חתונה ופיקדון....דחוף!

אתיופית

New member
חתונה ופיקדון....דחוף!

שלום רב, נשאר לי עוד שנתיים לקבלת הפיקדון. אבל מכיוון ואני מתכנננת חתונה ברצוני למשוך את הכסף של הפיקדון הצבאי כמה שיותר מהר. קראתי באתרים ובו כתוב שניתן לקבל את הכסף אחרי חתונה עם שינוי רווקה לנשואה, אבל בעצם בקרטריונים של הצבא כתוב במפורש ובאופן ישיר שניתן לממש את הכסף - לצורך חתונה. לפי הבנתי, אם רוצים לממש לחתונה כפי שכתוב בהסבר שלהם צריך שהכסף יהיה זמין באמת לצורך החתונה ולא אחריה. אשמח להבהרות וכיוונים איך אפשר למשוך את הכסף והאם אישור על פתיחת תיק ברבנות מספיקה ומהווה תחליף למה שהם דורשים... תודה

ניתן לקבל את הכסף רק לאחר החתונה...

וניתן לראות את ההגיון בכך, כיוון שאם הם יתנו לך את הכסף לפני הם אינם יכולים להיות בטוחים שהשימוש בו יעשה לצורך החתונה ובאמת תתחתני... אישור מהרבנות זה יפה כדי להגיד שאת עומדת להתחתן, אבל זה לא מעיד על כי בהכרח את עומדת להתחתן(כי גם אחרי אישור אפשר לבטל חתונה) ולכן כנראה שזה לא יתקבל, כי אחרת כולם היו יכולים להביא אישור מהרבנות, לקבל את הכסף ואחר כך למי אכפת מהרבנות ולחיות חיי רווקות... הבנת פחות או יותר?

אתיופית

New member
הבנתי, אני גם חשבתי בדיוק ככה

אבל מי יהיה טיפש מספיק לזרוק 600 ש"ח על תיק לרבנות?! ואם זה לא מספיק יש אישורים על סגירת חוזה עם בעלי אולם ועוד ועוד שיוכח שחתונה כן תתקיים... בכל אופן תודה!

EmGee

New member
זה לא לזרוק

נניח ולשני האנשים יש יחד 30,000 שקל בפקדון. על 5 שנים שהכסף הזה יושב ולא עושה ריבית הם מפסידים הרבה יותר מ600 שקל

smady by

New member
אבל כשאתה מושל פיקדון זה לא

הולך אליך, לפי מה שאני הבנתי לפחות - הצ'ק, או ההעברה הבנקאית הולכים ישירות למוסד שאליו אפשר להעביר את הכסף (פסיכומטרי, אניברסיטה וכו') זה לא תקף במקרה הזה גם?

למעלה