חתול שמן?

paris2

New member
חתול שמן?

יש לי חתול בריטי כחול, נמצא אצלי חצי שנה לאחר שאספו אותו מהרחוב.

הגיל שלו לא ברור, עפ' וטרינר קודם שבדק אותו הוא בן 3, אבל כשהבאתי אותו לוטרינר שלי הוא שם לב שנשרה לו שן קדמית והוא מעריך שהוא סביב 7-8, אז נניח שהוא בן 6...

מאז שהחתול אצלי הוא החל לתפוח, היום הוא שוקל סביב ה-6 ק"ג.

הוא אוכל נוטרו צ'וייס, מקבל 3/4-1 כוס ליום, וכפית שימורים בבוקר ובערב.

חשוב להדגיש כי הוא גרגרן לא נורמלי....

השאלה היא אם הוא לא שמן מדי? ובמידה והוא לא כזה שמן, מה עושים כדי שהוא לא ישמין?

קשה לי לקחת אותו לוטרינר כי הוא פשוט הופך לאלים ואי אפשר לבדוק אותו כמו שצריך....

תודה מראש לכל העונים

6 ק"ג זה אכן משקל מכובד

ומומלץ להוריד את כמויות ההאכלה היומית. תתחיל לתת לו 3/4 כוס אוכל יבש ותראה אם זה מאפשר לו לרדת במשקל. תנסה לשקול אותו פעם בחודש ולראות האם המשקל משתנה. חשוב להקפיד שהוא ימשיך לאכול ואסור שהוא יירד יותר מידי מהר במשקל כי גם זה עלול לעשות לחתולים בעיות...

בנוסף כדאי להעלות את הוצאת האנרגיה היומית: משחקי חכה, לייזר, לעודד אותו לרדוף אחרי כדורים וכו'. יש גם משחקי אוכל לחתולים ומומלץ לאפשר לו לטפס על מדפים שמיועדים לו, למרות שפעמים רבות הם רק ישנים על המדפים האלו ולא מטיילים עליהם יותר מידי

ד"ר טלית נודדת, רופאה וטרינרית.

paris2

New member
תודה ושאלה נוספת, בכל הספרים

והאתרים שבדקתי מצויין שזכרים בריטים אמורים לשקול בין 5-10 ק"ג....זה נכון?

sapirdvm

New member
הגישה שלי טיפה שונה

אני לא אוהב למדוד את כמות המזון בכוסות כי בדר"כ החנויות לא מספקות את כוס המדידה המתאימה למזון אם בכלל. לכל חברה יש גודל של כופתית שונה וריכוז אנרגיה שונה ולכן אני נוקט בגישה של משקל מזון לק"ג משקל גוף.
עוד דבר שאני אוהב זה הערכת מצב גופני. אנחנו מדרגים את המצב הגופני ל5 דרגות: כחוש, תת משקל, אידיאלי, משקל יתר ושמן. יש חתולים גדולים (בריטי לדעתי לא נחשב שכזה) ולשכאלה 6 ק"ג יכול להיות משקל אידיאלי.(תחפש ברשת
BODY CONDITION SCORE )
אני מסכים עם הטלית הנודדת שבישראל בדר"כ 6 ק"ג יהיה כבר במשקל יתר עד שמן.
תפתח את שתי כפות ידך ותעביר אותן צמוד לצלעות משני הצדדים. אם אינך חש את הצלעות כלל כנראה שהוא שמן או במשקל יתר.
אני מסכים עם טלית שכדאי להוריד במשקל אבל הגישה שלי היא יותר זהירה כי חתול שמוריד במשקל יכול להיכנס למאזן אנרגיה שלילי ולסכן את חייו!!
דיאטה בחתולים רצוי שתהיה מלווה על ידי ווטרינר. היא צריכה להיות איטית. לפעמים אין ברירה וצריך לעבור מהמזון הרגיל למזון מיוחד (אני משתמש המון בr/d בהצלחה לא מבוטלת)
עוד נקודה חשובה: חתולה מעוקרת וחתול מסורס זקוקים לפחות אנרגיה לקיום. המטבוליזם שלהם יורד ולכן צריך לקצץ במנה(שוב, לפי הוראות יצרן המזון)
ונקודה אחרונה: שילוב של מזון רטוב עם היבש לדעתי מבורך ורצוי, אבל, יש לקזז מהמזון היבש את הכמות המקבילה אנרגטית לניתנת ברטוב.
חתול רזה בריא יותר מחתול שמנ/מן

תוכל להעלות תמונה שלו?

פשוט בריטים לא כאלו נפוצים בישראל, לעומת חתולים אפורים "רגילים". אם הוא בריטי אמיתי אז צריך לראות את המבנה בשביל להחליט אם הוא שמן או במשקל תקין. אם הוא אפור ישראלי אז 6 ק"ג זה מכובד.

נראה מאוד חמוד!

וגם לא מאוד שמן. כדאי להקפיד שלא יעלה מעבר למשקל הנוכחי.

(והסנדלר הולך יחף... אצלנו בבית יש שתי חתולות שהן אות ומופת לחתולים שמנים...)

למעלה