חתונה אזרחית באירופה (ספרד)

itay zac

New member
חתונה אזרחית באירופה (ספרד)

אני ובת זוגתי רוצים להתחתן בטקס אזרחי בלי רב או קשר לדת.
הבנתי שאם מתחתנים בחו"ל המדינה מכירה בכך, ורציתי לדעת מה הפרוצדורה.
בקרוב אנחנו נטוס לספרד ורציתי לדעת אם אתם יכולים לעזור לי בתהליך ואם זה אפשרי. תודה

בכל מדינה הנהלים קצת שונים

קודם כול שיהיה במזל טוב.

כדאי לך לברר בשגרירות מה המסמכים הדרושים, כמה זמן זה לוקח ומה עוד צריך לדעת.
לפעמים צריך להיות המון זמן במדינה, לפעמים צריך שאחד מבני הזוג יהיה ספרדי, לפעמים יש כל מיני מסמכים בלתי אפשריים כמו נולה-אוסטה (במדינות שדורשות את המסמך יש דרך לעקוף את זה, אם אתם נרשמים לנישואין בשגרירות כאן ורק מבצעים את הטקס שם).
מה שאתה בטוח צריך זה תעודה שמעידה שאתה רווק - חלק מהמדינות דורשות אישור רבנות, חלק מסתפקות בתמצית רישום ממשרד הפנים, ותעודת לידה - שתיהן עם חותמת אפוסטיל ממשרד החוץ בירושלים.
אחרי שאתה מברר, כתוב לנו מה גילית, כדי שנוכל להוסיף את זה למאמר על נישואין בחו"ל שאמור לעלות למאמרים ממש או טו טו.

ואם אתם מגלים שזה מסובך מדיי, מהמחקר המקיף שעשיתי עולה שהכי קל קפריסין ודנמרק.

בהצלחה!

prizman

New member
עכשיו סיקרנת אותי.

אילו מדינות דורשות אישור רבנות?
לאנ מכיר הרבה מדינות שמכירות בסמכות הרבנות בישראל.

מדינת הלכה:הרבנות היא הסמכות לקביעת מעמד אישי

אני כבר לא זוכרת את המדינות (עשיתי את התחקיר מזמן), אבל מכיוון שאנחנו חיים במדינת הלכה והרבנות היא ה-סמכות, יש מדינות שדורשות מישראלים תעודת רווקות של הרבנות (במהלך התחקיר נתקלתי גם בכאלה שאמרו שדורשים אישור רבנות מקומית על אישור הרבנות הישראלית).

דנמרק, שבה אני אתחתן אם הכול יילך כמו שצריך, וקפריסין, שבה התחתן האקס שלי, דורשות רק תמצית רישום ממשרד הפנים.
שזה מזל, כי אני לא בטוחה שהיינו מקבלים אישור מהרבנות.

prizman

New member
לגבי ישראל את לא צריכה לספר לי,

אני מכיר את הבעיה.
אבל אם זוג נישא בקפריסין ויש לו אישור נישואים מישראל מבקשים ממנו אישור של הרבנות בדנמרק?
נשמע לי קצת מוזר.
נישואים בקפריסין תקפים גם בישראל. שווה לעשות את התחקיר שוב. אני לא ממש מתמצא בנושא אבל
נראה לי שאת טועה.

לא לא לא, מהתחלה.

ברור שנישואין בקפריסין (או בכל חו"ל אחר) תקפים גם בישראל.

כשישראלי מתחתן בחו"ל, המדינה שבה הוא מתחתן דורשת אישור כשירות לנישואין.
זהו אחד המסמכים שצריך להציג כדי שהמדינה הזרה תסכים לחתן אותך.

מכיוון שבמדינת ההלכה הרבנות היא הגוף שמוציא תעודות רווקות, בחלק מהמדינות (אולי אפילו ברובן), הדרישה היא שאישור הכשירות לנישואין של אזרח ישראל יהיה תעודת רווקות מהרבנות.
אני כבר לא זוכרת באילו מדינות זה היה, אולי גרמניה, דורשים אימות של הרבנות המקומית (כלומר הגרמנית) לתעודת הרווקות של הרבנות הישראלית.

במדינות אחרות (כמו דנמרק וקפריסין) מסתפקים בתמצית רישום של משרד הפנים, שבו כתוב בסעיף המצב המשפחתי "רווק/גרוש/אלמן".
אני לא רוצה לספר להם את זה, אבל תמצית רישום ממשרד הפנים זה לא אישור כשירות לנישואין בארץ. וגם - אם תסתכל באותיות הקטנות של תעודת הזהות, כתוב שם שסעיף הלאום והמצב האישי לא משמשים אפילו הוכחה לכאורה לנכונותם. כלומר גם משרד הפנים מכיר ב"נחיתותו" מול הרבנות בנושא זה.

האמת, לא כל כך הבנתי איך הבנת מהתשובה שלי שמי שנישא בקפריסין מבקשים ממנו אישור של הרבנות בדנמרק. נתתי את הדוגמאות האלה כי פרק ב' של האקס שלי עבר בעירייה בקפריסין, ושלי יעבור בדנמרק, ובאף אחת מהמדינות האלה *לא* דורשים אישור רבנות.

וואאו

נישמע שאת ממש מומחית בתחום אישורי הרבנות. בכלל לא דמיינתי לעצמי שדורשים דבר כזה...
תזכירו לי להתחתן רק בדנמרק או קפריסין...

כי כתבתי מסמך על נישואין בחו"ל

בפרק ג, כש-ק' ואני חיפשנו איפה הכי נוח להתחתן, עשיתי מחקר קטן על נישואין בחו"ל וכתבתי מסמך נאה שאמור לעלות כל רגע למאמרים הנבחרים בפורום (בלו, מה קורה עם זה?)
בפרק א' התמחיתי בלא-להגיע-לרבנות-בשום-פנים-ואופן, ולכן אך טבעי שבפרק ג' אבדוק איפה דורשים אישור רבנות, כדי לא להתחתן שם :)

prizman

New member
מצחיק להגיד את זה

אבל אני ותעודת הזהות שלי לא נפגשנו כבר די הרבה שנים כך שאין לי מושג
מה כתוב שם. אבל די סביר שבדיוק מהסיבה הזו מה שכתוב שם לא מהווה
הוכחה לכלום חוץ ממס' הת.ז.

בישראל אכן צריך אישור רווקות מהרבנות שזה דבר מצחיק בפני עצמו כי אם
אתחתן בבורמה אף אחד חוץ ממני ומאשתי לא ידע על זה, אולי עוד איזה פקיד
בורמזי, ברוב עולם לדעתי אבל זה רק ניחוש אישור משה"פ יספיק.

לא התחתנתי במספיק מדינות כדי לוודא את זה

randyloo

New member
בגרמניה דורשים

מישראלים אישור מהרבנות וגם אישור מהרבנות המקומית. זאת משום שהם מכירים בכך שבישראל סמכות הנישואין נמצאת בידי הגופים הדתיים ולא האזרחיים והם לא רוצים לפגוע בכך. אחרי שיש את האישורים ממדינות המקור הם יאפשרו לזוג מעורב להתחתן בגרמניה.

prizman

New member
בטוח שדורשים?

בערך 25% מתושבי ישראל הם לא יהודים. אני מניח שחלק מהם, אולי זעיר, מתחתן בגרמניה.
איך בדיוק הם אמורים להביא אישור מהרבנות?
אסבך טיפה יותר את השאלה. יש גם כאלו שמוגדרים חסרי דת, הם לא יכולים להביא אישור גם
מקאדי. מה קורה אז?
בכלל יש רישום דת בתעודות זהות היום?
על הדרכון מופיעה לי אזרחות ישראלית, זה הכל. זה המסמך היחיד שאני אמור לנוע איתו. איך מישהו
בגרמניה או ברזיל אמור לדעת מה הדת שלי אם יש לי בכלל?

randyloo

New member
אני מניח שדורשים אישור

מהקהילה הדתית אליה אתה משתייך. ראיתי רק את הדרישות כשבדקתי את האפשרות אבל לא העמדתי אותן למבחן.

prizman

New member
ומה קורה

כשאני לא משתייך לקהילה דתית?
חוץ ממני יש עוד די הרבה אנשים כאלה.
נניח שחוץ ממני עוד חצי מהשאר לא מעוניינים להתחתן, מה קורה עם כל שאר המליונים?

izzy g

New member
אז פשוט לא מתחתנים בגרמניה

הגרמנים דורשים אישור מהרבנות כי הם מודעים לחוק בישראל. יש להם גם דרישות שונות מבחינת שהייה במדינה לפני הנישואין. כל מדינה וחוקיה.
גם גרמנים יכולים להתחתן בקפריסין או בדנמרק.

prizman

New member
איזי, אתה סגור על זה

שאם ארצה להתחתן בגרמניה אצטרך להביא אישור משתי רבנויות או שזה סתם ניחוש?
לפחות לגבי דידאי אני יודע שהוא חי בגרמניה ומכיר טיפה את הפרטים.
כל הסיפור הזה שעלה כאן נראה לי בלתי סביר בעליל. אולי הוא תרף למדינה ורבע בעולם,
הרבנות בישראל לא מעניינת אף אחד חוץ מקומץ יהודים והיא לא סמכות ממשלתית
במובן המקובל.

diday

Member
אם החוקים לא השתנו במעט השנים אחרונות

אתה יכול כישראלי להתחתן בגרמניה עם אזרח מקומי בתנאי שהנישואים יהיו תקפים לחוקים ולנהלים שקיימים בישראל - אבל כהן למשל יכול בגרמניה להתחתן עם גרושה, למרות שאינו יכול לעשות זאת בישראל. איני יודע אם שני ישראלים שאף אחד מהם אינו אזרח גרמני ואינם תושבי גרמניה יכולים להתחתן זה עם זו בגרמניה. בעבר הרחוק מאד היה אפשרי, לפחות תאורטית, אבל לא במקרה של כהן וגרושה.
בישראל אתה צריך לצורך נישואים אישור רווקות מהרבנות, וזה מה שיספרו לך גם בשגרירות גרמניה.
בפועל, כשאתה נרשם לנישואים בעירייה יתכן שתתקל במחסום של פקיד שקורא את הרשימה שמונחת לפניו ומתעקש על מסמך שאינך יכול להשיג (בעבר לא יכולת, אין לי מושג אם הרבנות מצייתת כיום לחוקי מדינת ישראל או לא). אם אתה מספיק אסרטיבי אתה יכול להתעקש, כיוון שלפקיד אין כל סמכות בנושא - יש רשות משפטית מעליו שמקבלת את המסמכים ומחליטה-.
עד היום לא שמעתי שמישהו סורב בשל המסמך שחסר ותמצית מרשם האוכלוסין כתחליף, דבר שכמובן לא אומר כלום.

randyloo

New member
יש גם ניואנסים בין מדינות שונות בגרמניה

שוב, לפי מה ששמעתי.

diday

Member
בחוקים פדרליים

יכול להיות מצב שפקיד מפרש את החוק כרצונו לא רק ממדינה למדינה, אלא גם מעיר לעיר.
לכן ציינתי שצריך להתעקש שהרשות שקובעת אכן תקבע ולא הפקיד המקומי.

למעלה