חתול עם קרחות בפרווה

KittyChan

New member
חתול עם קרחות בפרווה

יש לי חתלתול בן חצי שנה בערך, מסורס וסה"כ בריא ערני ואוכל כמו שצריך. אבל בימים האחרונים הופיעו לו קרחות קטנות מוזרות באיזור הסנטר, עם הרבה פירורים שחורים - הפרשות של פרעושים אני חושבת? אני משתמשת באמפולות של רבולושן (בגלל אקריות באוזניים).זה לא נראה שמגרד והוא לא מתעסק עם זה בכלל. ניקיתי לו את האיזור אבל אני לא יודעת אם צריך למרוח משחה או לפנות לווטרינר? העור בקרחת נראה וורוד ורגיל. אשמח מאוד לחוות דעת! מצורפות תמונות מקווה שאפשר לראות משהו--->

KittyChan

New member
תודה על התשובה אך קיוויתי שאולי

יש איזושהי משחה שניתן לקנות ללא ביקור אצל הווטרינר, מכיוון שכרגע אני מאוד קצרה בכסף (והטיפול לאוזניים+סירוס כבר הכביד מאוד). כמו כן האם זה עניין דחוף שיכול לפגוע בו? כמובן שאני אקח אותו אבל רציתי לדעת אם יש משהו שאפשר לנסות לפני זה. ובקשר לפרעושים, כבר חודשיים אני משתמשת ברבולושיין האם לא אמור להיות כבר שיפור בכמות הפרעושים? תודה מראש על התשובות

זה עלול להתפשט

אם זה פטריה ועלול גם להדביק אותך
פרעושים עם רבולושן ? נראה לי שיש לך בעיה בבית עצמו וההדבקה החוזרת היא מהבית ולכן הרבולושן לא נראה לך יעיל. גם תקראי את ההוראות על הרבולושן - הוא אמור להרוג פרעושים בוגרים ולמונע מהביצים לבקוע - אם זכרוני איננו מטעני. אם אני זוכרת נכון הם כותבים שאם ההדבקה היא מהבית זה עלול לקחת 3 חודשים של טיפול עד שכל הפרעושים בסביבה יבקעו יחשפו לרבולושן על החיה וימותו. פרעושים מטילים ביצים בכל מקום - ספות שטיחים... מומלץ לשאוב היטב את כל הבית בצורה אגרסיבית ולרסס עם קצת פרונטליין את המיכל של השואב. הכי יעיל זה להזמין מדביר במקרה שלך ואז יהיה לך שקט.

חתולת חצר עם נשירת שער עד קרחת

גם זה יכול להיות פיטריה ??? גם קצת קשה לאכול . עד שאקח אותה לוטרינר , רציתי קצת מידע

בהחלט ויכול להיות עוד מגוון דברים

לכן כדאי להביא אותה למרפאה לאבחון מסודר.

עידכון בקשר לחתולה עם נשירת שיער

היום היתי אצל הוטרינר עשו בדיקה טפיליים בעור וזה היה שלילי , אובחנה כפיטריה . + תעבור עיקור . הוטרינרית אמרה ש יכול להיות מהסטרס של הריון נוצר לה הנשירה ...הגיוני ?? תקבל אנטיביטיקה + קפסולה נגד פיטריה . אישפוז אצלי :(((

למעלה