חתול עם FIV

TalSvensk

New member
חתול עם FIV

היי,
החתול שלי, בן 11.5, אובחן לא מזמן במהלך בדיקה שגרתית כנגוע ב-FIV . יש לציין כי הוא בריא לחלוטין והבדיקה נעשתה במסגרת סקר שנתי.
הבדיקות דם שלו יצאו בסדר מלבד לאוקופניה קלה (5.89) ולימפופניה קלה. מכל מה שקראתי באינטרנט רק התבלבלתי יותר. האם המחלה בטוח תתפרץ מתישהו? האם יש דרך מומלצת לבדוק את התקדמותה (כמו בדיקת עומס נגיפי בבני אדם)? האם יש טיפול כלשהו? (קראתי על אינטרפרונים ו-AZT ולאוקינים ועוד השד יודע מה).
בנוסף, יש לי עוד חתול בבית בן 3, הם חברים טובים, ישנים ביחד, מתלקקים, לפעמים משחקים (עם נשיכות חבריות כאלה). זה לא ריאלי להפריד ביניהם לוגיסטית - כמה החתול הצעיר בסכנה? מה לגבי לחסן אותו ל-FIV? במקום אחד אומרים שמומלץ, במקום אחר אומרים שמיותר ולא יעיל. השאלה כמה באמת החיסון מ-2002 השתנה והאם הוא יותר יעיל ומתאים לארץ כיום? רק לציין כי שניהם חתולי בית-חוץ למרות שהמבוגר כבר כמעט ולא יוצא החוצה (והצעיר לא עושה קרבות או מתקרב לחתולים אחרים בכלל).
אשמח לקצת סדר בבלגאן.
תודה!
טל.

sagy975

New member
חתול נשא FIV

טל שלום. לא הצלחתי להבין מדוע בוצעה בדיקה לFIV במידה והחתול בריא ולא מראה סימני מחלה כלשהם. (לא מדובר בבדיקה שגרתית למיטב הבנתי)
אסביר קצת את המושגים שאתה מתייחס אליהם כדי ששאר קוראי הפורום יבינו. לויקופניה - ירידה בספירת תאים לבנים. לימפופניה - ירידה בספירת לימפוציטים שהינם חלק מהתאים הלבנים בדם.
ניתן להשתמש במילון הוטרינרי המפורסם באתר שלי על מנת להבין מושגים אלו ומושגים נוספים אחרים
http://www.vetc.co.il/#!vet/crsm

ועכשיו לגבי ההתייחסות לשאלה שלך. מחלת הFIV הינה מחלה שנגרמת ע"י וירוס וההפצה היא בעיקר דרך נשיכות, הוירוס הינו קרוב משפחה של וירוס הHIV. החיסון בארץ לא יעיל במחצית המקרים כי הוא לא מחסן נגד הזן הנפוץ בארץ (B) אלא בעיקר נגד זנים A ו D שהם הנפוצים בארה"ב. חתולים חיוביים למחלה שאינם מראים סימנים קליניים יכולים להישאר בריאים במשך מס' שנים. המחלה הינה ארוכת טווח ולעיתים החתול עלול למות מסיבות שאינן קשורות לFIV. צריך לדעת שיהיה רגיש יותר למחלות.
אני ממליץ על סירוס של החתולים אם הם לא מסורסים כדי למנוע מצבים של נשיכות אבל לא הייתי מוציא את החתול הצעיר מהבית.

לגבי דרכי טיפול, אני חושב שזה קצת מוקדם לחשוב על זה אם מדובר בחתול בריא לחלוטין. יש צורך להתייעץ עם הוטרינר בבוא העת.

TalSvensk

New member
תודה רבה על התגובה

אז אתה לא ממליץ לחסן?
בנוסף אשמח לדעת מהן האופציות הטיפוליות העומדות לרשותנו בארץ, סתם כדי להתכונן לעתיד (שלא נצטרך טפו טפו טפו)

למעלה