חתול שמנמן

חתול שמנמן

שלום חברים.
יש לי חתול חמוד ושובב ומקסים ומלא מחמאות (אני חולה עליו) , בן 8 חודשים בערך.
הוא די צעיר אבל הוא כבר מפתח בטן שמנמנה שמדלדלת לו מצד לצד. יש לציין שהוא אוכל באופן סביר, רק כשהוא מבקש ולא יותר מ3-4 פעמים ביום.
הוא די פעלתן וכל היום רץ בבית והורס דברים.
איך ייתכן שהוא כבר כזה שמנמן בגיל כזה צעיר ומבלי שהוא בכלל נקבה בת 12 מעוקרת?
אני חושד באוכל (לה-קט) , אם יש למישהו רעיונות כאן, אשמח לשמוע!
יום טוב

dimitrygo

Active member
מנהל
השאלה היא לא כמה פעמים ביום הוא אוכל אלא כמות המזון שהוא

אוכל.

Dancer15

New member
תבדוק עם וטרינר שהוא באמת שמן

גם לחתולים שלי יש בטן מדלדלת מגיל צעיר והם לא שמנים. 2 החתולים הבוגרים שלי בני 4 וחצי כמעט. אם הראשון אימצתי בגיל 3 חודשים ואכן בסביבות גיל 9 חודשים שמתי לב שיש לו בטן רפויה. זה לא אומר שהוא שמן. אני לוקחת את החתולים כל שנה לחיסון והוטרינרים אמרו לי שהם לא שמנים.
אגב, לה קט הוא אוכל נחות מאוד ועדיף לקנות אוכל איכותי ומזין יותר. חתולים יאכלו יותר מאוכל נחות כדי לקבל את כל הערכים התזונתיים שהם זקוקים להם וכאשר הם אוכלים אוכל איכותי, הא יאכלו פחות. לכן אוכל כמו לה קט אכן עלול לגרום להשמנה.

בנוגע לאוכל

הבעיה היא שאוכל אחר הוא לא מסכים לגעת.
ניסיתי 2 סוגים אחרים (לא זוכר את השמות) והוא ממש עשה שביתת רעב עד שנשברתי.
יש סוג אוכל מומלץ ?
תודה

Dancer15

New member
צריך לערבב את האוכל הנוכחי בהדרגה עם אוכל חדש ואיכותי

את המעבר צריך לעשות מאוד בהדרגה והמעבר לאוכל החדש צריך לקחת לפחות שבוע. למשל, ביום הראשון, 90% אוכל ישן + 10% אוכל חדש. צריך להבין שלה קאט זה כמו ג'אנק פוד. מלא בחומרי טעם וריח ולכן חתולים אוהבים אותו. אוכלי כרגע החתול בריא אבל בטווח הארוך החיסכון בכסף עלול להיות חיסרון לאחר שהאוכל הנחות יפגע בבריאותו של החתול.
[URL='http://www.catfood.co.ul']www.catfood.co.ul[/URL]

susi11

New member
לה קט זה ממש לא אוכל נחות

הוא אוכל שעומד בכל סטנדרט בינלאומי וגם בתקן AAFCO (תקן תזונתי). שני החתולים שלי אוכלים ממנו ושניהם בריאים וחסונים.
כן כדאי לפנות לוטרניר לבדוק אם יש סיבה להשמנה ולפעול בהתאם. החתולה שלי ממש עצלנית ובקושי זזה אז היתה לה תקופה
שעלתה קצת במשקל ונתתי לה לה קט לייט והפעלתי אותה קצת באופן יזום והיא חזרה לאט לאט למשקל התקין.

Dancer15

New member
אם לדעתך אוכל שאינו מכיל בשר בכלל הוא אוכל איכותי

אז תמשיכי לתת אותו. הציון שהואכל מקבל נע בים 33 ל- 51 מתוך 100.
חתול הוא טורף וזקוק לבשר כרכיב ראשי באוכל שלו. חתול אינו זקוק לקמח תירס, דגנים, אורז, גלוטן, חיטה וכו'.
ללמשמך המלא של השוואה ודירוג סוגי אוכל שונים: [URL='http://www.catfood.co.il']www.catfood.co.il[/URL]

סוגי אוכל לתוכים

נחמד מאוד הקובץ של ה300 עמודים שמשווה ערכים תזונתיים של כל האלף חברות מזון לחתולים בכל העולם :)
אבל זה לא כלכך פרקטי.
במיוחד השורה הראשונה שבה המחבר בוחר לפתוח לפיה הוא לא חוקר בתחום וטרינריה, תזונה ובכלל..
בנוסף גם קבע שהמדד לאיכות הוא = יותר חלבון פחות פחממות = יותר טוב. נכון שחתול הוא טורף כך שהוא צריך חלבון באופן משמעותי, אבל מי יודע כמה באמת חלבון זה כמות מספקת וכמה היא כמות עודפת?
לבסוף, אי אפשר לדעתי לסמוך אף פעם על חבורת המזון שמפרסמות את הערכים התזונתיים על האריזה. אם חברות מזון של בני אדם מפרסמות נתונים שקריים בכיף (כי ממילא מי בודק?) אז על אחת כמה וכמה מזון לבע''ח.

ככה שנותר רק להסתמך על ניסיון של בעלי חתולים, כנראה.

אז.. מה מומלץ חוץ מלה-קאט?
תודה

Dancer15

New member
דימיטרי עושה במסמך השוואה של סוגי מזון שאפשר

לרכוש בארץ.
הוא אינו וטרינר ולכן לגמרי אובייקטיבי ורק נותן את רשימת המרכיבים כפי שהייצרן מדווח עליהם. לא צריך להיות חוקר כדי להבין מה כלול ברשימת הרכיבים.
את אומרת שאין לסמוך על מה שהייצרן רושם? אז אם יצרני לה קאט היו משקרים, הם היו צריכים לייפות את המצב ולכלול רכיבים איכותיים יותר ברשימה ע"ג האריזה. כפי שרואים, הרכיבים שהם כוללים, נחותים מאוד וכוללים רוב מוחץ של דגנים - ממש לא מזון של טורף קרניבור!

kisona

New member
אני גם נותן לה-קט

אפילו הוטרינר המליץ עליו אחרי שהחתול סבל מהקאות לא ברורות.. הוא לא מכיל צבעי מאכל ועד כה החתול שלי בסדר גמור איתו

למעלה