חתונה בזול - טייק 2

Choopki

New member
חתונה בזול - טייק 2

היי, לפני מספר חודשים פתחתי כאן שרשור בנוגע לתכנון חתונה בתקציב נמוך... להלן עדכון מצב

הצלחנו להביא את עצמנו להבנה שאם רוצים אולם/גן לכ-200 איש (לא החלטה טריוויאלית, אבל בסדר) , 200 שקל למנה זה מחיר המטרה שלנו (כולל הכל - דיג'יי [שגם ככה ינגן רק את הפלייליסט המוכתב שלנו], תאורה מלצרים כו) פלוס 10 אלף לצלמים, אלכוהול נוסף וזוטות אחרות. 50 אלף.

בכל מקרה, 200 שקל זה דיי נמוך. לכן רצינו לשחק עם התאריך - ספירת העומר (השבוע שאחרי פסח, שמותר לפי חלק ממסורות האשכנזים להינשא) / פברואר-מרץ.

• לניסיונכם, בכמה בחירת תאריך שכזה יכולה להוריד מחיר מנה "קיים" ב20 שקל? ב50?
  • מה יוצא יותר זול - חורף או עומר?
  • גם אחרי ששומעים מחיר ראשון (בטלפון או במייל) כמה עוד אפשר לרוב להתמקח? ולא במובן של "על אותו כסף תביאו עוד משהו" אלא דווקא במובן של "ואם נוותר על עיצוב שולחנות - כמה זה יוריד?" 10? 20 למנה?
  • מה הפאקטור של "סגירה חודש מראש" על המחיר? מוריד עוד 20? 50 למנה? באותו הקשר, האם העומר הופך להיות פופולארי ככה שאי אפשך לסמוך על כך שיהיה פנוי?
תודה מראש

ronitvas

New member
לא מכירה משהו כל כך זול.... הלוואי שהיה

כזה שכולל הכל במחיר.
מספר המלצות שאולי יכולות לעזור:
מציאת תאריך שאינו כל כך מבוקש. אם אתם הולכים למקום מסויים, פשוט לשאול, מה יהיה יותר זוך - חורף/עומר/ברגע האחרון וכדומה.
התרחקות מאיזור המרכז והשרון - שהם יקרים יותר.
בחירת יום פחות "סקסי" - ימי ראשון או שני פחות מבוקשים.
גם בתוך חודשי החורף יש חודשים/ימים פחות אטרקטיביים....
לרוב אפשר לקבל צ'ופרים, קשה יותר להוריד את המחיר... אבל זה לא אומר שלוותר ולא לנסות. לנהל משא ומתן...
לקחת בחשבון שאולי אי אפשר להתחתן בתקופת העומר, אבל בהחלט אפשר לקיים אירועים אחרים.... כך שלמצוא "חור" ביומן, נראה לי הגיוני יותר לניהול יעיל של משא ומתן.
אישית, הייתי בודקת גם אולמות שמתאימים יותר למגזר הדתי. הם לא בהכרח פחות טובים והם זולים יותר.
בתי מלון יכולים להיות זולים יותר, לפעמים.
הייתי בודקת את ה- MESSI - יש לו יופי של מחירים וזה אחלה מקום, לדעתי. המיקום מעט בעייתי ויש לו חלוקה מבנית שלא מתאימה לכל אחד, אבל חוץ מזה אין לו חסרונות, כשמדובר בחתונה קטנה...

נראה לי שזה בגדול... אם יש עוד שאלות, אשמח

הערה קטנה

אם אתם ממילא מרכיבים פלייליסט לבד, אתם בטוחים שצריך די ג'יי?
כשאנחנו ביררנו את הנקודה הזאת מול אולמות, לא הייתה להם בעיה שאחד מעובדי האולם פשוט יפעיל את הרשימה שנביא (או שנחבר לפטופ למע' ההגברה ונפעיל בעצמנו). אולי אפשר גם למנות בן משפחה שיעשה את זה (ויעביר שירים שהקהל מתעצבן מהם).
ניסיתם את "שירת הים" בנתניה? אם אני זוכרת נכון, המחיר שם התקרב למטרה שלכם, ואם אתם מהמתמקחים(בניגוד אלינו...), אולי תצליחו להוציא מהם את המחיר הרצוי.

לאני2306

New member
מוזיקה DIY

כתבתי בקרדיטים שלי שבגלל אופי הארוע הפחות רשמי, בין היתר החלטנו גם שלא בא לנו על די.ג'י. הכנו פלייליסט של כ-4 שעות שערכתי בתכנה שנקראת camtasia. אפשר להוריד גרסא ניסיונית לחודש ללא תשלום. התכנה מאוד ידידותית, אבל זה לקח לי איזה יומיים נטו כדי להרים את הפרויקט הזה. אח"כ העברנו את הקובץ ללפ-טופ וחיברנו למערכת ההגברה של המקום. היה מעולה.
* אם בוחרים להכניס שירים של יוצרים ישראלים, צריך לשלם לאקו"ם. בשביל ההוגנות..

Choopki

New member
תודה לעונים. מספר הבהרות ושאלות המשך

א- מבחינת תקציב אולי לא הייתי ברור - הכוונה היא 200 שקל לאוכל, תאורה הגברה, מלצרים ואולי דיג'יי הבית אם יש. זה מסתכם לכדי 40 אלף על 200 מוזמנים. עוד 10 אלף על הוצאות נוספות, בהן הגדולה היא הצלמים (5 אלף?), אבל לא רק. מהצד השני שמלה כבר יש והיא חינם
איפור ושיעור נעשה בבית, מנצנצים נקנה באליבאבא וכו'...
ב- אנחנו מתכננים על אולם קטן בכיוון הרי ירושלים. גם ראינו שזול שם יותר ביחס למרכז וגם מאוד יפה. בונוס - כל מי שלא באמת קרוב לא יגיע. סינון טבעי לכל מוזמני ה"לא נעים" של ההורים.
ג- אנחנו לא רוצים שחבר יפעיל את המוזיקה. ראינו את זה קורה בחתונה, המוזיקה הייתה אחלה ממש אבל החבר בכלל לא חגג... אולי לבקש מחבר רחוק יחסית שעובד בתחום (ולא היה מוזמן אחרת) תמורת מחיר סימלי? נבדוק את camtasia..
ד- עדיין אנשים לא מדברים פה במספרים
מהניסיון שלכם - בכמה עשרות שקלים משפיע כל פאקטור על המחיר ה"ראשון"? התאריך? המיקוח? במידה ונעשה את זה ביום ראשון? מספרים...

לא יודעת לתת מספרים

בכל אולם זה אחרת.
יש כאלה שיש להם תוספת מחיר ליום ה', ויש כאלה שלא. עד שלא תנסה ולא תתמקח - לא תדע.
אגב, הצלמים שלנו עלו פחות מ-5K, אבל אני לא מרוצה מהם, אז לא אמליץ.
שאפו על השמלה חינם

לדעתי הפקטור של סגירת תאריך חודש מראש ואפילו פחות מזה תהיה ה

לדעתי הפקטור של סגירת תאריך חודש מראש ואפילו פחות מזה תהיה הכי משמעותית.

לגבי העומר, אני מאמין שתמצאו ימים פנויים בעומר, סה"כ זאת תקופה לא קצרה.

מבין את החששות שלכם אבל אם אתם רוצים מחירים נמוכים אז זה המחיר שאתם צריכים לשלם והוא חוסר וודאות וסגירת אולם וספקים

ברגע האחרון. לא מתאים לבעלי לב חלש :)

afrikana

New member
גם אני חושבת שהכי כדאי לכם לסגור חודש מראש

לא יודעת כמה העומר מוריד היום, אם בכלל. חברה שלי סגרה למשל על חתונה ב"בין המצרים" שכביכול אמורה להיות הרבה יותר זולה- ולא באמת יצא לה זול.
&nbsp
אני כן יודעת בוודאות שלסגור חתונה חודש מראש יכול להשיג מחירים מטורפים, וזה כנראה הדבר היחידי שבאמת ישיג לכם את המחיר שאתם מחפשים.
&nbsp
לפני כשנה וחצי חברים שלנו קיבלו הצעה מ"גן הוורדים" על חתונה תוך חודש וקצת ב-140 למנה.
&nbsp
שימו לב שהשיטה היא קודם לקבל את הצעת המחיר הרגילה ורק אז לשאול "ואם נסגור לכם חור לעוד חודש?" ולקבל על זה הצעה.

למעלה