חתול שחטף שריטה בעין

batshachar

New member
חתול שחטף שריטה בעין

לפני כחודש. תחילה טופל באנטיביוטיקה ומזה אחד עשר ימים שמקבל טיפות עיניים עם סטירואידים (דקספרין). יש שיפור ניכר במצב העין אולם עדיין יש עכירות קלה והבדלים בצבע העיניים.היום הייתי אצל הוטרינר והוא הורה לי להמשיך עוד שבוע בטיפול. שאלתי: האם לטיפול ממושך בסטירואידים, למרות שמדובר בטיפות עיניים, עלולות להיות השלכות שליליות כפי שקורה במקרים של מתן כדורים או זריקות? תודה.

סטרואידים בטיפות עיניים

הי טיפות עיניים לא משפיעות על הגוף באופן כללי, לכן טיפול בסטרואידים בעין לא אמור לגרום לתופעות לוואי כאלה. מצד שני, כשיש כיב בעין (כמו בשריטה) אז סטרואידים יכולים להאט את ההחלמה. האם העין נבדקה לנוכחות כיב לפני שהחל הטיפול בסטרואידים?

על פניו

נראה לי שהכיב טופל, לפי לוח הזמנים שתואר. ככל הנראה נשארה שם בצקת קרנית +/- דלקת תוך עינית, ולכן הם קיבלו סטרואידים. בלי לראות את זה יהיה קשה לקבוע במקרה זה. מה שכן: 1. ארז צודק - חשוב מאוד לודא שלא נותר כיב בקרנית. במקרה זה מתן סטרואידים יגרום לקטסטרופה. 2. סביר שמן טיפות עיניים לא יגרום לנזק סיסטמי. 3. אם יש דילמה - אפשר לפנות לרופא עיניים.

batshachar

New member
תודה לשני הוט' על תשובותיכן. כרגע

אין כיב בעין. השאלה היא כמה זמן ניתן להמשיך בטיפול? עד שמצב העין יחזור לקדמותו אם בכלל?

המשך

אם הטיפול הוא באמת במטרה להוריד בצקת או למנוע את ההצטלקות בקרנית, הוא יכול להמשך תקופה ארוכה יחסית (אפילו מספר שבועות). כמו שאמרתי, השפעות כלליות לא צפויות אבל מאד חשוב לוודא שאין החמרה במצב העין תוך כדי הטיפול.

למעלה