חתול שחזר מאיבוד

C H 4

New member
חתול שחזר מאיבוד

הייתי בחופש בסוף השבוע ואבא שלי טיפל בחתולים. הוא טוען בתוקף שביום שבת פושקין הגיע הביתה, אתמול לא ראיתי אותו והיום כשהבנתי שאין לי סיכוי למצוא אותו בסיבובים מסביב לבית הוא פתאום הופיע בחדר מדרגות. שני דברים שמבהילים אותי בכל זאת הם שעד היום הוא נעלם פעמיים לזמנים ארוכים. פעם אחת לכמעט שבוע וחזר עם חסימה קשה בדרכי השתן, פעם שניה לכמה ימים ואותו סיפור עם דרכי השתן, מאז עברו כמה שנים טובות והוא אוכל רק CD של סיינס דיאט. הוא גם לא נראה עצוב, הוא אכל (המון) ומתנקה ומתלטף ונראה בסדר. הדבר השני שמטריד אותי שפושקין הוא חתול די שמן והמשקל שלו בדרך כלל מתנדנד בין 7 ל8 ק"ג. לא שקלתי אותו עכשיו אבל הוא ממש רזה. הוא לא נראה רזה חולני אלא רזה כמו שחתול אמור להראות. אני יודעת שכשחתולים שמנים מאבדים משקל בבת אחת זה אומר בעיות (כבד?). אני לא יודעת אם זה משמעותי אבל הוא בן 9. בקיצור אני צריכה להיות מוטרדת או שאני סתם פולניה? אני צריכה לקחת אותו לבדיקה או שאם הכל נראה בסדר אז לתת לו לנוח ולאהוב אותי? (הוא לא סולח מהר על וטרינר)

קצת פולניות זה אפילו טוב

אבל במקרה הזה נראה לי שאפשר לתת לו לנוח. חתולים שמנים שמרזים מהר יכולים להסתבך באמת, אבל זה לרוב קורה על רקע של מחלה ולא סתם מטיול ממושך. הגורם לבעיה הוא צום, ואם הוא אכל (אפילו קצת) תוך כדי אז וכרגע נראה טוב אז סביר שזה עבר בסדר. כן חשוב לשים לב לצרכים שלו ולכמות השתיה שלו. סיבות נפוצות נוספות לירידה במשקל בחתולים זה סכרת וכשל כליות. בשתי המחלות האלה לרוב יש שתיה מרובה והשתנה מרובה, וכדאי לשים לב. חוץ מזה חשוב לראות שהצואה תקינה ואין שלשול. אם הכל לגמרי נראה בסדר - אז לא צריך להשתגע. האם הוא מסורס?

C H 4

New member
בטח שמסורס

הכי הכי הלחיץ שאני לא באמת יודעת כמה זמן הוא נעדר כי פשוט לא הייתי בבית.

למעלה