חתול צולע

fatska

New member
חתול צולע

אהלן. החתול שלי בן 4 מגזע מעורב, ומסורס. חי בבית ואני מוציאה אותו לכמה שעות כמעט כל יום. לפני כחודש לקחתי אותו לוטרינר עקב רגישות וכאב ביד שמאל (בכל אותו יום היה בבית). אובחן לו בצילום שבר קטן ממש במרפק. מאחר וזה אזור בעייתי לקיבוע והשבר מאוד קטן - הומלץ לי להסתפק במתן משככי כאבים בזריקה. מאז הוא לא השתפר (לקחתי אותו כעבור שבועיים לוטרינר אחר שלא היה החלטי במיוחד בעניין טיפול. צילמנו שוב - הצילום לא היה מאוד אינפורמטיבי בגלל איכותו ובבדיקה פיזיקלית החתול לא הראה כ"כ רגישות. נתנו לו שוב משככי כאבים (לא ממש מומלץ בחתולים, דרך אגב). בבית הוא לא נותן לי לגעת לו ביד - אצל הוטרינר הוא היה קצת שוקיסט): באופן כללי מרגיש טוב למיטב הבנתי, אבל עדיין צולע על היד וכשיושב מחזיק אותה באוויר. למישהו יש עצה לאן אפשר להתקדם מכאן? חווה סיטואציה דומה, או יכול להמליץ על אורטופד/כירורג חיות טוב ולא יקרן?? תודה, יפעת

psy chi delica

New member
מצטרפת אליך..

לגושה מורדכיי בן דשי [זה החתול היקר שלי
]ימלאו 11 שנים בעוד חודשיים, מטייל סביב הבית ומרבה להתפנק בתוך הבית. התחיל לצלוע על הרגל וכשהגענו לוטרינר הוא לא ידע מה לעשות, זרקתי עצה "אולי נשברה לו הציפורן? כי הוא לא מכניס את כולן לתוך הכף רגל כמו שאר הציפורניים", אמר יכול להיות, הרדים אותו ועקר לו ציפון שנראתה חולה. ע בר כבר חודש, וגושה עדיין צולע. לפעמים רץ על ארבע רגליים, לפעמים צולע על שלוש. [במקרים כאלה צריך לבקש מד"ר דוליטל שישאל את החתולים שלנו מה קרה ואיפה כואב, שנדע בדיוק איך לטפל. או לקחת אותם לד"ר האוס] דריה.

fatska

New member
או למצוא וטרינר יותר טוב...

מקווה שמורדי ישתפר במהרה
אחרי הסיפורים שלי לא אנסה להמליץ לך על וטרינר..

belli80

New member
הי יפעת,

יש בעייני משהו מאוד בעייתי בסיפור, ואני מתכוונת לוטרינר שלך. הרופא שלי בחיים לא היה שולח אותי הביתה לאחר צילום "לא מוצלח" או "לא אינפורמטיבי", והיה עושה עוד צילומים, על חשבונו כמובן, כדי לקבל את מירב האינפורמציה שלה הוא זקוק. דבר שני - הוטרינר שלי לעולם לא היה אומר לך שהוא לא החלטי בעיניין טיפול. אם הוא לא יודע לפתור סוגייה אורטופדית בעצמו - מייד הוא מתייעץ עם רופא אורטופד מומחה. איכשהוא נראה לי שאת והחתול שלך נופלים בין הכיסאות, ולכן - מאחר ושילמת על הצילומים - את זכאית לקחת אותם לחוות דעת נוספת אצל רופא אחר. ולגבי אורטופדים - בעיניין הזה, וגם בנושאי ניתוחי עיניים - אל תלכי לרופא אורטופד "זול". לצערי - זה אחד התחומים בחיים שבו טיפול בזול הוא לא טיפול איכותי. (ואת זה אני אומרת לך אחרי דיונים אינסופיים עם הוטרינר שלי, ווטרינרים אחרים בסביבה, על נושאי אורטופדיה...) לחתול שלך כואב, וזה ברור. אפשר לחכות שהשבר יחלים מעצמו, ולאו דווקא בצורה אופטימלית כמובן, והכאבים ישככו לאט לאט, ואפשר גם לתקוף את הבעיה מהשורש. מאיפה את בארץ? אולי יוכלו להמליץ לך על רופאים מומלצים באיזורך... רפואה שלמה!

fatska

New member
חתולי הצולע

קודם כל תודה. הוטרינר הראשון שהלכתי אליו הוא מצוין וגם ידיד שלי. הוא הציע לאחרונה שאתייעץ עם אורטופד (הוא המליץ על שניים שהם באמת טובים ויקרים, אבל רחוקים), בטענה שאולי אנחנו מפספסים משהו. לגבי הוטרינר השני - את צודקת לגמרי. הם עשו 2 צילומים - הראשון לא הצליח וגם השני לא היה כ"כ אינפורמטיבי. לא רציתי צילומים נוספים כי ראיתי שהם לא מוצלחים בזה וזאת סתם קרינה (הם גבו על צילום אחד). זו מישהי שאותו ידיד המליץ עליה והיא נמצאת קרוב (אני גרה במרכז ת"א). הם עשו רושם רע ובאמת לא אחזור אליהם. ולגבי חוסר ההחלטיות - כולם היו לא החלטיים בנושא בגלל המיקום והנסיבות. אפשר להבין.. (זה לא שהיססו , פשוט אין לזה פתרון חד משמעי. קיבוע של האזור הוא מורכב ולא בהכרח יעזור ומשככי כאבים יכולים לעזור אבל לא מומלצים לחתולים, וציפו שבגלל שהוא חתול - יעבור לו מהר..) אם יש לך המלצה - אשמח לשמוע

belli80

New member
את תמיד יכולה להתייעץ עם

האורטופדים בבית החולים בבית דגן. שם הם הכי מקצועיים שיש. לכי אל מי שצילם וקחי את הצילומים איתך, כדי שהחתול לא יצטרך לעבור שוב טשטוש והקרנה, בכל מקרה. אם את רוצה - ביום ראשון אשאל את הוט' שלי על אורטופד מוצלח, אני יודעתשהוא סומך עליו מאוד. רק בריאות בינתיים!

למעלה