חתונה בסין מסמכים.

alonnati

New member
חתונה בסין מסמכים.

עזרה פליז.
חתונה אזרחית בסין צריך העדר רישום פלילי או תעודת יושר?
הלכתי למשטרה ואמרו לי שאת התעודת יושר שולחים ישירות לשגרירות סין בישראל, והם ישלחו לי את זה. שזה משהו שאני לא מבין.
חשבתי שאת התעודת מהמשטרה אני מקבל ביד?!
עוד דבר, תקנו אותי אם התהליך שאני אומר לא נכון.
מסמכים שאני צריך לאסוף, זה תעודת לידה,תמצית רישום ממשרד הפנים להראות שאני רווק,ואת התעודה שאני לא בטוח בה מהמשטרה.
לאחר מכן לקחת את כל התעודות ולתרגם אותם לאנגלית עם חותמת נוטריון .(במידה ואחת מהתעודות באנגלית כבר צריך לתרגם ולחתום??)
לאחר מכן שולח את כל התעודות למשרד החוץ בירושלים כדי לאמת אותם, הם חותמים ושולחים בחזרה.
לאחר מכן שולח לשגרירות סין בישראל הם חותמים ושולחים בחזרה ונגמר התהליך. (סין לא רשומה באמנת האג לכן אין אפוסטיל)
בבקשה תקנו אותי אם זה לא נכון?

meninblack4

New member
אז ככה

כשביררתי לגבי נישואין בתאילנד היה רשום שצריך אישור על העדר עבר פלילי ובמשטרה אמרו שזה לוקח עד 30 יום והם מעבירים את זה לשגרירות. אישתי ביררה במשרד הנישואין ואמרו לה שלא צריך לכן אני מציע שתברר עם זוגתך מה צריך בדיוק כדי להתחתן ואם צריך אז מה שהמשטרה אמרה לך זה נכון.
אתה צריך גם להחתים את משרד המשפטים ואז את משרד החוץ ואז את שגרירות סין. אם יש לך זמן אני מציע שתיקח יום חופש ותעשה את זה בעצמך מאשר לשלוח ולחכות שילחו לך את זה.

alonnati

New member
תודה.

עוד משהו שלא ברור לי.
במשטרה אמרו לי שאני לא מקבל את המסמך המשטרתי והוא מגיע ישירות לשגרירות . השאלה היא, איך אני יודע שהוא הגיע לשם, ולמה המסמך מגיע לשם אם בסופו של דבר צריך לקחת אותו ולאמת אותו במשרד החוץ והמשפטים??
דרך אגב אתה בטוח שגם משרד המשפטים? כי באתר של אימות מסמכים ציבוריים רשום רק לשלוח להם ולקבל חותמת ?

meninblack4

New member
תשובה

איך אתה יודע שהמסמך מגיע לשגרירות? אתה פשוט לא, אחרי חודש בערך תתקשר לשגרירות ותשאל אם המהמסך הגיע.
משרד המשפטים מאמת את החותמת של הנוטריון אז לכן הם גם רוצים חתימה. אם תגיע למשרד החוץ בלי חותמת של משרד ההמשפטים אז לא יקבלו את המסמך הזה.

אנחנו חיים במדינה בירוקרטית שצריכה למצוא תעסוקה לאלפי העובדים שרובם לא עושה כלום. האם משרד החוץ לא יכול לאמת גם את החותמת של הנוטריון במקום לטרטר אותך למשרד הפנים? יכול גם יכול.
לגבי המסמך המשטרתי - אני רק יכול להניח שברגע שהמסמך אמור לעבור לחו"ל אז דורשים מהמשטרה גם בדיקה באינטרפול ובעוד סוכניות כאלה ואחרות ולכן זה לוקח זמן.

באיזו פרובינציה?

יש משרדי רישום מאד מתירנים, אני נפלתי על אחד כזה שלא הפריע לו שכל המסמכים שלי לא התאימו אחד לשני ושדילגתי על שלבים בתהליך..
מצד שני אני יודע על אנשים שביצעו את הרישום במקומות אחרים בסין וקיבלו בקשות לכל מיני מסמכים אחרים הזויים.

אם זה קרוב אליכם הייתי מגיע למשרד הרישום קודם לכן, מראה להם את המסמכים שיש לי ומתייעץ. במקרה שלנו הם היו מאד נחמדים ומועילים.

alonnati

New member
Xian Shaan xi

באמת כל מקום זה שונה, אנחנו מנסים לברר מרחוק מה בדיוק צריך.
אצלך מה בדיוק לקחת? ועשית את זה כשהיית בארץ? אם כן, מה בדיוק התהליך של אימות המסמך?

עשיתי הכל מסין

נדמה לי שהזמנתי מהארץ רק תמצית רישום, תרגום נוטריוני בסין ואישור של השגרירות.
זו לא הדרך הרשמית והמקובלת, אבל זה עבד..

alonnati

New member
שאלה נוספת

לגבי המסמכים שהבאת, האם תרגמת אותם לסינית? הם יקבלו מסמכים באנגלית ?

למעלה