חתול שלא מפסיק לשלשל

חתול שלא מפסיק לשלשל

שלום ד"ר ארז. לאחרונה אספתי חתול רחוב לביתי, והוטרינרית טיפלה בפצע בכף ידו וסירסה אותו. מהיום שאחרי הניתוח הוא קיבל אנטיביוטיקה צפורל 6 מ"ג ליום ומשקלו 4.5 ק"ג (גם קיבל חצי כדור תילוע ועוד חצי כדור לאחר 10 ימים). הוא התחיל לשלשל עם האנטיביוטיקה (לפני כן לא היתה לי כ"כ הזדמנות לדעת מה הצואה שלו, הוא היה אצלי יום לפני שנותח ועשה את צרכיו פעם אחת בלבד. זה היה משהו בין שלשול לקקי רגיל, לא נוזלי אבל חום בהיר. שיערתי שזה בגלל השינוי מאכילת שאריות מפחי זבל לאוכל חתולים) והוט' אמרה שיכול להיול שזה התילוע, לכן חיכינו עד היום השביעי לפני שיקבל אנטיביוטיקה נוספת בשם מטרונידיזול ,מ"ג ליום בסירופ. אחרי שלושה ימים עם המטרונידיזול ועם סיום הצפורל הוא עדיין שילשל, והוט' החליטה להפסיק עם המטרונידיזול למרות שניתן לחמישה ימים, ואמרה לי לקנות אוכל ID (לחתולים עם בעיות עיכול). הוא קיבל את האוכל החדש 8 ימים ואכן הפסיק לשלשל במהלכם, אבל אז פתאום התחיל שוב ביום השמיני. הוט' אמרה שאולי גם הID לא טוב לתקופות ממושכות ושאערבב אותו עם אוכל חתולים רגיל, חצי חצי. אחרי שבוע, הוא עדיין המשיך לשלשל, והוחלט על טיפול תרופתי חדש של מוקסיפן, 3 מ"ג ליום בסירופ לשמונה ימים, וקורטיזון בכדורים 2.5 מ"ג ביום ל-4 ימים ו1.25 מ"ג ל4- ימים נוספים. מחר היום האחרון לטיפול הזה, ומיותר לציין שהוא לא עבד. מה נשאר לעשות? האם לעשות לו בדיקת צואה, האם זה יעזור? יש לציין שאני חיה על קיצבת נכות של ב.לאומי ו-220 ש"ח לבדיקת צואה הם הרי בשבילי. אין לי בעיה לשלם אם זה חשוב ויעזור כי החתול שווה את זה, אבל האם יש טעם ? עוד כמה פרטים, החתול בן כשנתיים שלוש, שותה ואוכל הרבה כמובן בגלל השילשולים, והוא עירני ולא מתנהג כאילו שכואב לו חוץ מאולי קצת לפני שהוא צריך לשלשל, הוא טיפה ציילל והבטן טיפה נפוחה אבל נראה שיותר לוחץ לו מאשר כואב. לא יודעת אם זה רלוונטי, אבל הוא קיבל אמפולת פרונטליין ביום הראשון שלקחתי אותו ואמפולת רבולושיין שלושה שבועות אח"כ כיון שהוט' אמרה שהיא יותר יעילה נגד קרדיות אוזניים שהיו לחתול. תודה רבה על ההקשבה..

ועוד פרט אחד

תדירות השילשול בערך שלוש ארבע פעמים ביממה, והשלשול חום בהיר ולרוב נוזלי אבל לא מיימי.

בהחלט לא מצב פשוט

שלשולים כרוניים כאלה הם לא בעיה פשוטה. בתור התחלה - לגבי מינוני התרופות - האם התכוונת מ"ל (מיליליטר) או מ"ג (מיליגרם) - לפי מ"ג המינונים האלה לא הגיוניים! מעבר לזה - האם היו ממצאים כלשהם בבדיקה? בדיקה מלאה היא חלק בלתי נפרד במצבים כאלה בגלל שהחתול קיבל כ"כ הרבה סוגי אנטיביוטיקה, בעיה נוספת יכולה להיות הפרת איזון הבקטריות במערכת העיכול שלו. בכל מקרה, ללא בדיקה מאלה של החתול (כולל מישוש בטני יסודי) לא ניתן לתת עצות. לגבי בדיקת הצואה - האם בוצעה בדיקה מיקרוסקופית של הצואה? זה לא אמור להיות כ"כ יקר - רק משטח ישיר שנעשה על המקום, תוך נסיון להסיק איזה סוג חיידקים או טפילים נראה בצואה. בנוסף, כן הייתי ממליץ להמשיך עם מזון כמו I/D, אבל אפשר לנסות של חברות אחרות לראות אם יש שיפור בהצלחה

צודק, התכוונתי מ"ל לא מ"ג

בנוגע לבדיקה, החתול היה אצל הוטרינרית אבל היא לא בדקה אותו באיזור הבטן, אלא רק את התפרים בכפה ואת הקרדיות באזניים... האם מדובר בטעות קריטית מצידה?? והבנתי שבדיקת צואה נעשת במעבדה (הוט' מוסרת להם את הצואה), לא במרפאת הוטרינרית והתשלום ברובו נועד למעבדה. שאלתי במרפאה אחרת והמחיר דומה (240 ש"ח). אתה מדבר על אותה בדיקה? הID הפסיק לעבוד אחרי שבוע והחתול חזר לשלשל, ואני מעדיפה לחכות לאחרי בדיקת הצואה לפני שאקנה עוד אוכל מיוחד מסוג אחר אם בכלל כיון שזה אוכל יקר מאוד.

תשובות

א. לא הייתי אומר טעות קריטית, אבל כדאי להשלים את הבדיקה המלאה מכיוון שהבעיה לא נפתרת! בשלב הראשון לפעמים לא מבצעים בדיקה מקיפה כי זה נשמע פשוט, אבל כאן המצב כבר מתקדם וזה מצריך התייחסות בכובד ראש. ב. ניתן לשלוח בדיקת צואה, אבל יש אפשרות כשלב מוקדם יותר להסתכל על משטח במיקרוסקופ. זה פחות יקר וגם פחות אפקטיבי, אבל יכול לעזור לפעמים. ג. המזון הוא עניין חשוב. אפשר אם את רוצה לנסות משהו ביתי וזול יותר לתקופה, לבשל אורז ועוף במים בלי תבלינים ובלי שומן ועצמות ולתת לו, בנוסף אפשר קצת קוטג' דל שומן ויוגורט. בהצלחה

נתתי לו אוכל חדש- W/d

ובינתיים הוא הפסיק לשלשל. הוא הפסיק לשלשל גם עם הID אבל חזר לזה אחרי שבוע. נראה אם הwd יהיה יותר יעיל גם לטווח ארוך.

ד"ר WD אוכל דיאטטי? מה לעשות?

ד"ר, על איזה אוכל אתה ממליץ אחרי שהWD ייצב את המעיים של החתול ? הבנתי שאין לתת את הWD יותר מתקופה קצרה של שבועיים שלושה, ושהם רק מייצבים את בעיית השילשול ולא תחליף לאוכל רגיל. על איזה אוכל חתולים אתה ממליץ לי בהתחשב שרק הWD הפסיק לחתול את השילשולים? (בעבר נתתי לחתול לה קט, והוא כמבון שילשל) והאם יש להתחשב בפונקצייה הספציפית של הWD שהוא מיוחד לבעיה במעיים האחרוריים של החתול בניגוד למשל לID (שלהזכירך הפסיק את השילשולים רק לשבוע אחד לפני שחזרו)? תודה על העזרה!

Twinsen2005

New member
קקטוס..

מה שהדר' פה מנסה להגיד לך זה שבעת הביקור אצל הוטרינר ניתן לבצע בדיקה בעזרת מיקרוסקופ (שבדרך כלל יש לוטרינר אצלו במרפאה) ואולי להבין מה הבעיה ממנה.. אם יש חיידקים מסויימים או כמות גבוהה יחסית של חיידיקים לא צריך בדיקת מעבדה יסודית כדי לראות את זה. בדיקת המעבדה היא יותר לעומק ותספק יותר תשובות, אני מניח.

למעלה