חתונה בארהב

miami4

New member
חתונה בארהב

שלום רב, אני תושבת ואזרחית הארץ, כרגע אני נמצאת בארהב(הגעתי לארהב בסוף דצמבר), הויזת שהייה שלי תקפה עד חודש יוני. לקראת חודש אוקטובר אני מתכננת לחזור לארץ ולהתחתן עם חבר שלי שהוא אזרח ארהב(יש לו דרכון אמריקאי). ביררתי לגבי הארכת הויזה, אמרו לי שהיום לא פשוט להאריך את הויזה ושלא מאשרים לכל אחד אלא אם יש סיבה ממש מוצדקת. אני חשבתי על להאריך את הויזה עד אוקטובר ובאוקטובר להגיע לארץ עם החבר והתחתן ולחזור לארהב בלי בעיה. מכיוון שלהאריך את הויזה זה סיכון הציעו לנו להתחתן בארהב חתונה אזרחית להגיש את הניירת ותוך שלושה חודשים בערך אני אקבל גרין קארד זמני וכך אוכל לצאת ולהיכנס בלי בעיה. השאלה שלי היא האם באמת תהיה לי בעיה להאריך את הויזה אם אכן אין לי סיבה מוצדקת. והאם עליי להתחתן בארהב ולהגיש טפסים למרות שאם אני חוזרת לארץ אני מתחתנת חתונה דתית וכך אני כבר אהיה נשואה כשאחזור לארהב? תודה רבה

emmanuelee

New member
קחי בחשבון שתצטרכי להכין את הניירת האמריקאית

בכל מקרה כך שחתונה לא מקנה לך כניסה באופן אוטומטי.

John the Savage

New member
הפיתרון הפשוט והנוח ביותר במקרה שלך

יהיה באמת חתונה אזרחית בארה"ב, וחתונה דתית בישראל מאוחר יותר. הארכת אשרת השהיה אפשרית, אבל רצוי לעשות את זה בסיוע עו"ד שמתמחה בהגירה בכדי להיות בטוחים שהנימוקים שנכתבים בבקשה יהיו כאלו המקובלים על-ידי רשויות ההגירה. כל עוד את ממתינה לתשובה לגבי בקשת ההארכה, את יכולה להישאר בארה"ב גם לאחר שפקע תוקף אשרת השהיה - אבל, יש כאן סיכון. אם שוללים את בקשת ההארכה שלך, את חייבת לעזוב את ארה"ב במיידית, ללא כל תקופת חסד, אחרת כל יום שאת שוהה בארה"ב לאחר מכן תחשב לשהיית יתר. אבל חוץ מזה, יש גם בעיה נוספת שלא לקחת בחשבון: אם תחכי עד שתתחתני עם בן זוגך בארץ, זה לא יזכה אותך בגרין קארד באופן מיידי. תצטרכו לשלוח טפסים לרשויות ההגירה, ומדובר בתהליך שיכול לקחת חצי שנה ואולי אף יותר, ובפרק הזמן הזה עשויה להיות לך בעיה להיכנס שוב לארה"ב עד שהבקשה תאושר. אם תתחתנו עכשיו בארה"ב בחתונה אזרחית, תוכלו להגיש את הטפסים עכשיו, ויש מספיק זמן בכדי שתוכלי לקבל גרין קארד עד אוקטובר. זה כמובן לא ימנע ממך להתחתן בטקס דתי בארץ לאחר שאתם כבר נשואים אזרחית בארה"ב. קחי רק בחשבון שמהרגע שמגישים את הטפסים יש תקופה של כ-3 חודשים בהם לא תוכלי לצאת מארה"ב, כי אחרת התהליך יתבטל. את הגרין קארד עצמו לוקח יותר מ-3 חודשים לקבל (בסביבות 4-5 חודשים, לפי מה שראיתי), אבל אם תגישו את הטפסים המתאימים מראש, תוכלי לקבל תוך עד שלושה חודשים טופס בשם advanced parole שיאפשר לך להיכנס ולצאת מארה"ב גם לפני שקיבלת את הגרין קארד, ותוכלי לקבל גם אישור עבודה.

miami4

New member
המשך חתונה

קודם כל תודה רבה על המענה זה היה מהיר...זוהי פעם ראשונה שלי באתר זה :) העורכת דין אמרה שאם אתחתן ביוני ואגיש את הניירת אכן עד אוקטובר אקבל גרין קארד זמני. האם חתונה אזרחית הכרחית בכל מצב גם אם היו מאשרים לי את הארכת הויזה והייתי חוזרת לארץ ומתחתנת חתונה דתית?

John the Savage

New member
אם לא איכפת לך לחכות כחצי שנה

מהרגע שהתחתנת בארץ ועד שתקבלי את הגרין קארד, זה לא הכרחי. אם את רוצה לנסוע עם בן זוגך אחרי החתונה בחזרה לארה"ב, ולא לחכות בארץ חודשים רבים עד שיאושרו הניירות, בהחלט הייתי ממליץ על חתונה אזרחית קודם.

למעלה