חתונה אזרחית

לוסיג

New member
אחותי קיבלה הצעה!!

במזל טוב החבר של אחותי הציעה לה נישואין.... רק אבא שלו הוא יהודי ובשל כך הם יתחתנו חתונה אזרחית... רציתי לדעת לגבי בולגריה האם יש כאן זוגות שיתחתנו שמה? ואם לא חוץ מקפריסין איפה עוד אפשר? (באירופה) חוץ מזה אח"כ הם יחגגו פה...וחתונה רפורמית מתקבלת פה גם אם אחד מהם לא יהודי???????

marousia

New member
לפי דעתי אי אפשר יותר בבולגריה

אבל אפשר בפראג כמונו.... מומלץ בחום היום כבר כתבתי את זה - אמנם בארה"ב בן הזוג של אחותך היה נחשב ליהודי אצל הרפורמיים בארץ הוא חייב לעבור גיור כדי להתחתן דרכם אם כי מכיוון שלא מדובר בגוף ממשלתי, אני מאמינה שאפשר למצוא רב פרומי שיסכים לעשות את זה אני בכל אופן נתקלתי בזה ואפילו יותר מפעם אחת

איריסג

New member
מאשה, אני חושבת שאת טועה

עד כמה שידוע לי - מבחינת התנועה הרפורמית - מי שאביו יהודי נחשב ליהודי - ולכן הם יסכימו להשיא אותו. ובכל מקרה - אם הבחור יבחר לעבור גיור - הגיור הרפורמי הוא משמעותית יותר קצר וידידותי למשתמש מאשר הגיור האורתודוקסי. בכל מקרה - מזל טוב!

marousia

New member
אני בטוחה ב-100% לגבי זה

התחתנו עם רב רפורמי, זוכרת?

לוסיג

New member
תודה תודה...

אני יבדוק על בולגריה בכל מקרה שיהיה בטוח... אותו דבר אחותי תבדוק לגבי הרב הרפורמי ואם התשובה תהיה שלילית אז חבל! מה הם עשו בזה?!

בלונד23

New member
זה לא נכון...

מי שאביו יהודי ואמו לא, הוא נוצרי גם בעיני הרפורמים.

נינה333

New member
מזל טוב!!!

כבר ענו לך שאפשר גם בפראג, ואפשר גם לא באירופה - ארה"ב, למשל... לגבי חתונה רפורמית - אני לא בטוחה שזה אפשרי, אבל אם גם ככה הטקס שבארץ יהיה טקס שלא קביל על ידי המדינה, אז למה לא לעשות טקס חילוני? רוב המחתנים החילוניים יכולים לערוך טקס מסורתי, לפי כל הכללים. והם יותר גמישים לשינויים, ככה שאפשר גם כמובן לשנות את הטקס ולהפוך אותו ליותר אישי. אבל כמובן שזה לא חובה. אותנו חיתן קובי וינר מ"הויה" ואני יודעת ששם כולם יכולים גם לערוך את הטקס המסורתי.

מזל טוב לאחותך, לגבי עורך טקס

חכמים ממני אמרו לך בנושא הרפורמים, אני רק יכולה להוסיף לגבי עורך טקס שמלבד מה שנינה כתבה יש גם את מכון "טכסים", שם כמה וכמה עורכים שאיתם אפשר לבנות טכס לפי מה שתמתאים לכם - יהודי/מסורתי/שוויוני/חילוני/מקורי וכו'. העורך שלנו היה גיא אורן. עצם זה שבנינו את טקס בעצמינו תרם משהו לנו ולקשר שלנו ובגלל שהטקס היה לא שגרתי אנשים באמת הקשיבו והתעניינו. אבל בטח אפשר גם להיצמד למקור. בהצלחה!

לוסיג

New member
אין גם בעייה עם טקס חילוני

כמו שאמרתן....העיקר שיהיה טקס מין "רשמיות ומסורת" שמאוד חשובה להם....ולא יכולים לממש בגלל פרט אחד קטנטן..... אז איך הם יוצרים קשר עם המקומות הללו?????

מכון טקסים

תכנסי לאתר שלהם, את יכולה לראות שם רשימה של עורכים. או שהם יתקשרו לאחד מהם אם הם נסגרים עליו מהתיאור או שיכולים להיפגש עם כמה ולראות למי מתחברים יותר. יש באתר טלפונים וכתובות אימייל. www.tkasim.org.il

איריסג

New member
אנחנו התחתנו בטקס פרטי - חילוני

ניהלה אותו עורכת הדין ויקטוריה גלפנד מארגון "משפחה חדשה". זה טקס שאנחנו יצרנו יחד אית ה- ושילבנו בו אלמנטים שמהיהדות - עם פרשנות שלנו. בין השאר חתמנו בטקס על כתובה - כתב הזוגיות שלנו, ודרור שבר כוס - אבל במקום להגיד שזה לזכר חורבן ירושלים - היא אמרה שזה לניפוץ המחסומים ביננו. חשבנו בין השאר גם לשלב 7 ברכות של חברים, אבל מכל מיני סיבות ויתרנו על זה (בעיקר בגלל שזה היה מאריך לנו מאד את הטקס והיינו צריכים טקס יחסית קצר)

draiad

New member
גם אנחנו התחתנו עם הויה

לקחנו את דורון קינר שערך לנו טקס מקסים, משעשע ומרגש! בנינו את הטקס ביחד איתו והוא ריתק את הקהל מהסיבה הפשוטה שהוא היה מקורי ומאוד אישי. ממליצה בחום על דורון.

adik06

New member
תודה על ההמלצה

אנחנו בחרנו את דורון לטקס שלנו שיתקיים בקרוב, אז אני שמחה לשמוע.

למעלה