין ,לא תכירי עד שתהיי אשתו לשבועיים!להיות חבר,זה נחמד,להיות בעל,זה מחיב ומוציא את כולך.לפעמים אני תוהה אם הבריאות,האושר,האהבה והסיפוק אכן מתממשים בציבור שחי לפי צו מצפונו,כלומר חילונים.מה לומר כשהמציאות חזקה יותר ומוכיחה שלא?

mister xy

New member
מי שעושה את זה מבחירה חופשית שיערב לו/ה.

אבל זה לא מצדיק שההורים שתפקידם לדאוג לעתיד ילדיהם ילחצו עליהם להיכנס למחויבות בצורה כזו.

לקי לי

New member
לכו להצגה "כתם לידה" בהבימה שם מסופר

על כל ההסתרות שיש בחתונה חרדים. מומלצת מאוד ההצגה, אני הייתי בהלם.

למעלה