חתול עם קשיי נשימה

נמנומים

New member
חתול עם קשיי נשימה

שלום לכולם,

אני מאכילה חתולי רחוב ממרפסת ביתי ולאחד מהם יש אף סתום כבר מספר חודשים (הוא מחרחר ומשמיע קולות בשעת ערות אך בזמן שינה נדמה כי הנשימה חוזרת למצב נורמלי). אספתי אותו לביתי לפני חודשיים ומאז הוא טופל בשתי אנטיביוטיקות שונות ופרדניזולון ללא הצלחה. מהם הטיפולים הנוספים שעומדים לרשות החתול? קראתי איפשהו שיש משאף לחתולים - האם זה טיפול יעיל? בנוסף, חשבתי אולי לפנות לרפואה אלטרנטיבית/הומאופתיה לחיות מחמד - למישהו/י יש ניסיון עם טיפול אלטרנטיבי מסוג זה ויכול/ה להמליץ לי על מרפאה?

תודה רבה :)

sapirdvm

New member
חירחורים בחתול

אני ממליץ לך לפנות לתהליך איבחון. יש סיכוי טוב שיהיה תחת הרדמה/טשטוש: צריך לבדוק טוב טו באת האוזנים. לעיתים יש פולים שמגיע מהאוזן ופולש לתוך דרכי הנשימה, לעיתים יש דלקות כרוניות שאפילו פטריות יהיו מעורבות בהן, לעיתים יש בעיה מיבנית בדרכי הנשימה בין אם מולדת ובין אם נרכשת.
גם אני נוהג לטפל בחתולי חצר בדר"כ בצורה סימפטומטית, אבל אם לא מתקדמים באבחון על דרך הטיפול שווה לדעתי לעצור ולהתחיל תהליך איבחון מסודר.
בהצלחה רבה וכל הכבוד על הטיפול בחתולי חצר

נמנומים

New member
תודה רבה

על התושבה המהירה :)

האם טיפול במרפאה וטרינרית אינו כולל בתוכו תהליך אבחון? הוא עבר טשטוש ובדיקה של האוזניים וחלל הפה ולא נמצאו סימנים המעידים על הבעיה. לא המליצו לעשות צילום כי לא בטוח שיראו משהו ויש בדיקה עם צינור טלסקופי שעולה בסיבות האלף ש"ח שגם לא בטוח שיצליחו לראות משהו.. האם באבחון מסודר הכוונה לנסות את כל האופציות האלו? (בדיקות דם, צילומים וכו')

sapirdvm

New member
הייתי בונה יחד

איתך את תהליך האיבחון.
יחד-כי את צריכה להגיד עד כמה רחוק את מוכנה/יכולה ללכת.
כן, צילום יכול להיות שיתן מענה-הן של הגולגולת וחללי האף והן של בית החזה. בדיקות דם? אולי רק כדי לבדוק שאין שמהו בעייתי אבל אני לא מצפה שיתנו מידע רב.
מיקרוסקפויה מהכיח, אולי תרבית.
ונכון, את צודק, אף פעם לא בטוח שנמצא משהו בפרוצדורה שאנחנו מבצעים, אבל זה חשוב לבצע כי ככה שוללים דברים שנמצאים ברשימת האבחנות המבדלות

למעלה